ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η στιγμή που υψώνεται ένα μεγάλο πανό ‘Δεν Ξεχνώ’ στη Θεσσαλονίκη - 'Ύμνος και Θρήνος για την Κύπρο' - VIDEO

Η στιγμή που υψώνεται ένα μεγάλο πανό ‘Δεν Ξεχνώ’ στη Θεσσαλονίκη - 'Ύμνος και Θρήνος για την Κύπρο' - VIDEO

Στην συμπρωτεύουσα της Ελλάδας Θεσσαλονίκη, με έντονο το Κυπριακό στοιχείο και ισχυρή δράση της Κυπριακής Παροικίας, υψώθηκε το Σάββατο (18/07) ένα μεγάλο πανό ‘Δεν Ξεχνώ’, συνοδεία στίχων του μεγάλου ποιητή Γιάννη Ρίτσου, με την ευκαιρία της 46ης μαύρης επετείου από τον ‘Αττίλα’.

Όπως δημοσίευσε στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, η «Κυπριακή Εστία Βορείου Ελλάδος υψώνει σήμερα, με αισθήματα υπερηφάνειας και συγκίνησης, το διαχρονικό μήνυμα "Δεν Ξεχνω..." στην πρόσοψη του δημαρχιακού μεγάρου Θεσσαλονίκης. Ευχαριστούμε θερμά τον Δήμο Θεσσαλονίκης και τον Δημαρχο Κωνσταντίνο Ζέρβα προσωπικά για τη συνεργασία».

Τιμώντας τη συλλογική μνήμη, στέλνεται το μήνυμα ότι ο αγώνας για δικαίωση του προσφυγικού Ελληνισμού, σε όλη την επικράτεια του ελλαδικού χώρου και μη, συνεχίζεται.

Σε δηλώσεις το ο Πρόεδρος της Κυπριακής Εστίας Βορείου Ελλάδος Αλέξανδρος Μούστρας, επισήμανε ότι δεν ξεχνιούνται οι 200 χιλιάδες Έλληνες της Κύπρου που διώχθηκαν από τις πατρογονικές τους εστίες, οι χιλιάδες νεκροί, αγνοούμενοι και τραυματίες, το κατεχόμενο βόρειο τμήμα της Κύπρου.

Σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης, το πανό που αναρτήθηκε στο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης είναι διαστάσεων 16Χ11 μέτρων. Σε αυτό αναγράφονται συγκεκριμένα οι στίχοι «Νησί πικρό, νησί γλυκό, νησί τυραγνισμένο, κάνω τον πόνο σου να πω και προσκυνώ και μένω», στίχοι από τον «Ύμνο και Θρήνο για την Κύπρο» του Γιάννη Ρίτσου.

 

Με πληροφορίες από Seleo.gr και Thestival.gr

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Πρόκληση πυρκαγιών: Πως να προστατεύσουμε τα δάση μας – Οι επιπτώσεις, οι δυσκολίες και ο σεβασμός που πρέπει να δείχνουμε

Σε διαθεσιμότητα ο Διευθυντής της Υπ.Μεταλλειών - Ζήτησε ανάκληση όλων των αδειών η Παναγιώτου

Οδηγός κίνδυνος: Γυναίκα οδηγούσε αντίθετα στον αυτοκινητόδρομο - Βρισκόταν υπό την επήρεια μέθης και ναρκωτικών

Συνέρχεται το Εθνικό συμβούλιο την Παρασκευή - Έπιασαν τόπο οι πιέσεις της αντιπολίτευσης

Πέντε νέες κάμερες θα τεθούν σε λειτουργία στη Λεμεσό - Πότε θα αρχίσουν να γράφουν



LIVE: Σε εξέλιξη η υποβολή υποψηφιοτήτων για  Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

LIVE: Σε εξέλιξη η υποβολή υποψηφιοτήτων για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

Πραγματοποιείται σήμερα Πέμπτη 25 Απριλίου, η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις εκλογές ανάδειξης Προέδρων Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τη διαδικασία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top