ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Α΄ Κατηγορία: Οι ΕΞΙ μεγαλύτερες ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΕΙΣ της περιόδου 2019-2020

Α΄ Κατηγορία: Οι ΕΞΙ μεγαλύτερες ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΕΙΣ της περιόδου 2019-2020

Έχοντας διανύσει κάτι περισσότερο από τα 2/3 της διαδρομής του φετινού ποδοσφαιρικού “μαραθωνίου”, πολλοί είναι οι παίκτες που απογοήτευσαν και είτε κινήθηκαν σε ρηχά νερά σε σχέση με πέρσι ή τις προηγούμενες χρονιές, είτε δεν δικαίωσαν τις προσδοκίες, αν πρόκειται για μεταγραφικά αποκτήματα του περασμένου καλοκαιριού.

“Κοσκινίζοντας” τη σχετική άτυπη λίστα, επιλέξαμε έξι ποδοσφαιριστές που κέρδισαν με το… “σπαθί” τους τον “τίτλο” της μεγαλύτερης απογοήτευσης της περιόδου 2019-2020, με την παρέλευση 23 αγωνιστικών!

Ας δούμε αναλυτικά ποιους επιλέξαμε…

Γκεβόργκ Γκαζαριάν (ΑΕΛ)

Σκεφτόμασταν να επιλέξουμε τον Νιλς Τεϊσέιρα που από βασικός και αναντικατάστατος την περσινή σεζόν, φέτος έγινε… παγκίτης, αλλά ο 31χρονος (05/04/1988) Αρμένιος διεθνής επιθετικός, ήταν η πιο ηχηρή από τις λιγοστές μεταγραφές που έκανε το περσινό καλοκαίρι η Κυπελλούχος Κύπρου και αρκετά δαπανηρή. Έδειξε τα διαπιστευτήρια του τόσο στην Εθνική ομάδα της πατρίδας του, όσο και στις ομάδες που αγωνίστηκε και ήρθε στην ΑΕΛ για να αποτελέσει τον ηγέτη της μεσοεπιθετικής γραμμής. Αντ΄ αυτού, εξελίχθηκε σε… “τουρίστα πολυτελείας”, λόγω και των τραυματισμών του και ουσιαστικά, δεν προσέφερε το παραμικρό μέχρι στιγμής. Μετράει μόλις 13 συμμετοχές στο πρωτάθλημα, οι πέντε ως βασικός και συνολικό χρόνο συμμετοχής, 608 λεπτά, χωρίς να πετύχει ούτε ένα γκολ. Ο ορισμός του… “άλλα περιμέναμε και άλλα είδαμε”.

Τόμας Ντε Βινσέντι (ΑΠΟΕΛ)

Μακράν η μεγαλύτερη απογοήτευση των πρωταθλητών στη φετινή σεζόν. Σκιά του καλού του εαυτού στα περισσότερα ματς που αγωνίστηκε, προσέφερε ελάχιστα σε σύγκριση με αυτά που θα μπορούσε βάσει της μεγάλης κλάσης του, ενώ σε κάποια παιχνίδια ήταν… παρών-απών, προκαλώντας μουρμούρα και γκρίνια στην ιδιαίτερα απαιτητική “γαλαζοκίτρινη” εξέδρα. Εννοείται ότι στην καλή του μέρα, μπορεί να πάρει την ομάδα του στις πλάτες του και αυτό προφανώς περίμεναν από τον 31χρονο (09/02/1989) Αργεντινό άσο οι προπονητές του που τον εμπιστεύτηκαν σε συνολικά 17 ματς πρωταθλήματος. Στα 13 ήταν στην αρχική ενδεκάδα, έχοντας συνολικό χρόνο συμμετοχής, 1137 λεπτά, ενώ πέτυχε τέσσερα γκολ. Να σημειωθεί ότι τον Σεπτέμβριο υπέστη μυικό τραυματισμό και τέθηκε νοκ-άουτ για μερικές εβδομάδες και γι΄ αυτό δεν είχε περισσότερες συμμετοχές! Μπορεί η απόδοση του να μην ήταν η αναμενόμενη φέτος, τουλάχιστον μέχρι και την 1η αγωνιστική των πλέι-οφ, αλλά πήρε από όλους τους προπονητές του ψήφο εμπιστοσύνης και αυτό… λέει πολλά για την ποδοσφαιρική του αξία, ακόμα και όταν η “μετοχή” του είναι σε πτώση!

