ΠΑΡΑ-THEMA

4 υπάλληλοι, 438 μέρες άδειας ασθενείας, 1 χρόνος - 'Αμφισβητούν τα πιστοποιητικά ασθένειας, αρνήθηκαν να δουλέψουν από σπίτι΄

4 υπάλληλοι, 438 μέρες άδειας ασθενείας, 1 χρόνος - 'Αμφισβητούν τα πιστοποιητικά ασθένειας, αρνήθηκαν να δουλέψουν από σπίτι΄

Δημοσιοποιήθηκε την Τρίτη (21/07) η ειδική έκθεση με θέμα τον Έλεγχο του Γραφείου της Επιτρόπου Νομοθεσίας που πραγματοποίησε η Ελεγκτική Υπηρεσία με τα ευρήματα να προκαλούν τεράστια ερωτηματικά.

Του Ανδρέα Κόκκινου
 
Όπως ενημερώνει η έκθεση -και μεταξύ άλλων- παρατηρήθηκε το φαινόμενο εκτεταμένης χρήσης αδειών ασθενείας από τους λειτουργούς του γραφείου αφού όπως αναφέρεται ‘... οι 4 Νομικοί Λειτουργοί του Γραφείου απουσίαζαν με άδεια ασθενείας συνολικά 438 ημέρες, κάτι που επηρέασε δυσμενώς την παραγωγικότητα του Γραφείου της Επιτρόπου Νομοθεσίας‘.
 
Αν δεν κάνω λάθος κάθε δημόσιος υπάλληλος δικαιούται 42 ημέρες άδειας ασθενείας σε ένα ημερολογιακό έτος (4 x 42= 168). Χωρίς ίχνος διάθεσης να αμφισβητήσω τους λόγους ή την εγκυρότητα των αδειών, δυσκολεύομαι να κατανοήσω πως μία τόσο σημαντική υπηρεσία -η οποία μάλιστα συνιστά ανεξάρτητη Υπηρεσία της Δημοκρατίας- δύναται να υπολειτουργεί για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα.
 
438 ημέρες συνολικά άδειας, σε ένα μόνο ημερολογιακό έτος. Από μία ανεξάρτητη Υπηρεσία που αριθμεί μόλις 4 δημόσιους υπαλλήλους. Με την απλή αναλογική μέθοδο μιλάμε για 110 ημέρες άδειας ασθενείας για κάθε άτομο, κάτι που σημαίνει πως χονδρικά εργάζονταν 2 ημέρες και κάθονταν 1 στην καλύτερη των περιπτώσεων.
 
Με ποιο τρόπο θα μπορούσε μια Υπηρεσία με τόσο σημαντικές και αυξημένες αρμοδιότητες να είναι λειτουργική, όταν -επί της ουσίας- ήταν ολόχρονα υποστελεχωμένη;
 
Στην έκθεση της Ελεγκτικής Υπηρεσίας αναφέρεται πως ‘σημειώνουμε επίσης, πως ακόμη και στην περίπτωση που δεν υπάρχει η παραμικρή κατάχρηση από οποιονδήποτε εκ των τεσσάρων Νομικών Λειτουργών, η τόσο συχνή απουσία τους προφανώς επηρεάζει πολύ δυσμενώς την παραγωγικότητα του ΓΕΝ’.
 
Η ίδια η Επίτροπος θεωρεί ότι, ο μεγάλος αριθμός των αδειών, στην ουσία αποδυναμώνει τον θεσμό τον ίδιο, αλλά και τις εργασίες του Γραφείου, με αποκορύφωμα την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί και λόγω του COVID-19. Συγκεκριμένα, από την 1.1.2020 μέχρι τις 21.4.2020, 3 από τους 4 λειτουργούς απουσίαζαν συνολικά 139 ημέρες με άδεια ασθενείας.
 
Η Επίτροπος μάς ενημέρωσε επίσης ότι αμφισβητεί κάποια από τα πιστοποιητικά ασθενείας και έχει αποταθεί στη Γενική Διευθύντρια του Υπουργείου Υγείας, ενώ σημειώνει ότι στους εν λόγω λειτουργούς δόθηκε η επιλογή εργασίας από το σπίτι, χωρίς να την αποδεχτούν.
 
Τα συμπεράσματα δικά σας...

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Εκτός Πινδάρου η Νιόβη Παρισσινού - Τέλος ο ΔΗΣΥ για την πρώην Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπο

Σε διαθεσιμότητα ο Διευθυντής της Υπ.Μεταλλειών - Ζήτησε ανάκληση όλων των αδειών η Παναγιώτου

Βρέθηκαν για ώρες στο σημείο της απόπειρας φόνου οι ανακριτές – Η κατάσταση της υγείας του θύματος

Στον Αρχηγό Αστυνομίας με οδηγίες ΓΕ για ποινική διερεύνηση το πόρισμα για χειραγώγηση αγώνων ποδοσφαίρου

Πέντε νέες κάμερες θα τεθούν σε λειτουργία στη Λεμεσό - Πότε θα αρχίσουν να γράφουν

Υπόθεση Μονής Αββακούμ: Σιωπή από Ιερά Σύνοδο - Τι γίνεται με τα χρονικά περιθώρια της έρευνας



Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι σήμερα, από τις 8:30 π.μ. μέχρι και τις 12:30 μ.μ., υποβλήθηκαν στους Εφόρους Εκλογής οι υποψηφιότητες για τα αξιώματα των Προέδρων των Συμβουλίων των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Η όλη διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top