ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΛΕΜΕΣΟΣ: Παραπέμπονται στο Κακουργιοδικείο οι νεαροί για το επεισόδιο με τη λοχία αστυνομικό και το κινητό – Στα κρατητήρια παρά το κρούσμα κορωνοϊού

ΛΕΜΕΣΟΣ: Παραπέμπονται στο Κακουργιοδικείο οι νεαροί για το επεισόδιο με τη λοχία αστυνομικό και το κινητό – Στα κρατητήρια παρά το κρούσμα κορωνοϊού

Σε απευθείας δίκη στο Κακουργιοδικείο Λεμεσού παραπέμπονται τα τρία πρόσωπα που είχαν συλληφθεί για την υπόθεση που αφορούσε επίθεση σε γυναίκα αστυνομικό (λοχία) και απόσπαση του κινητού της, στις 29 Απριλίου στον Άγιο Αθανάσιο.

Στους νεαρούς, ηλικίας 22, 25 και 26 ετών, αντίστοιχα, απαγγέλθηκαν τελικά σοβαρές κατηγορίες μεταξύ των οποίων αυτή της συνωμοσίας προς διάπραξη κακουργήματος (ότι συνωμότησαν, δηλαδή, για να της ληστέψουν το κινητό), της πρόκλησης βαριάς σωματικής βλάβης (στην λοχία της Αστυνομίας) και της πρόκλησης πραγματικής σωματικής βλάβης (σε άλλο αστυνομικό).

Η διαδικασία που έγινε την Πέμπτη (07/05) στο Επαρχιακό Δικαστήριο Λεμεσού αναλώθηκε στην απόφαση της έδρας κατά πόσον οι τρεις προαναφερθέντες θα κρατηθούν ως υπόδικοι ή όχι. Η κατηγορούσα αρχή ήταν κάθετη, με τους συνηγόρους υπεράσπισης των κατηγορουμένων να φέρουν ενστάσεις επικαλούμενοι τα αδικήματα, τα οποία κατά τη γνώμη τους δεν ήταν τέτοια ώστε να αιτιολογείται η κράτηση μέχρι το πέρας της δίκης. Το άλλο επιχείρημα των δικηγόρων ήταν το γεγονός ότι ένας εκ των τριών είχε έρθει σε άμεση επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα κορωνοϊού.

Είναι ενδεικτικό ότι η διαδικασία είχε διακοπεί όταν αστυνομικός των δικαστηρίων εμφανίστηκε και υπέβαλε σχετικό αίτημα, καθώς ο ένας εκ των τριών προαναφερθέντων κρατήθηκε σε αστυνομικό κρατητήρια της Λευκωσίας μαζί με άλλο πρόσωπο που διεγνώσθη με κορωνοϊό. Οι νεαροί κατηγορούμενοι, μάλιστα, μετά από οδηγίες που δόθηκαν εκείνη τη στιγμή μεταφέρθηκαν σε άλλο σημείο με στόχο να δώσουν δείγμα και να εξεταστούν για κορωνοϊό.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι συνήγοροί τους έθεσαν και θέμα δημόσιας υγείας, αφού ενώ βρίσκονταν υπό αστυνομική κράτηση δεν εξετάστηκαν πριν μεταφερθούν στο Δικαστήριο. Εν τέλει η δικαστής αποφάσισε όπως η διαδικασία συνεχιστεί την Παρασκευή (08/05), όταν και θα αποφασιστεί ή όχι να μείνουν ως υπόδικοι στις Κεντρικές Φυλακές μέχρι το πέρας της δίκης τους ενώπιον Κακουργιοδικείου.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Κεντρικές Φυλακές: «Τσάκωσαν» το κρατούμενο που είχε αποδράσει – Πού εντοπίστηκε  

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Βόμβα σε club στον Πρωταρά: Στο κελί για 8 ημέρες ο 31χρονος – Οι κατηγορίες που τον βαραίνουν

Κατερίνα Στικούδη: «Κεκλεισμένων των θυρών» η βάφτιση του δεύτερου γιου της



LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

Νέος συναγερμός σήμανε σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, μετά τις αναφορές αμερικανικών ΜΜΕ για επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν με πυραύλους. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top