ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΛΑΡΝΑΚΑ – ΥΠΟΘΕΣΗ ΑΝΘΡΩΠΟΚΤΟΝΙΑΣ: Δεν παραδέχθηκε δυο απο τις τρεις κατηγορίες ο Ηλίας Χάρπας

ΛΑΡΝΑΚΑ – ΥΠΟΘΕΣΗ ΑΝΘΡΩΠΟΚΤΟΝΙΑΣ:   Δεν παραδέχθηκε δυο απο τις τρεις κατηγορίες ο Ηλίας Χάρπας

Ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου Λάρνακας οδηγήθηκε το πρωί της Πέμπτης (11/6) ο 23χρονος που κατηγορείται για τον θάνατο της αδελφής του, Μαρίας Χάρπα, 21 ετών.

Ο νεαρός αντιμετωπίζει τρεις κατηγορίες, που αφορούν ανθρωποκτονία, κλοπή σφαιρών και κακόβουλη βλάβη στα φρένα του αυτοκινήτου της αδερφής του.

Ο 23χρονος δεν παραδέχθηκε δυο απο τις τρεις κατηγορίες. Ανθρωποκτονία και κλοπή σφαιρών ήταν οι δυο κατηγορίες που ο Ηλίας Χάρπα δεν παραδέχθηκε, ενώ παραδέχθηκε την τρίτη κατηγορία για κακόβουλη βλάβη στα φρένα του αυτοκινήτου της αδερφής του.

Υπενθυμίζεται οτι η 21χρονη Μαρία Χάρπα είχε τραυματιστεί θανάσιμα από το όπλο του αδερφού της, στις 5 Μαϊου 2020 στα Καλυδιά, ανήμερα των γενεθλίων και των αρραβώνων της ενώ βρισκόταν μαζί του στο σαλόνι του σπιτιού τους.

Ο κατηγορούμενος απο την πρώτη στιγμή ισχυρίστηκε ότι ήταν ατύχημα και ότι ενώ καθάριζε το όπλο του αυτό εκπυρσοκρότησε, με αποτέλεσμα η βολίδα να πετύχει στο κεφάλι την αδερφή του, η οποία καθόταν απέναντι του στο σαλόνι του σπιτιού τους, με αποτέλεσμα το θάνατο της.

Ο αρχικός του ισχυρισμός στις καταθέσεις του στην Αστυνομία ήταν ότι είχε μεταβεί στο στρατό για προγραμματισμένη βολή, κατά την οποία ο οπλουργός της μονάδας, του είπε να καθαρίσει το όπλο του, καθώς είχε παρουσιάσει πρόβλημα.

Από τις εξετάσεις των ανακριτών του ΤΑΕ Λάρνακας , διαπιστώθηκε πως ο 23χρονος έλεγε ψέματα, αφού δεν υπήρχε προγραμματισμένη βολή και όλες οι εφεδρείες αναστάλθηκαν λόγω κορωνοϊού.

Στη συνέχεια σε νέα κατάθεση άλλαξε τον πρώτο ισχυρισμό και παραδέχθηκε ότι είχε πει ψέματα οτι πήγε στο στρατό, ωστόσο παρέμεινε στην θέση ότι ο θάνατος της αδερφής του ήταν ατύχημα. Εφερε σαν δικαιολογία ότι είπε ψέματα καθώς φοβήθηκε με τη σύλληψη του και πως το ίδιο ψέμα είχε πει στη μητέρα του για να αποφύγει να πάει μαζί της σε δουλειά στη μάντρα.

Στη συνέχεια ομολόγησε ότι για αντίποινα έκοψε τα φρένα του οχήματος της αδερφής του, η οποία προηγουμένως είχε ξεφουσκώσει τα λάστιχα του δικού του αυτοκινήτου μετά απο καυγά τους.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Μεγάλη η πυρκαγιά στην Πάφο, δυσκολεύουν την κατάσβεση οι ισχυροί άνεμοι - Δείτε βίντεο

Μεγάλη η πυρκαγιά στην Πάφο, δυσκολεύουν την κατάσβεση οι ισχυροί άνεμοι - Δείτε βίντεο

Φωτιά ξέσπασε γύρω στις 20.00 την Τετάρτη στην περιοχή του «Aphrodite Hills», παρά την Πέτρα του Ρωμιού.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top