ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

ΚΥΠΡΟΣ - ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ¨Με ταξιδιωτικό ιστορικό τα δύο νέα κρούσματα SARS-CoV-2 την Πέμπτη (9/7)

ΚΥΠΡΟΣ - ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ¨Με ταξιδιωτικό ιστορικό τα δύο νέα κρούσματα SARS-CoV-2 την Πέμπτη (9/7)

Δύο κρούσματα του ιού SARS-CoV-2 ανακοινώθηκαν την Πέμπτη (9/7) από τη Μονάδα Επιδημιολογικής Επιτήρησης του Υπουργείου Υγείας σε σύνολο 1.159 εργαστηριακών διαγνώσεων ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των θετικών κρουσμάτων στην Κυπριακή Δημοκρατία στα 1.010.

Ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας αναφέρει ότι από σύνολο 220 δειγμάτων που λήφθηκαν από ιδιωτική πρωτοβουλία, εντοπίστηκε ένα κρούσμα το οποίο έχει πρόσφατο ταξιδιωτικό ιστορικό και από 361 δείγματα που λήφθηκαν στο πλαίσιο ελέγχου επιβατών και επαναπατρισθέντων, εντοπίστηκε ένα κρούσμα.

Επιπρόσθετα, διεκπεραιώθηκε σειρά εργαστηριακών διαγνώσεων χωρίς τον εντοπισμό κρούσματος.

Συγκεκριμένα, «από τη διαδικασία της ιχνηλάτησης των επαφών ήδη επιβεβαιωμένων κρουσμάτων, ολοκληρώθηκαν 56 εργαστηριακές διαγνώσεις και από δείγματα που λήφθηκαν στο πλαίσιο του προγράμματος ελέγχου 10.000 εργαζομένων που επαναδραστηριοποιήθηκαν κατά τη β’ και γ’ φάση της στρατηγικής για σταδιακή άρση των περιορισμών, διεκπεραιώθηκαν 231 εξετάσεις.
 
 Από τα Μικροβιολογικά Εργαστήρια των Γενικών Νοσοκομείων, ολοκληρώθηκαν 102 εργαστηριακές εξετάσεις και από πρόγραμμα που διενεργεί το Υπουργείο Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως για τον έλεγχο του προσωπικού που εργάζεται στους χώρους των Δικαστηρίων, είχαμε αποτέλεσμα για 48 δείγματα».
 
Τέλος, «από τα δείγματα που λήφθηκαν στο πλαίσιο του προγράμματος παραπομπών από Προσωπικούς Ιατρούς και ελέγχου ειδικών ομάδων μέσω των Ιατρείων Δημόσιας Υγείας, διεκπεραιώθηκαν 141 εργαστηριακές εξετάσεις» και πάλι χωρίς να εντοπιστεί θετικό αποτέλεσμα.

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Συγκεκριμένες ενέργειες για το μεταναστευτικό ζητά από την Κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή 'Ενωση η Ολομέλεια της Βουλής που συζήτησε την Πέμπτη το θέμα και ενέκρινε ψήφισμα με 16 ψήφους υπέρ και 10 εναντίον. Το ψήφισμα κατατέθηκε από τον ΔΗΣΥ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top