ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

ΚΥΠΡΟΣ - ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Ποιούς αφορούν οι ‘Ειδικές Ομάδες’ με τα περισσότερα κρούσματα - ‘Υπάρχει μια ανησυχία’

ΚΥΠΡΟΣ - ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Ποιούς αφορούν οι ‘Ειδικές Ομάδες’ με τα περισσότερα κρούσματα - ‘Υπάρχει μια ανησυχία’

Ανακοινώθηκαν και τα νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα της Κυριακής (10/05), 6 στο σύνολό τους. Εντούτοις, διαπιστώθηκε ότι τα 4 από τα 6 επιβεβαιωμένα κρούσματα αφορούν το πρόγραμμα ελέγχου ειδικών ομάδων μέσω των Ιατρείων Δημόσιας Υγείας.

Τα 4 αυτά κρούσματα αφορούν 93 διενέργειες τεστ. Επίσης, την Πέμπτη (07/05) βρέθηκαν ακόμη 2 κρούσματα σε μόλις 33 διαγνώσεις.

Η συγκεκριμένη κατηγορία, όπως έχει ήδη ανακοινωθεί, σχετίζεται με 9 κατηγορίες συνανθρώπων μας, οι οποίες παρατίθενται παρακάτω.

Το ThemaOnline επικοινώνησε με την κ. Μαργαρίτα Κυριάκου, Λειτουργό Τύπου του Υπουργείου Υγείας, σε σχέση με αυτή την ομάδα και το κατά πόσον ο αριθμός κρουσμάτων σε αυτή την κατηγορία ανησυχεί τους Ειδικούς.

Η κ. Κυριάκου δήλωσε στο ThemaOnlıne ότι ‘υπάρχει μία ανησυχία, όπως υπάρχει και για τα επιβεβαιωμένα κρούσματα που εντοπίζονται από ιδιωτική πρωτοβουλία‘. Μάλιστα, πρόσθεσε ότι όταν αυτά τα κρούσματα είναι και ασυμπτωματικά, εντείνεται η ανησυχία.

‘Εάν δεν υπήρχε αυτή η κατηγορία, όπως πχ έγκυες γυναίκες, οι ασθενείς που αναμένουν νοσηλεία, δε θα εντοπίζονταν αυτά τα κρούσματα‘, συμπλήρωσε. Τέλος, είπε ότι ‘θα δούμε πόσο μεγάλη θα είναι η αύξηση και την επόμενη εβδομάδα‘, για πιο ασφαλή συμπεράσματα.

Η κατηγορία ειδικών ομάδων αφορά τους παρακάτω:
--Καρκινοπαθείς πριν εισαχθούν για θεραπεία, αποκατάσταση κτλ
--Άτομα πριν υποβληθούν σε χειρουργείο
--Έγκυες πριν τον τοκετό (συνίσταται η παραπομπή για εξέταση να γίνεται όσο πιο κοντά στην εκτιμώμενη ημερομηνία τοκετού)
--Ηλικιωμένοι πριν εισαχθούν σε Στέγες Ευγηρίας
--Άτομα με ψυχικά νοσήματα πριν εισαχθούν σε ψυχιατρικές κλινικές
--Κακοποιημένα άτομα (ενήλικες και παιδιά) πριν εισαχθούν σε στέγες
--Άτομα ουσιοεξαρτημένα πριν εισαχθούν σε κλινικές απεξάρτησης
--Άτομα των οποίων συγγενείς 1ου βαθμού νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση (εντατικές) σε νοσοκομεία για να μπορούν να τους επισκεφτούν νοουμένου ότι εγκρίνεται η είσοδος από τους Ιατρούς
--Γυναίκες θύματα σωματεμπορίας

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι σήμερα, από τις 8:30 π.μ. μέχρι και τις 12:30 μ.μ., υποβλήθηκαν στους Εφόρους Εκλογής οι υποψηφιότητες για τα αξιώματα των Προέδρων των Συμβουλίων των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Η όλη διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top