ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

ΔΡ. ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ: ‘Εμβόλιο της Οξφόρδης ίσως και από 1η Νοεμβρίου’ - ‘1,2 εκατομμύρια εμβόλια για να καλύψουμε και τους Τ/κ’

ΔΡ. ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ: ‘Εμβόλιο της Οξφόρδης ίσως και από 1η Νοεμβρίου’ - ‘1,2 εκατομμύρια εμβόλια για να καλύψουμε και τους Τ/κ’

Πολύ κοντά στο τελικό στάδιο βρίσκεται το εμβόλιο της Οξφόρδης όπως μας διαβεβαίωσε ο Δρ. Πέτρος Καραγιάννης μιλώντας στο ThemaOnline.

Του Ανδρέα Κόκκινου

Συγκεκριμένα ο καθηγητής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, ανέφερε σε τηλεφωνική μας επικοινωνία πως στην παρούσα φάση το εμβόλιο που βρίσκεται πιο κοντά στην τελική έγκριση -και κατά συνέπεια στο να λάβει το πράσινο φως για τη διαδικασία παραγωγής- είναι αυτό της Οξφόρδης.
 
Όπως δήλωσε ο Δρ. Καραγιάννης γίνονται εντατικές μελέτες αλλά και δοκιμές και στη Βραζιλία με εμβολιασμό σε διάφορες ηλικιακές ομάδες αλλά και εθνότητες με σκοπό τη δημιουργία μιας πιο σφαιρικής εικόνας όσον αφορά τη δράση του.
 
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες το εμβόλιο έχει παρουσιάσει ελάχιστες εώς καθόλου παρενέργειες όπως πόνος στο σημείο εμβολιασμού, αδιαθεσία ή και πυρετό που μπορούν να αντιμετωπιστούν ακόμη και με μια απλή παρακεταμόλη ενώ σε ερώτηση μας για το κατά πόσο θα έχει προληπτική δράση ή θα μπορεί να εμβολιάζεται και άτομο που έχει ήδη προσβληθεί από τον ιό μας απάντησε πως κυρίως η δράση του θα έπρεπε να είναι προληπτική όμως ακόμα και για κάποιο που έχει μολυνθεί λειτουργεί σαν ‘boost’ αφού αυξάνει τη δράση του ανοσοποιητικού συστήματος και συστήνεται αφού ακόμη δε γνωρίζουμε πόσο διαρκεί η ανοσία.
 
Πρόσθεσε πως γίνονται ήδη διαπραγματεύσεις για εξασφάλιση 1,2 εκατομμυρίων εμβολίων από το Υπουργείο Υγείας και μέσω της Ευρωπαϊκής Ένωσης με σκοπό να καλυφθούν και οι ανάγκες των Τουρκοκυπρίων ενώ δεν παρέλειψε να αναφέρει πως η έξαρση του ιού που παρατηρείται στο νότιο ημισφαίριο και τις χώρες της Λατινικής Αμερικής είναι άρρηκτα συνδεδεμένος με τις καιρικές συνθήκες και το χειμώνα.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Συμπλοκή νεαρών στην Λευκωσία: Στο νοσοκομείο τρεις τραυματίες - Διερευνά τους ισχυρισμούς τους η Αστυνομία

Εξήγγειλε και επίσημα την υποψηφιότητα του Τορναρίτη για τη δημαρχία Λευκωσίας ο ΔΗΣΥ: «Ο Νίκος την αγαπάει πραγματικά και την πονάει αυτή την πόλη»

Στο νοσοκομείο 19χρονος - Έχασε τον έλεγχο της μοτοσικλέτας του και προσέκρουσε σε πάσσαλο

Ξεπέρασε το επιτρεπτό όριο η σκόνη: Ο λόγος που «προτιμά» τη χώρα μας – «Αυξομειώσεις μέχρι τη Δευτέρα»

Πράξη ανθρωπιάς από Κύπριο: Νοικιάζει αφιλοκερδώς την οικία του σε μητέρα μονογονιό 5 ανήλικων παιδιών



Αυτός διορίστηκε ειδικός σύμβουλος του ΠτΔ για θέματα εκπαίδευσης

Αυτός διορίστηκε ειδικός σύμβουλος του ΠτΔ για θέματα εκπαίδευσης

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης με απόφασή του διόρισε τον Γεώργιο Σκαλιά ως Ειδικό του Σύμβουλο για θέματα Εκπαίδευσης. Ο διορισμός του είναι άνευ απολαβών και δεν περιλαμβάνει οποιεσδήποτε εκτελεστικές αρμοδιότητες και εξουσίες.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top