ΕΛΛΑΔΑ

Σε συναγερμό η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών -Ύποπτος φάκελος με λευκή σκόνη – Σε καραντίνα οι υπάλληλοι για ιατρικές εξετάσεις

Σε συναγερμό η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών -Ύποπτος φάκελος με λευκή σκόνη – Σε καραντίνα οι υπάλληλοι για ιατρικές εξετάσεις

Αναστάτωση και κατάσταση συναγερμού στην εισαγγελία Πρωτοδικών, καθώς εντοπίστηκε ύποπτος φάκελος.

Συγκεκριμένα στο κτίριο 16 διευθύντρια γραμματείας άνοιξε φάκελο ο οποίος περιείχε λευκή σκόνη, καθώς και μία συνοδευτική επιστολή τεσσάρων σελίδων.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο φάκελος είχε ως παραλήπτη τον Διευθύνοντα της Εισαγγελίας Ηλία Ζαγοραίο και μόλις η διευθύντρια γραμματείας τον άνοιξε η λευκή σκόνη έπεσε πάνω της. Οπως αναφέρουν πηγές από την εισαγγελία η ποσότητα ήταν τόσο μεγάλη που έπεσε στο πρόσωπο και το σώμα της γυναίκας.

Επικράτησε πανικός και ειδοποιήθηκε η αστυνομία και η πυροσβεστική και το κτίριο εκκενώθηκε. Στο σημείο έσπευσαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις του τμήματος εξουδετέρωσης εκρηκτικών μηχανισμών (ΤΕΕΜ), πυροσβεστική, ακόμη και κλιμάκιο του ΚΕΕΛΠΝΟ που θα πάει τον φάκελο στο Δημόκριτο.

Σε 72 ώρες θα έχουν ολοκληρωθεί οι εργαστηριακές εξετάσεις για το περιεχόμενο του φακέλου και θα γνωρίζουν οι αρχές τι είναι η συγκεκριμένη σκόνη.

Το σημείο που βρίσκεται ο ύποπτος φάκελος έχει αποκλειστεί, ενώ οι υπάλληλοι του Πρωτοκόλλου κρατούνται για να περάσουν από ιατρικές εξετάσεις. Προληπτικά τους χορηγήθηκαν ειδικά χάπια.

Επί τόπου έχουν σπεύσει ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις του τμήματος εξουδετέρωσης εκρηκτικών μηχανισμών (ΤΕΕΜ), πυροσβεστική, ακόμη και κλιμάκιο του ΚΕΕΛΠΝΟ που θα πάει το φάκελο στο Δημόκριτο.

Οι υπάλληλοι του Πρωτοκόλλου κρατήθηκαν προληπτικά, για να περάσουν από ιατρικές εξετάσεις. Υποβλήθηκαν, μεταξύ άλλων, σε τεστ για ραδιενέργεια και αφέθηκαν να φύγουν. Τα αποτελέσματα αναμένονται το αργότερο μέχρι αύριο. Ο χώρος απολυμάνθηκε.

Το φάκελο άνοιξε η διευθύντρια του γραφείου του προϊσταμένου της Εισαγγελίας, η οποία έπαθε σοκ. Η ίδια, καθώς και άλλος ένας υπάλληλος, κρατήθηκαν για περισσότερη ώρα από τους υπόλοιπους υπάλληλους, ωστόσο λίγο μετά τις 15.00 αποδεσμεύτηκαν και εκείνοι. Η εντολή που τους δόθηκε ήταν, εάν τυχόν αντιμετωπίσουν κάποιο σύμπτωμα, να επικοινωνήσουν άμεσα με το ΚΕΕΛΠΝΟ.

Το ίδιο το υπουργείο Υγείας ενδέχεται να έχει τα αποτελέσματα του εργαστηριακού ελέγχου μέχρι το βράδυ, καθώς ζήτησε επίσπευση της διαδικασίας, η οποία συνήθως διαρκεί 24 ώρες.

Το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ), σε συνεννόηση με το υπουργείο Υγείας, για καθαρά προληπτικούς λόγους, έχει χορηγήσει δοσολογία αντιδότου άνθρακα στην υπάλληλο της Εισαγγελίας που άνοιξε το φάκελο και σε όσους εργαζόμενους βρισκόταν στο ίδιο γραφείο.

Αν και η εκτίμηση είναι ότι ενδεχομένως να πρόκειται για φάρσα οι επιστήμονες, βάσει διεθνών πρωτοκόλλων, είναι υποχρεωμένοι να χορηγήσουν προληπτικά αντίδοτο άνθρακα, όπως και έκαναν.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Μεγάλη η πυρκαγιά στην Πάφο, δυσκολεύουν την κατάσβεση οι ισχυροί άνεμοι - Δείτε βίντεο

Μεγάλη η πυρκαγιά στην Πάφο, δυσκολεύουν την κατάσβεση οι ισχυροί άνεμοι - Δείτε βίντεο

Φωτιά ξέσπασε γύρω στις 20.00 την Τετάρτη στην περιοχή του «Aphrodite Hills», παρά την Πέτρα του Ρωμιού.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top