Ρόμπερτ Βεσελόφσκι (Νέα Σαλαμίνα)

Ένα από τα μεγαλύτερα… “μυστήρια” της φετινής σεζόν ο 34χρονος (02/09/1985) Σλοβάκος πορτιέρο! Από βασικός και αναντικατάστατος “φύλακας άγγελος” της “ερυθρόλευκης” εστίας, βρέθηκε στο περιθώριο, χάνοντας τη θέση του στο αρχικό σχήμα. Βέβαια, του γύρισε και η τύχη την πλάτη, αφού ξεκίνησε τη σεζόν ως βασικός, έπαιξε τέσσερα ματς, τραυματίστηκε και ξαναπήρε θέση κάτω από τα δοκάρια μετά από 2,5 μήνες, στο εκτός έδρας ματς με την Πάφο, όπου η Νέα Σαλαμίνα ηττήθηκε με 1-0. Αγωνίστηκε και στο επόμενο παιχνίδι, απέναντι στην Ομόνοια στο “Αμμόχωστος”, αλλά στάθηκε ξανά άτυχος, αφού τραυματίστηκε και από τότε… “αγνοείται”. Μέτρησε συνολικά έξι εμφανίσεις, όλες στο αρχικό σχήμα και 529 λεπτά χρόνο συμμετοχής.

Φλοριάν Τολεμές (ΑΕΚ)

Η μεγαλύτερη απογοήτευση της φετινής ΑΕΚ, μακράν του δεύτερου…  Ο 34χρονος (31/01/1986) Γάλλος επιθετικός ταλαιπωρήθηκε από τραυματισμούς, έπαιξε ελάχιστα και έχασε την επαφή με τα δίχτυα που είχε τα προηγούμενα χρόνια, όπου δικαίως χαρακτηρίστηκε ακόμα και “killer” στην αντίπαλη περιοχή. Μέτρησε μόλις επτά συμμετοχές, οι δύο ως βασικός, με συνολικό χρόνο 254 λεπτά και πέτυχε μόλις ένα γκολ. Εν τέλει, μετά από απόφαση των Άρναλ Κόντε και Ηλία Χαραλάμπους, διεγράφη από το ρόστερ στη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου, για να… επιστρέψει δριμύτερος στη νέα σεζόν!

Άνταμ Νέμετς (Πάφος FC)

Η αλήθεια είναι ότι ήμασταν μεταξύ Μπακαρί Σακό και Άνταμ Νέμετς για το ποιος από τους δύο παίκτες της Πάφου θα έμπαινε στην εξάδα των μεγαλύτερων απογοητεύσεων του φετινού πρωταθλήματος και εν τέλει, η… ζυγαριά έγειρε στον δεύτερο! Κι αυτό λόγω της παρατεταμένης επιθετικής αφλογιστίας του 34χρονου (02/09/1985) Σλοβάκου επιθετικού, ο οποίος την περσινή σεζόν (2018-2019) βγήκε πρώτος σκόρερ με 16 τέρματα και φέτος πήρε… “διαζύγιο” με τα δίχτυα, πετυχαίνοντας μόλις ένα (!) γκολ στα 14 ματς που αγωνίστηκε (σσ. στα 12 ήταν βασικός), έχοντας συνολικό χρόνο συμμετοχής, 1126 λεπτά. Αν μη τι άλλο, η… “καθίζηση” του εκτός από απρόσμενη ήταν και… εντυπωσιακή.

Φακούντο Περέιρα (Απόλλων):

Τι να πεις και τι να γράψεις για τον 32χρονο (03/09/1987) Αργεντινό μεσοεπιθετικό… Παιχταράς ολκής που με μία του ενέργεια και μόνο, μπορεί να κάνει τη διαφορά, αλλά οι οπαδοί της Λεμεσιανής ομάδας τον θυμούνται περισσότερο για τους συχνούς τραυματισμούς του που αντιμετωπίζονται πλέον με… τρολάρισμα, παρά για τις επιδόσεις του στον αγωνιστικό χώρο. Ένας υγιής Περέιρα, δεν το συζητάμε καν ότι θα ήταν μονίμως στις βασικές επιλογές του Σωφρόνη Αυγουστή και θα αποτελούσε τον ηγέτη της μεσοεπιθετικής γραμμής του Απόλλωνα, βοηθώντας τόσο στο δημιουργικό κομμάτι, όσο και στο σκοράρισμα. Όμως, είναι αυτό το μεγάλο… “αλλά” των αλλεπάλληλων τραυματισμών του που δεν του επιτρέπουν να βρει ρυθμό και να ξεδιπλώνει σε τακτική βάση στο γήπεδο τις ποδοσφαιρικές του αρετές, παρά μόνο… αποσπασματικά. Έπαιξε σε 14 παιχνίδια, αλλά μόνο στα οκτώ ήταν στην αρχική ενδεκάδα και σημείωσε τρία γκολ, έχοντας συνολικό χρόνο συμμετοχής, 752 λεπτά.

The post Α΄ Κατηγορία: Οι ΕΞΙ μεγαλύτερες ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΕΙΣ της περιόδου 2019-2020 appeared first on Thema Sports.

Διαβάστε Περισσότερα στο: Themasports.com

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Στη Μέση Ανατολή και στις σχέσεις Ισραήλ και Ιράν είναι στραμμένα τα βλέμματα της διεθνούς κοινότητας για ακόμη μία φορά μετά το χτύπημα στο έδαφος της Τεχεράνης που αποδίδεται στο Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top