ΔΙΕΘΝΗ

Δήλωση της αιγυπτιακής προεδρίας για τη σημερινή τηλεφωνική επικοινωνία Ν. Αναστασιάδη – Αλ Σίσι

Δήλωση της αιγυπτιακής προεδρίας για τη σημερινή τηλεφωνική επικοινωνία Ν. Αναστασιάδη – Αλ Σίσι

Δηλώσεις για τη σημερινή τηλεφωνική επικοινωνία του Προέδρου Ν. Αναστασιάδη με τον Αιγύπτιο Πρόεδρο Άμπντελ Φατάχ Αλ Σίσι, έκανε ο εκπρόσωπος της Αιγυπτιακής Προεδρίας, Πρέσβης Μπάσαμ Ράντι.

Ο εκπρόσωπος αναφέρθηκε στις συζητήσεις των δύο ηγετών για τρόπους ανταλλαγής τεχνογνωσίας των δύο χωρών για την αντιμετώπιση της παγκόσμιας πανδημίας του κορωνοϊού.
 
Παράλληλα, αναφέρθηκε στην ενίσχυση της τριμερούς συνεργασίας Ελλάδας – Κύπρου – Αιγύπτου ως ένα από τα θέματα που συζήτησαν οι δύο ηγέτες.
 
Όπως αναφέρει ο Πρέσβης Μπάσαμ Ράντι, οι Πρόεδροι Κύπρου – Αιγύπτου αναφέρθηκαν επίσης στο Φόρουμ για το Φυσικό Αέριο στη ΝΑ Μεσόγειο, όπου ο Κύπριος Πρόεδρος επαίνεσε το σημαντικό ρόλο που διαδραματίζει η Αίγυπτος στην περιοχή.
 
Σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο ΜΕΝΑ, ο κ. Αναστασιάδης εξέφρασε στον Αιγύπτιο ομόλογό του την ικανοποίηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τις προσπάθειες της Αιγύπτου στην επίτευξη σταθερότητας στην περιοχή και στην καταπολέμηση της τρομοκρατίας και της παράνομης μετανάστευσης.
 
Οι Πρόεδροι Κύπρου και Αιγύπτου συζήτησαν τις τελευταίες εξελίξεις στο θέμα της Λιβύης, στη βάση των αποτελεσμάτων της διαδικασίας του Βερολίνου, απορρίπτοντας παράλληλα τις όποιες εξωτερικές παρεμβάσεις στο θέμα αυτό.
 
Τέλος, η "Σάντα Ελ Μπάλαντ" τιτλοφορεί το άρθρο της με την φράση του Προέδρου Νίκου Αναστασιάδη ότι "η Αίγυπτος είναι στρατηγικός εταίρος".

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Συμπλοκή νεαρών στην Λευκωσία: Στο νοσοκομείο τρεις τραυματίες - Διερευνά τους ισχυρισμούς τους η Αστυνομία

Εξήγγειλε και επίσημα την υποψηφιότητα του Τορναρίτη για τη δημαρχία Λευκωσίας ο ΔΗΣΥ: «Ο Νίκος την αγαπάει πραγματικά και την πονάει αυτή την πόλη»

Στο νοσοκομείο 19χρονος - Έχασε τον έλεγχο της μοτοσικλέτας του και προσέκρουσε σε πάσσαλο

Ξεπέρασε το επιτρεπτό όριο η σκόνη: Ο λόγος που «προτιμά» τη χώρα μας – «Αυξομειώσεις μέχρι τη Δευτέρα»

Πράξη ανθρωπιάς από Κύπριο: Νοικιάζει αφιλοκερδώς την οικία του σε μητέρα μονογονιό 5 ανήλικων παιδιών



Αυτός διορίστηκε ειδικός σύμβουλος του ΠτΔ για θέματα εκπαίδευσης

Αυτός διορίστηκε ειδικός σύμβουλος του ΠτΔ για θέματα εκπαίδευσης

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης με απόφασή του διόρισε τον Γεώργιο Σκαλιά ως Ειδικό του Σύμβουλο για θέματα Εκπαίδευσης. Ο διορισμός του είναι άνευ απολαβών και δεν περιλαμβάνει οποιεσδήποτε εκτελεστικές αρμοδιότητες και εξουσίες.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top