ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΥΠ. ΠΑΙΔΕΙΑΣ: Επιστρέφουν στα σχολεία κάποια παιδιά της ειδικής εκπαίδευσης - ‘Να ξεκινήσει νωρίτερα η νέα χρονιά’

ΥΠ. ΠΑΙΔΕΙΑΣ: Επιστρέφουν στα σχολεία κάποια παιδιά της ειδικής εκπαίδευσης - ‘Να ξεκινήσει νωρίτερα η νέα χρονιά’

Ο Υπουργός Παιδείας Πρόδρομος Προδρόμου διεμήνυσε ότι ένας αριθμός παιδιών της ειδικής εκπαίδευσης μπορεί να επιστρέψει τις επόμενες μέρες, αφού φυσικά διασφαλιστούν οι συνθήκες ασφαλείας.

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα ‘Σημερινή’, ο Υπουργός μίλησε για την επιστροφή των παιδιών της ειδικής εκπαίδευσης στα σχολεια, για τη διαδικασία που πρέπει να ακολουθηθεί, για την νέα σχολική χρονιά, την ύλη και την ηλεκτρονική εκπαίδευση.

Για ό,τι αφορά το φλέγον ζήτημα της επιστροφής των παιδιών, το οποίο προκάλεσε σφοδρές αντιδράσεις εντός της κοινωνίας αφού θεωρήθηκε ως μία μορφή διάκρισης σε αυτά τα παιδιά που έχουν ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες, ο κ. Προδρόμου είπε ότι ‘εκτός από τα 450 παιδιά στα ειδικά σχολεία, έχουμε άλλα περίπου 600 σε γυμνάσια και κάπου 500 σε δημοτικά, με περισσότερους από 1100 συνοδούς. Υπάρχει μεγάλη διαφοροποίηση με διάφορες κατηγορίες. Ένας αριθμός παιδιών - ας μην περιγράψουμε χαρακτηριστικά - θα μπορούν από τις επόμενες 2-3 μέρες να πάνε στο σχολείο, αφού έχουμε διασφαλίσει τις συνθήκες και θα μπορεί το σχολείο να υποστηρίξει την παρουσία τους‘.

Διεμήνυσε δε, πως θα πρέπει να υπάρξει συνεργασία γιατρών και επιτροπής, εκπαιδευτικών και γονέων, ούτως ώστε να διασφαλιστεί η ομαλή επιστροφή των υπολοίπων. Σκοπός είναι ‘να δούμε ποια παιδιά και κάτω από ποιες συνθήκες μπορούν να φοιτήσουν με ασφάλεια. Δεν έχουμε το δικαίωμα να το διακινδυνεύσουμε’.

Μάλιστα, εξηγώντας την καθυστέρηση που παρατηρήθηκε, είπε πώς δεν χρειάζεται να επανεξεταστούν οι αποφάσεις για την ειδική εκπαίδευση. Εξάλλου, η απόφαση έλεγε ότι ‘θα ήταν καλό να μας συμβουλεύσουν όλους, και εμάς στο Υπουργείο και τους γονείς, οι γιατροί. Είχαμε την υποχρέωση, πριν και από το αδιαμφισβήτητο δικαίωμά τους στη φοίτηση, να φροντίσουμε το δικαίωμα στην υγεία και τη ζωή’, τόνισε ο Υπουργός.

‘Εμείς έχουμε μεταβιβάσει και στο Υπουργείο Υγείας τα ερωτήματα, τα ειδικά χαρακτηριστικά, προκειμένου να έχουμε την υπεύθυνη γνώμη, ακόμα και των ειδικών λοιμοξιολόγων αν κρίνεται απαραίτητο. Θέλουμε να είμαστε βέβαιοι ότι ενεργούμε σωστά και όχι υπό το κράτος μόνο του συναισθηματισμού‘, πρόσθεσε επί του θέματος.

Επιπρόσθετα, ο Υπουργός Παιδείας είπε ότι εάν καταστεί εφικτό, η νέα σχολική χρονιά θα ξεκινήσει νωρίτερα για να καλυφθούν τα όποια κενά υπήρξαν λόγω της πανδημίας. 

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Εκτός Πινδάρου η Νιόβη Παρισσινού - Τέλος ο ΔΗΣΥ για την πρώην Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπο

Σε διαθεσιμότητα ο Διευθυντής της Υπ.Μεταλλειών - Ζήτησε ανάκληση όλων των αδειών η Παναγιώτου

Βρέθηκαν για ώρες στο σημείο της απόπειρας φόνου οι ανακριτές – Η κατάσταση της υγείας του θύματος

Στον Αρχηγό Αστυνομίας με οδηγίες ΓΕ για ποινική διερεύνηση το πόρισμα για χειραγώγηση αγώνων ποδοσφαίρου

Πέντε νέες κάμερες θα τεθούν σε λειτουργία στη Λεμεσό - Πότε θα αρχίσουν να γράφουν

Υπόθεση Μονής Αββακούμ: Σιωπή από Ιερά Σύνοδο - Τι γίνεται με τα χρονικά περιθώρια της έρευνας



Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι σήμερα, από τις 8:30 π.μ. μέχρι και τις 12:30 μ.μ., υποβλήθηκαν στους Εφόρους Εκλογής οι υποψηφιότητες για τα αξιώματα των Προέδρων των Συμβουλίων των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Η όλη διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top