ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Διαμαρτυρία Δημοτικού Συμβουλίου Λάρνακας για μη υπογραφή συμβολαίων του έργου λιμανιού – μαρίνας

Διαμαρτυρία Δημοτικού Συμβουλίου Λάρνακας για μη υπογραφή συμβολαίων του έργου λιμανιού – μαρίνας

Διαμαρτυρία θα πραγματοποιήσουν τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Λάρνακας, κλείνοντας την είσοδο του λιμανιού της πόλης, σε περίπτωση που εντός 15 ημερών, δεν ολοκληρωθεί η διαπραγμάτευση για υπογραφή της συμφωνίας για την ενιαία ανάπτυξη λιμανιού – μαρίνας.

 

Σε γραπτή ανακοίνωση αναφέρεται ότι «το Δημοτικό Συμβούλιο Λάρνακας μελέτησε για δεύτερη φορά σε διάστημα επτά ημερών, τις εξελίξεις όσον αφορά την καθυστέρηση που παρατηρείται από πλευράς του κράτους για επισημοποίηση της συμφωνίας με την Κοινοπραξία Kition Ocean Holdings που αφορά το Έργο της ενιαίας ανάπτυξης Λιμανιού – Μαρίνας. Σε επιστολή του το Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων ενημέρωσε ότι η συμφωνία βρίσκεται ενώπιον της Νομικής Υπηρεσίας της Δημοκρατίας από τις 17 Φεβρουαρίου 2020 για ενσωμάτωση των όσων έχουν συμφωνηθεί στη διαπραγμάτευση».

Εξάλλου το Δημοτικό Συμβούλιο Λάρνακας με ανακοίνωση που εξέδωσε στις 26/05/2020 «δήλωσε δημόσια τη δυσαρέσκεια του για την καθυστέρηση που παρατηρείται. Σε συνεδρία που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 1η Ιουνίου 2020, το Δημοτικό Συμβούλιο ενημερώθηκε από εκπρόσωπο του επενδυτή, για τις καθυστερήσεις που παρατηρούνται και για τις έντονες ανησυχίες των επενδυτών, επειδή κανένας αρμόδιος δεν δίνει συγκεκριμένη ημερομηνία ολοκλήρωσης της διαδικασίας για την υπογραφή των συμβολαίων».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, «το Σώμα εξέφρασε την έντονη ανησυχία του για το θέμα, αφού παρά τις ενέργειες του δεν έχει σημειωθεί οποιαδήποτε εξέλιξη. Αποφασίστηκε όπως το Δημοτικό Συμβούλιο αναμένει εξελίξεις εντός των επόμενων 15 ημερών, αφού έλαβε κάποιες διαβεβαιώσεις από τους αρμόδιους φορείς ότι καταβάλλονται προσπάθειες ολοκλήρωσης της διαδικασίας».

Εξάλλου «το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε πως σε περίπτωση που δεν σημειωθεί οποιαδήποτε εξέλιξη μέχρι και τις 15 Ιουνίου 2020 και αφού έλαβε υπόψη το απαγορευτικό διάταγμα για μαζικές συγκεντρώσεις και διαμαρτυρίες που ισχύει μέχρι τις 14/07/2020, θα πραγματοποιήσει διαμαρτυρία, κλείνοντας την είσοδο του λιμανιού Λάρνακας τηρώντας τις αποστάσεις ασφάλειας όπως υποδεικνύουν τα σχετικά Διατάγματα του Υπουργείου Υγείας».

Σημειώνεται επίσης ότι «σε περίπτωση που και μετά τις 15/06/2020 δεν υπάρξει οποιαδήποτε εξέλιξη, και με την αναμενόμενη άρση των περιοριστικών μέτρων λόγω του Covid 19, το Δημοτικό Συμβούλιο θα προχωρήσει στην λήψη ακόμα πιο δυναμικών μέτρων».

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Συμπλοκή νεαρών στην Λευκωσία: Στο νοσοκομείο τρεις τραυματίες - Διερευνά τους ισχυρισμούς τους η Αστυνομία

Εξήγγειλε και επίσημα την υποψηφιότητα του Τορναρίτη για τη δημαρχία Λευκωσίας ο ΔΗΣΥ: «Ο Νίκος την αγαπάει πραγματικά και την πονάει αυτή την πόλη»

Στο νοσοκομείο 19χρονος - Έχασε τον έλεγχο της μοτοσικλέτας του και προσέκρουσε σε πάσσαλο

Ξεπέρασε το επιτρεπτό όριο η σκόνη: Ο λόγος που «προτιμά» τη χώρα μας – «Αυξομειώσεις μέχρι τη Δευτέρα»

Πράξη ανθρωπιάς από Κύπριο: Νοικιάζει αφιλοκερδώς την οικία του σε μητέρα μονογονιό 5 ανήλικων παιδιών



Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ιρανός υπουργός Εξωτερικών Χοσεΐν Αμίρ Αμπντολαχιάν υποβάθμισε το πλήγμα στην Ισφαχάν, παρομοιάζοντας τα μέσα που χρησιμοποιήθηκαν με «παιδικά παιχνίδια», ενώ δεν επέρριψε ευθύνη στο Ισραήλ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top