ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΕΠ. ΠΑΙΔΕΙΑΣ: Η μπάλα στο Υπουργείο Υγείας - ‘Το Υπουργείο Παιδείας δεν έχει πάρει κανένα μήνυμα από το Υπουργείο Υγείας’

ΕΠ. ΠΑΙΔΕΙΑΣ: Η μπάλα στο Υπουργείο Υγείας - ‘Το Υπουργείο Παιδείας δεν έχει πάρει κανένα μήνυμα από το Υπουργείο Υγείας’

Μετά το πέρας της συνεδρίας της Επιτροπής Παιδείας της Βουλής, δρομολογούνται οι εξελίξεις για να λυθεί το ζήτημα που προέκυψε με τα παιδιά με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες.

Όπως φαίνεται, υπάρχει βούληση από το Υπουργείο Παιδείας να διευθετηθούν τα ανοιχτά ζητήματα, καθώς οι αντιδράσεις από κοινωνικούς φορείς και αντιπολιτευόμενα κόμματα υπήρξαν μαζικές και συντονισμένες. Αυτό αποδεικνύει και η δήλωση του Υπουργού Παιδείας, Πρόδρομου Προδρόμου, όπου διεμήνυσε πώς στόχος του Υπουργείου Παιδείας είναι να συζητήσει και να αναθεωρήσει την απόφαση για τα ειδικά σχολεία.

Παρόλα αυτά, υπερασπίζεται παράλληλα των προηγούμενων εγκυκλίων του Υπουργείο, καθώς δήλωσε ότι ‘θα υπήρχε δυσμενής διάκριση αν δεν ίσχυε η ίδια η υγειονομική προστασία για όλα τα παιδιά‘.

Ο κ. Χρίστος Αυγουστίνος, Πρόεδρος του Συνδέσμου Γονέων Παιδιών με Ειδικές Ανάγκες, δήλωσε στον ΑΝΤ1 ότι ενημερωθήκαν σε σχέση με τη διαδικασία που ακολουθείται για την επάνοδο των παιδιών τους στα σχολεία. ‘Επί καθημερινής βάσης η επιδημιολογική ομάδα σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας παρακολουθεί τις αιτήσεις που φτάνουν κοντά τους. Ακολούθως η επιστημονική ομάδα αποφασίζει τα νέα μέτρα με τα οποία θα μπορεί να προσέλθει ο κάθε μαθητής‘.

Κατήγγειλε, όμως, πώς μέχρι σήμερα ο Υπουργός Παιδείας δεν έχει πάρει κανένα μήνυμα από τον Υπουργό Υγείας, πετώντας την μπάλα στο Υπουργείο Υγείας και στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για τον μετέπειτα συντονισμό. Όπως είπε, ‘πρέπει να βρεθεί χρόνος να ασχοληθούν μαζί μας, για να βρεθεί και ο τρόπος να ανοίξουν τα ειδικά σχολεία’.

Τέλος, απήυθυνε έκκληση σε όλους τους γονείς να συνεργαστούν με τους θεράποντες ιατρούς, να ετοιμαστεί το έντυπο, να πάει στην επιτροπή για να προχωρήσει η διαδικασία.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απόπειρα φόνου: Ανέμεναν εγκληματική ενέργεια οι Αρχές - Φαίνεται ότι είχαν τρίτο συνεργό οι δράστες

Απόπειρα φόνου: Ανέμεναν εγκληματική ενέργεια οι Αρχές - Φαίνεται ότι είχαν τρίτο συνεργό οι δράστες

Συνεχίζονται οι εντατικές έρευνες των Αρχών, για την απόπειρα φόνου που διαπράχθηκε το μεσημέρι της Τρίτης 23 Απριλίου, στη Λευκωσία, την ίδια ώρα που το θύμα της απόπειρας, ο 34χρονος, συνεχίζει να νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top