ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ιδιοκτήτης μάντρας αυτοκινήτων - ‘Εγκύκλιος για να πλουτίσουν οι αντιπροσωπείες. 400-500 ευρώ για ένα πιστοποιητικό’

Ιδιοκτήτης μάντρας αυτοκινήτων - ‘Εγκύκλιος για να πλουτίσουν οι αντιπροσωπείες. 400-500 ευρώ για ένα πιστοποιητικό’

Ιδιοκτήτης μάντρας αυτοκινήτων καταγγέλει στο ThemaOnline ότι η νέα εγκύκλιος του Τμήματος Οδικών Μεταφορών (με ισχύ από τη 12η Μαΐου 2020), μοναδικό σκοπό έχει να ‘θησαυρίσουν’ αντιπροσωπείες με διαδικασίες που εγείρουν -τουλάχιστον- ερωτηματικά.

Του Ανδρέα Κόκκινου

Συγκεκριμένα η καταγγελία αφορά αυτοκίνητα κατηγορίας S. Δηλαδή οχήματα που έχουν εμπλακεί σε ατύχημα ή δυστύχημα, ή έχουν υποστεί βλάβες και ως εκ τούτου αλλαγές ή διορθώσεις σε ένα ή περισσότερα μέρη, χτυπήματα από καιρικά φαινόμενα κτλ.

Σύμφωνα, λοιπόν, με την εγκύκλιο το Τμήμα Οδικών Μεταφορών ‘υποχρεώνει’ τους ιδιοκτήτες μαντρών αυτοκινήτων να εξασφαλίσουν σχετική ελεγκτική έκθεση από την αντιπροσωπεία της Κύπρου, ενώ μόνο σε περίπτωση που ο αντιπρόσωπος για οποιοδήποτε λόγο ΑΡΝΗΘΕΙ να διεξάγει τον έλεγχο, παραπέμπεται σε ιδιώτη μηχανολόγο-μηχανικό που οφείλει να είναι εγγεγραμμένος στο ΕΤΕΚ.

Οι μάντρες αυτοκινήτων λοιπόν πέραν των 35€ του ΜΟΤ αλλά και τα 150€ που πλήρωναν στην Αρχή Αδειών μέχρι στιγμής υποχρεούνται να επιβαρυνθούν με ένα τεράστιο κόστος (400€ και 500€ + Φ.Π.Α) για να εξασφαλίσουν τη συγκεκριμένη έκθεση από την αντιπροσωπεία και ΜΟΝΟ εάν και εφόσον αυτή αρνηθεί, να παραπεμφθείς σε μηχανολόγο-μηχανικό του ΕΤΕΚ με κόστος τα 126€ (+ Φ.Π.Α).

Τα ερωτηματικά όμως δε σταματούν εδώ αφού αφενός ακόμη και την εγκύκλιο (δείτε φωτογραφίες πιο κάτω) που ‘εξαναγκάζει’ τον έλεγχο από την αντιπροσωπεία οι τιμές ποικίλουν, αφού δεν έχει τοποθετηθεί οποιοδήποτε πλαφόν με αποτέλεσμα ο καθένας να χρεώνει όποιο ποσό επιθυμεί.

Η έρευνα μας επίσης κατέδειξε πως μέχρι πρόσφατα οι ιδιοκτήτες μαντρών αυτοκινήτων χρησιμοποιούσαν την πλατφόρμα HPI (Αγγλία) όπου με πληρωμή 8£ (δηλαδή ένα ποσό γύρω στα 10€) μπορείς (έχοντας φυσικά τον αριθμό εγγραφής και τον αριθμό της μηχανής) να δεις αναλυτικά online, τόσο τις οποιεσδήποτε ζημιές έχει υποστεί το αυτοκίνητο στο παρελθόν όσο και αναλυτικά το τι έχει αλλαχθεί ή αντικατασταθεί στο όχημα. Το χαρτί που εκδίδουν οι αντιπροσωπείες μας (με υπερπολλαπλάσιο κόστος) αναγράφει επί της ουσίας απλά ότι ο αριθμός εγγραφής και η μηχανή δεν έχουν παραποιηθεί και ότι το αυτοκίνητο έχει επιδιορθωθεί πλήρως.

Σημειώνουμε πως πάγια αρχή μας είναι η παρουσίαση στοιχείων και θέσεων από όλες τις πλευρές όμως δυστυχώς μέχρι αυτή την ώρα δεν κατέστη δυνατόν να μιλήσουμε με άτομο του Τμήματος Οδικών Μεταφορών, παρά τις συνεχείς προσπάθειές μας.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Ναυαγεί το λιμάνι Λάρνακας: Δεν κατέθεσε την εγγυητική η Kition - Συνεδριάζει σήμερα η επιτροπή μεταφορών

Πρωτοτυπία ΔΗΠΑ για την κατάθεση των υποψηφιοτήτων  για τις ευρωεκλογές

Υπ.Μεταφορών στο «T»: Έρχονται χώροι στάθμευσης για οικογένειες - Σε ποια μέρη θα υλοποιηθεί

Λίβανος: Η Χεζμπολάχ λέει πως εξαπέλυσε επίθεση με δεκάδες ρουκέτες εναντίον του Ισραήλ



Ναυαγεί το λιμάνι Λάρνακας: Δεν κατέθεσε την εγγυητική η Kition - Συνεδριάζει σήμερα η επιτροπή μεταφορών

Ναυαγεί το λιμάνι Λάρνακας: Δεν κατέθεσε την εγγυητική η Kition - Συνεδριάζει σήμερα η επιτροπή μεταφορών

Σε ναυάγιο οδηγείται η συμφωνία μεταξύ κυβέρνησης και της Kition Ocean Holdings, η οποία ανέλαβε τα έργα στο λιμάνι και τη μαρίνα Λάρνακας, μετά την καθυστέρηση που παρατηρείται από πλευράς της εταιρείας για την κατάθεση της εγγυητικής επιστολής, όπως είχε δεσμευτεί ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο προεδρικό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top