ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΛΕΥΚΩΣΙΑ: Τρεις θάνατοι από καρκίνο στο Δάλι – Οργή και αγανάκτηση, ζητούν απομάκρυνση δυο εργοστασίων

ΛΕΥΚΩΣΙΑ: Τρεις θάνατοι από καρκίνο στο Δάλι – Οργή και αγανάκτηση, ζητούν απομάκρυνση δυο εργοστασίων

Ανησυχία εκφράζουν οι κάτοικοι στο Δάλι και ζητούν την απομάκρυνση δυο βιομηχανικών εργοστασίων, καθώς στην ενορία Αγίου Κωνσταντίνου και Ελένης, μέσα σε μια εβδομάδα χάθηκαν τρεις ανθρώπινες ζωές από καρκίνο με τον Πρόεδρο του Συνδέσμου κινήματος  ποιότητας Ζωής να δηλώνει στο ThemaOnline πως δεν λένε ότι πέθαναν από αυτό τον λόγο, ούτε όμως το αποκλείουν.     

Toυ Κωνσταντίνου Νεοφύτου 

Mιλώντας στο ThemaOnline ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Κινήματος Ποιότητας Ζωής κ. Γιώργος Ολυμπίου ανέφερε πως από τον Οκτώβριο του 2019 έγινε Υπουργικό Συμβούλιο όπου κρίθηκε η απόφαση για μετακίνηση δυο των εργοστασίων (ένα στο Τσέρι και ένα στο Δάλι), καθώς οι ρύποι τους επηρεάζουν την περιοχή. 

Ο κ. Ολυμπίου θέλησε να τονίσει πως ο Υπουργός Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος κ. Κώστας Καδής, έκανε τις απαραίτητες ενέργειες για να απομακρυνθούν τα εργοστάσια από την περιοχή, ωστόσο σε αυτό χρειάζεται η παρέμβαση του Προέδρου της Δημοκρατίας, σύμφωνα πάντα με τις δηλώσεις του κ. Ολυμπίου.

Όπως μας πληροφόρησε ο κ. Ολυμπίου το πρόβλημα που αντιμετωπίζεται στους κατοίκους της περιοχής προέρχεται από την μετάδοση των ανέμων.

Ο κ. Ολυμπίου δεν παρέλειψε να αναφέρει πως από τον Σεπτέμβριο που θα επαναλειτουργήσει το Δημοτικό Σχολείο θα συγκρουστούν με τα πρωτόκολλα του Υπουργείο Υγειάς για τα ανοικτά παράθυρα καθώς στο σχολείο πάντα κλείνουν τα παράθυρα λόγω του προβλήματος με τά δυο εργοστάσια.

Όσον αφορά τους τρεις θανάτους από καρκίνο που προέκυψαν στην ενορία Κωνσταντίνου και Ελένης μέσα σε μια εβδομάδα, δεν μπορούν να πουν πως ευθύνονται τα εργοστάσια, ούτε όμως μπορούν να το αποκλείσουν σαν ενδεχόμενο.

Τέλος σημειώνει πως ο καιρός έχει περάσει και δεν είδαν ακόμη κάποια ενέργεια από το κράτος και θέλησε να επαναλάβει την βοήθεια του κ. Κώστα Καδή και τονίζει ξανά πως ένας Υπουργός δεν είναι αρκετός για να υλοποιηθεί η μετακίνηση.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Συμπλοκή νεαρών στην Λευκωσία: Στο νοσοκομείο τρεις τραυματίες - Διερευνά τους ισχυρισμούς τους η Αστυνομία

Εξήγγειλε και επίσημα την υποψηφιότητα του Τορναρίτη για τη δημαρχία Λευκωσίας ο ΔΗΣΥ: «Ο Νίκος την αγαπάει πραγματικά και την πονάει αυτή την πόλη»

Στο νοσοκομείο 19χρονος - Έχασε τον έλεγχο της μοτοσικλέτας του και προσέκρουσε σε πάσσαλο

Ξεπέρασε το επιτρεπτό όριο η σκόνη: Ο λόγος που «προτιμά» τη χώρα μας – «Αυξομειώσεις μέχρι τη Δευτέρα»

Πράξη ανθρωπιάς από Κύπριο: Νοικιάζει αφιλοκερδώς την οικία του σε μητέρα μονογονιό 5 ανήλικων παιδιών



Αυτός διορίστηκε ειδικός σύμβουλος του ΠτΔ για θέματα εκπαίδευσης

Αυτός διορίστηκε ειδικός σύμβουλος του ΠτΔ για θέματα εκπαίδευσης

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης με απόφασή του διόρισε τον Γεώργιο Σκαλιά ως Ειδικό του Σύμβουλο για θέματα Εκπαίδευσης. Ο διορισμός του είναι άνευ απολαβών και δεν περιλαμβάνει οποιεσδήποτε εκτελεστικές αρμοδιότητες και εξουσίες.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top