ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Έντεκα μαθητές από τους 69 προσήλθαν στο Ολοήμερο Γιόλου – Μηλιού, αντιδρώντας για το σισσίτιο

Έντεκα μαθητές από τους 69 προσήλθαν στο Ολοήμερο Γιόλου – Μηλιού, αντιδρώντας για το σισσίτιο

Έντεκα μαθητές προσήλθαν στις τάξεις του Ενιαίου Ολοήμερου Δημοτικού Σχολείου Γιόλου- Μηλιού, από τους 69 που φοιτούν, σύμφωνα με τον πρόεδρο του Συνδέσμου Γονέων του Ενιαίου Ολοήμερου Δημοτικού Σχολείου Γιόλου - Μηλιού, Βαλεντίνο Τζάκσον.

 

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ ο κ. Τζάκσον ανέφερε πως ο Σύνδεσμος αντιδρά έντονα στο θέμα σίτισης των μαθητών και με τη διαφοροποίηση που έχει γίνει. Συγκεκριμένα, πρόσθεσε, μέχρι το κλείσιμο των σχολείων, την ετοιμασία του συσσιτίου για τα παιδιά αναλάμβαναν γυναίκες- μαγείρισσες, που μαγείρευαν για τους μαθητές, εντός του σχολείου.

Τώρα ωστόσο οι μαθητές, όπως ενημερώθηκε ο Σύνδεσμος την τελευταία στιγμή, θα προμηθεύονται το φαγητό των μαθητών από τοπικό εστιατόριο της περιοχής.

Επίσης για λόγους υγιεινής, έκλεισαν οι βρύσες του σχολείου με αποτέλεσμα οι μαθητές να πρέπει να προμηθευτούν το νερό από μόνοι τους από τις 07:30 μέχρι τις 15:00 που βρίσκονται στο σχολείο.

Επί τούτου, ο Σύνδεσμος Γονέων του Ενιαίου Ολοήμερου Δημοτικού Σχολείου Γιόλου- Μηλιού, απέστειλε σχετική επιστολή στο Υπουργείο Παιδείας Αθλητισμού και Νεολαίας αναφέροντας πως δεν συμφωνεί με τον τρόπο που θα λειτουργήσει η σίτιση κατά την επαναλειτουργία του Σχολείου μετά τις σχετικές αποφάσεις.

Όπως ανέφερε ο κ. Τζάκσον, οι αρμόδιοι του Υπουργείου έχουν ενημερώσει τον Σύνδεσμο ότι για την χρονική περίοδο επαναλειτουργίας του σχολείου μέχρι τις θερινές διακοπές, δεν θα υπάρχει η ετοιμασία του γεύματος των παιδιών στον χώρο του σχολείου, αλλά ότι έχει ληφθεί πρόνοια για να μεταφέρεται φαγητό από άλλη πηγή.

Επιπρόσθετα ο κ. Τζάκσον ανέφερε πως εν καιρώ πανδημίας δεν θα αισθάνονται ασφαλείς για τη σίτιση των παιδιών τους με τη μέθοδο αυτή, αφού μέχρι σήμερα γνώριζαν ότι τη σίτιση των παιδιών τους, την αναλάμβαναν μαγείρισσες εντός του σχολείου ενώ σήμερα δεν είναι σε θέση να γνωρίζουν πώς ετοιμάστηκε το φαγητό και πώς μεταφέρθηκε στη Γιόλου.

Όπως αναφέρει ο Σύνδεσμος, οι οδηγίες που έχουν δοθεί για επαναλειτουργία του Ολοήμερου σχολείου "ήταν της τελευταίας στιγμής".

Εξέφρασαν ανησυχία για το πόσο θα μπορούν να τηρηθούν τα μέτρα προστασίας μεταξύ των μαθητών λόγω και της πανδημίας του κορωνοϊού, ιδιαίτερα στους μαθητές της μικρής ηλικίας.

Τέλος, ο Σύνδεσμος Γονέων του Ενιαίου Ολοήμερου Δημοτικού Σχολείου Γιόλου- Μηλιού καλεί το Υπουργείο Παιδείας όπως επιλύσει το συντομότερο δυνατό το πρόβλημα τους και να επικοινωνήσει μαζί τους για τρόπους επίλυσης του.

AΠΟ ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι σήμερα, από τις 8:30 π.μ. μέχρι και τις 12:30 μ.μ., υποβλήθηκαν στους Εφόρους Εκλογής οι υποψηφιότητες για τα αξιώματα των Προέδρων των Συμβουλίων των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Η όλη διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top