ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

ΚΥΠΡΟΣ - ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Κρίσιμη η σύσκεψη και οι αποφάσεις που θα ληφθούν – Τι δηλώνει ο δρ. Καραγιάννης για νέα μέτρα

ΚΥΠΡΟΣ - ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Κρίσιμη η σύσκεψη και οι αποφάσεις που θα ληφθούν – Τι δηλώνει ο δρ. Καραγιάννης για νέα μέτρα

Συναγερμός σήμανε στα μέλη της επιδημιολογικής ομάδας μετά τα 13 νέα κρούσματα που ανακοινώθηκαν την Τετάρτη 29/07, με τον Υπουργό Υγείας Κωνσταντίνο Ιωάννου να πραγματοποιεί  σύσκεψη με τους επιδημιολόγους το πρωί της Πέμπτης 30/07.

Κωνσταντίνος Νεοφύτου 

Μιλώντας στο κρατικό ραδιόφωνο το πρωί της Πέμπτης 30/07, ο δρ. Καραγιάννης δήλωσε πως περίμεναν πως θα αυξάνονται τα κρούσματα, αλλά όχι να δημιουργούνται αλυσίδες όπως γίνεται αυτή την στιγμή, τονίζοντας πως κάνουν τα απαραίτητα δυνατά για να σταματήσουν.

Λογικό χαρακτηρίζει το γεγονός ο δρ. Καραγιάννης να δημιουργούνται αλυσίδες από την στιγμή που ο κόσμος κυκλοφορεί

Για την περίπτωση της Λεμεσού ο δρ. Καραγιάννης ανέφερε πως υπάρχουν πολλά εισαγόμενα περιστατικά, ενώ παράλληλα δηλώνει πως η μεγαλύτερη μερίδα του πληθυσμού σε όλο το νησί, έχει συμμορφωθεί με τα μέτρα προστασίας, κάτι που δεν παρατηρείται από όλους τους τουρίστες που έρχονται από το εξωτερικό.

«Δυο μήνες μετά την χαλάρωση των μέτρων δεν υπήρξε έξαρση μέχρι και το τέλος Ιουνίου, ενώ αν υπήρχαν κρούσματα δεν δημιούργησαν αλυσίδες», δήλωσε ο δρ. Καραγιάννης.

Θετικό χαρακτήρισε το γεγονός ότι δεν έχουν μπει στα νοσοκομεία ασθενής, χωρίς να αποκλείει το γεγονός να χρειαστεί να νοσηλευτούν μερικά από τα κρούσματα που εμφανίστηκαν τις τελευταίες μέρες.

Σχετικά με νέα μέτρα ο δρ. Καραγιάννης σημείωσε πως αυτό θα διαφανεί με τις τυχαίες δειγματοληψίες που θα γίνουν σε κατοίκους της Λεμεσού, ενώ δεν παρέλειψε να αναφέρει πως πρέπει ο κόσμος πρέπει να τηρεί αυστηρά τα μέτρα προστασίας για να μην έχουμε πισωγύρισμα.

Ιδιαίτερα ανησυχούν οι δυο νέες αλυσίδες του ιού που δημιουργήθηκαν σε Λεμεσό και Λευκωσία, ιδιαίτερα στην Λεμεσό καθώς τις τελευταίες μέρες παρατηρείται ιδιαίτερη αύξηση των κρουσμάτων, με την δρ. Μαρία Κολιού να δηλώνει στο ThemaOnline πως στο πρώτο κύμα της πανδημίας στην Κύπρο πολύ λίγος πληθυσμός της Επαρχίας Λεμεσού νόσησε και είναι ένας από τους λόγους που παρατηρούνται κρούσματα στην Λεμεσό.

Με τους προβληματισμούς και τα αποτελέσματα που καταγράφονται οι αρμόδιες Αρχές είναι έτοιμες να βάλουν στο τραπέζι νέα μέτρα για να σπάσουν τος αλυσίδες μετάδοσης χωρίς να σημαίνει ότι πάμε ξανά σε lockdown.

Όπως δηλώνουν οι επιδημιολόγοι είναι πιθανόν το σενάριο τοπικού lockdown, σε περιοχές αλλά και οργανισμούς που παρουσιάζονται αυξημένα περιστατικά.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Πρόκληση πυρκαγιών: Πως να προστατεύσουμε τα δάση μας – Οι επιπτώσεις, οι δυσκολίες και ο σεβασμός που πρέπει να δείχνουμε

Σύλληψη 18χρονου στη Λεμεσό: Αυτά βρήκε στην κατοχή του ΥΚΑΝ – Δείτε φωτογραφίες

Πυρκαγιά στην Πάφο: Εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης εναντίον προσώπου – Φαίνεται να έριχνε πυροτεχνήματα

Συνέρχεται το Εθνικό συμβούλιο την Παρασκευή - Έπιασαν τόπο οι πιέσεις της αντιπολίτευσης

Kim Kardashian: Η παράξενη απαίτηση από τους βοηθούς της, για να πιει καφέ το πρωί

Πέντε νέες κάμερες θα τεθούν σε λειτουργία στη Λεμεσό - Πότε θα αρχίσουν να γράφουν



LIVE: Σε εξέλιξη η υποβολή υποψηφιοτήτων για  Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

LIVE: Σε εξέλιξη η υποβολή υποψηφιοτήτων για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

Πραγματοποιείται σήμερα Πέμπτη 25 Απριλίου, η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις εκλογές ανάδειξης Προέδρων Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τη διαδικασία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top