ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ: Αρνητικές οι πρώτες αντιδράσεις από ΔΗΚΟ και ΑΚΕΛ - ‘Δεν ανακοινώθηκε τίποτα καινούργιο’

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ: Αρνητικές οι πρώτες αντιδράσεις από ΔΗΚΟ και ΑΚΕΛ - ‘Δεν ανακοινώθηκε τίποτα καινούργιο’

Μετά και το διάγγελμα του Προέδρου της Δημοκρατίας, όπου και ανακοίνωσε συνοπτικά τα νέα μέτρα στήριξης της οικονομίας, ξεκίνησαν και οι πρώτες αντιδράσεις από τα κόμματα, οι οποίες εκ πρώτης όψεως, δεν είναι θετικές.

Σε δηλώσεις τους στο Κρατικό Ραδιόφωνο, ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ Άνδρος Κυπριανού και ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ Νικόλας Παπαδόπουλος, τόνισαν πώς χάθηκε πολύτιμος χρόνος, καθώς όπως φαίνεται, υπήρχαν και άλλοι τρόποι στήριξης της οικονομίας πέραν των κρατικών εγγυήσεων που απαιτούσαν σωστή διαχείριση και διαφάνεια.

ΑΚΕΛ

Ο Άνδρος Κυπριανού, δήλωσε ότι σε πρώτη φάση θα πρέπει να μελετηθούν οι λεπτομέρεις και οι όροι του σχεδίου, καθώς μιλάμε για ένα σχέδιο επιχειρηματικότητας.

Σε ό,τι αφορά το νέο στοιχείο του σχεδιου, το θέμα της επιδότητης των επιτοκίων, ο .Κυπριανού είπε πώς σαν φιλοσοφία ‘είναι προς τη σωστή κατεύθυνση, αλλά θα το δούμε κρίνοντας συνολικά την πρόταση της κυβέρνησης‘.

ΔΗΚΟ 

Ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ Νικόλας Παπαδόπουλος, διερωτήθηκε γιατί έπρεπε να χάσουμε 2 μήνες και προσανατολιστήκαμε μόνο σε άντληση ευρωπαϊκών κονδυλίων, αφού ουσιαστικά κάποια από τα προγράμματα ήδη λειτουργούσαν και στο παρελθόν. Επί τούτου, ο κ. Παπαδόπουλος είπε ότι ‘δεν ανακοινώθηκε τίποτα καινούργιο‘.

Είπε επίσης ότι ‘χρειάζονται πολλές διευκρινήσεις, είναι πολλά τα ερωτηματικά. . Αντιλαμβάνεστε τι νέα καθυστέρηση θα έχουμε, επειδή η κυβέρνηση δεν ήθελε τον Γενικό Ελεγκτή να την ελεγξει.’

Επιπρόσθετα, δήλωσε ότι τα μισά λεφτά εκ των 800 εκατομμυρίων περιλαμβάνουν τις τράπεζες. Διερωτήθηκε, μάλιστα, εάν οι τράπεζες θα προχωρήσουν σε δανεισμό γιατί το πρόβλημά τους παραμένει η αβεβαιότητα.

Ακόμη, είπε πώς δεν λύνεται με αυτό τον τρόπο η έλλειψη ρευστότητας.

Τέλος, είπε πως εάν χρειάζεται η έγκριση της βουλής, είναι αναγκασμένοι να επαναφέρουν τη συζήτηση περί διαφάνειας, τονίζοντας ότι την όποια καθυστέρηση θα την πληρώσουν οι επιχειρήσεις.

Υπουργός Οικονομικών

Στο μεταξύ, στις πρώτες του δηλώσεις προέβη και ο Υπουργός Οικονομικών Κωνσταντίνος Πετρίδης, λέγοντας ότι ‘εάν χρειάζεται συμπληρωματικός προϋπολογισμός, τότε το πακέτο θα πάει στην Βουλή΄. Είπε πώς είναι ένα μεγάλο και γενναιόδωρο πακέτο στήριξης, με καλύτερη στόχευση και κατανομή των πόρων.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Εκτός Πινδάρου η Νιόβη Παρισσινού - Τέλος ο ΔΗΣΥ για την πρώην Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπο

Σε διαθεσιμότητα ο Διευθυντής της Υπ.Μεταλλειών - Ζήτησε ανάκληση όλων των αδειών η Παναγιώτου

Βρέθηκαν για ώρες στο σημείο της απόπειρας φόνου οι ανακριτές – Η κατάσταση της υγείας του θύματος

Στον Αρχηγό Αστυνομίας με οδηγίες ΓΕ για ποινική διερεύνηση το πόρισμα για χειραγώγηση αγώνων ποδοσφαίρου

Πέντε νέες κάμερες θα τεθούν σε λειτουργία στη Λεμεσό - Πότε θα αρχίσουν να γράφουν

Υπόθεση Μονής Αββακούμ: Σιωπή από Ιερά Σύνοδο - Τι γίνεται με τα χρονικά περιθώρια της έρευνας



LIVE: Σε εξέλιξη η υποβολή υποψηφιοτήτων για  Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

LIVE: Σε εξέλιξη η υποβολή υποψηφιοτήτων για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

Πραγματοποιείται σήμερα Πέμπτη 25 Απριλίου, η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις εκλογές ανάδειξης Προέδρων Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τη διαδικασία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top