ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΑΚΗΣ ΚΕΛΕΠΕΣΙΗΣ: ‘Τα υγειονομικά πρωτόκολλα αποτρέπουν τους τουρίστες που θέλουν να έρθουν στην Κύπρο’

ΑΚΗΣ ΚΕΛΕΠΕΣΙΗΣ: ‘Τα υγειονομικά πρωτόκολλα αποτρέπουν τους τουρίστες που θέλουν να έρθουν στην Κύπρο’

Ανεπανόρθωτο μοιάζει με τα τωρινά δεδομένα το πλήγμα που έχει δεχθεί ο τουρισμός του νησιού μας ελέω και της πανδημίας που πλήττει τον πλανήτη.

Ο Επίτιμος Πρόεδρος των Ταξιδιωτικών Πρακτόρων, Άκης Κελεπέσιης μίλησε στο ThemaOnline για όλα τα ‘εμπόδια’ και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει ο τομέας αυτός στην Κύπρο δίνοντας μας αρκετά και ενδιαφέροντα στοιχεία. Συγκεκριμένα ο κύριος Κελεπέσιης θεωρεί πως η υποβάθμιση του Ισραήλ στην κατηγορία Β’ στέρησε μια σημαντική αγορά από τον τουρισμό αφού έχοντας ήδη ‘φράξει’ το δρόμο σε Ρώσους και Βρετανούς ο κύριος όγκος θα έπεφτε στο Ισραήλ και τη Γερμανία.

Πρόσθεσε πως τα αυστηρά υγειονομικά πρωτόκολλα λειτουργούν αποτρεπτικά, αφού παρά το γεγονός πως κύριο μέλημα μας πρέπει να παραμείνει η δημόσια υγεία, αρκετές από τις πρόνοιες δυσχεραίνουν ακόμη περισσότερο τον ήδη πληγέντα κλάδο.

Έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην αναγκαστική διενέργεια τεστ που προσθέτει ένα πολύ σημαντικό κόστος στο μπάτζετ οποιουδήποτε επιθυμεί να ταξιδέψει ενώ θεωρεί και ολίγον υπερβολική τη 15σέλιδη δήλωση που υποχρεούνται να συμπληρώσουν οι ταξιδιώτες -μπορούσε να γίνει σε μικρότερη μορφή- αφού αποτελεί βραχνά ιδιαίτερα για τους ηλικιωμένους.

Αναμένει με τεράστιο ενδιαφέρον το ‘άνοιγμα’ της Βρετανίας από την 1η Αυγούστου χωρίς όμως να έχει υπερβολικές προσδοκίες παρά τη διαφαινόμενη χαλάρωση ενώ τόνισε πως οι συμπατριώτες μας προτιμούν την Ελλάδα αφού μόνο ένα ποσοστό της τάξεως του 6-7% της μάζας του δικού μας τουρισμού βασίζεται σε εγχώριο προιόν.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

Νέος συναγερμός σήμανε σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, μετά τις αναφορές αμερικανικών ΜΜΕ για επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν με πυραύλους. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top