ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΕΠ. ΠΑΙΔΕΙΑΣ: ‘Στα μαχαίρια’ για την Ειδική Εκπαίδευση - Κόμματα θέτουν ζήτημα φιλοσοφίας σε θέματα ένταξης και ενσωμάτωσης

ΕΠ. ΠΑΙΔΕΙΑΣ: ‘Στα μαχαίρια’ για την Ειδική Εκπαίδευση - Κόμματα θέτουν ζήτημα φιλοσοφίας σε θέματα ένταξης και ενσωμάτωσης

Συνέρχεται αυτή την ώρα η Επιτροπή Παιδείας της Βουλής (αρχή στις 08:30) στο Συνεδριακό Κέντρο Φιλοξενία, με κύριο θέμα αυτό της επιστροφής των παιδιών με ειδικές ικανότητες στα σχολεία.

Του Γιώργου Τάττη

Σημειώνεται ότι στην Επιτροπή κλήθηκαν να παραστούν ο Υπουργός Παιδείας, η Επίτροπος Προστασίας Δικαιωμάτων του Παιδιού, Εκπρόσωποι του Υπουργείου Παιδείας, της ΠΟΣΥΓΟΠΕΑ, της ΟΕΛΜΕΚ, της ΟΛΤΕΚ, της ΠΟΕΔ, καθώς και μέλη της Συμβουλευτικής Επιτροπής για τον ιό COVID 19.

Σύμφωνα με δηλώσεις στο ThemaOnlıne, βουλευτές της αντιπολίτευσης, αλλά και κομματικά στελέχη με εξειδίκευση σε θέματα παιδείας, θεωρούν ότι ‘αν και επέστρεψαν κάποια παιδιά, αυτό δεν είναι καθόλου ικανοποιητικό, καθώς υπάρχουν σοβαρά άλλα προβλήματα’.

Ακόμη, η διαδικασία επιστροφής δεν αφήνει σχεδόν κανένα ευχαριστημένο, καθώς η κυβέρνηση πετάει το μπαλάκι στους γονείς, πράγμα που θεωρείται ανεπίτρεπτο.

Μάλιστα, όπως αφήνεται να εννοηθεί, τα κόμματα είναι διατεθειμένα να παρακάμψουν την αρχική προχειρότητα, αφού ο παροντικός προγραμματισμός και ο συνολικότερος σχεδιασμός για ολική επιστροφή στα σχολεία χωρίς διακρίσεις, παραμένει το ζητούμενο.

Επείγει, επιπρόσθετα και ο σχεδιασμός για τα ειδικά σχολεία.

Τέλος, σύμφωνα με πληροφορίες, κόμματα της αντιπολίτευσης εντοπίζουν το πρόβλημα που προέκυψε ως ένα γενικότερο ζήτημα φιλοσοφίας, κάτι το οποίο θέτει το ζήτημα της ειδικής εκπαίδευσης και της κοινωνικής ενσωμάτωσης αυτών των ατόμων, σε νέα βάση με επικείμενες εξελίξεις.

Υπενθυμίζεται ότι έντονες διαμαρτυρίες υπήρξαν και χθες Δευτέρα (26/05) από τον Πρόεδρο του Συνδέσμου Γονέων Παιδιών με Ειδικές Ανάγκες, καθώς θεωρείται εξαιρετικά ατυχές το γεγονός της μεταβίβασης των ευθυνών του Υπουργείο στους γονείς.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παράνομα φωτοβολταϊκά: Προς διερεύνηση δύο περιπτώσεις - Πώς επηρεάζουν το δίκτυο της ΑΗΚ

Τρομερή δουλειά οι διασώστες-νοσηλευτές! Επανάφεραν 4 φορές οπαδό του Απόλλωνα...

Ενδοσχολικός σεκιούριτι διακινούσε ναρκωτικά σε μαθητές - «Ανίκανη η Αστυνομία να αντιμετωπίσει το πρόβλημα»

Στο τελικό στάδιο η πρόσληψη 259 πυροσβεστών - Όσα είπε ο Υπουργός Δικαιοσύνης

Δυο καραμπόλες στον αυτοκινητόδρομο: Η μία με 8 οχήματα – Τέσσερα πρόσωπα στο νοσοκομείο



Το μεταναστευτικό αλλάζει την ατζέντα των κομμάτων - Οι προτεραιότητες των πολιτών ενόψει Ευρωεκλογών

Το μεταναστευτικό αλλάζει την ατζέντα των κομμάτων - Οι προτεραιότητες των πολιτών ενόψει Ευρωεκλογών

Το μεταναστευτικό βρίσκεται πλέον στην προμετωπίδα της προεκλογικής εκστρατείας των κομμάτων ενόψει ευρωεκλογών, ιδιαίτερα στην Κύπρο όπου το τελευταίο διάστημα οι ροές μεταναστών από τον Λίβανο προς τα παράλια της χώρας μας, αυξάνονται δραματικά. Ούτε οι προσπάθειες της κυβέρνησης έφεραν αποτέλεσμα, ούτε υπάρχει θέληση από την Ευρώπη για επαναξιολόγηση περιοχών στη Συρία  ως ασφαλείς, προκειμένου να καταστεί δυνατός ο επαναπατρισμός ατόμων από τη Συρία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top