ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΘΑΝΑΤΗΦΟΡΟ - ΛΑΡΝΑΚΑ: Ευθύνες στο θύμα και τον οδηγό mini bus εντοπίζει η Αστυνομία - 'Καλυπτόταν το οπτικό του πεδίο...΄

ΘΑΝΑΤΗΦΟΡΟ - ΛΑΡΝΑΚΑ: Ευθύνες στο θύμα και τον οδηγό mini bus εντοπίζει η Αστυνομία - 'Καλυπτόταν το οπτικό του πεδίο...΄

Ευθύνες τόσο στο θύμα, όσο και στον οδηγό του mini bus εντοπίζει η Αστυνομία, σχετικά με το θανατηφόρο τροχαίο που σημειώθηκε την Τετάρτη (29/07) στην Λάρνακα, όταν η Wafika Al Hasan, 65 ετών από την Παλαιστίνη, παρασύρθηκε από μικρό λεωφορείο στην προσπάθεια της να διασταυρώσει τον δρόμο.

Του Άντρου Ιωάννου

Σύμφωνα με πληροφορίες μας από την Αστυνομία, το δυστύχημα έχει να κάνει περισσότερο με την ενέργεια της πεζής να διασταυρώσει την διάβαση χωρίς να χρησιμοποιήσει το κουμπί στον σηματοδότη, ωστόσο ευθύνη γύρω στο 30 – 40 % φέρει και ο οδηγός του Mini bus.

Στα ελαφρυντικά για τον οδηγό, είναι το γεγονός ότι δίπλα από το Mini bus κινείτο μεγάλο όχημα τύπου τρέιλερ και ως εκ τούτου, δεν υπήρχε περίπτωση για τον ίδιο να προλάβει να δει την πεζή, αφού όπως μας αναφέρθηκε, 'το οπτικό του πεδίο ήταν καλυμμένο'.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι την ερχόμενη βδομάδα, η Αστυνομία θα προχωρήσει σε τεστ ορατότητας (αναπαράσταση), έτσι ώστε να εξακριβωθεί αν ο οδηγός του λεωφορείου μπορούσε να δει από κάποιο σημείο την 65χρονη.

Απ΄εκεί και πέρα, ο φάκελος της υπόθεσης θα οδηγηθεί στην Νομική Υπηρεσία έτσι ώστε να αποφασιστεί το αδίκημα που διέπραξε ο οδηγός. Ο ίδιος, θα κατηγορηθεί είτε για αμελή οδήγηση είτε για πρόκληση θανάτου εξ’ αμελείας. Η διαφορά είναι στο ότι για την πρώτο αδίκημα, η ποινή που προβλέπεται είναι 1 χρόνος φυλάκισης ενώ για την δεύτερη περίπτωση, τέσσερα χρόνια φυλάκισης

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου στη Λακατάμια: Αυτή είναι η μοτοσικλέτα στην οποία επέβαινε ο στόχος - Δείτε φωτογραφίες

Επεκτείνεται το Pame express: Αυτοί οι χώροι εξετάζονται σε Λεμεσό και Λάρνακα - Τι γίνεται με τις στάσεις στα ορεινά

Πτώμα στη Σωτήρα: Ολοκληρώθηκε η νεκροτομή επί της σορού

Ανείπωτη θλίψη για την 8χρονη Καισσαριανή: Πότε θα γίνει η κηδεία - Η παράκληση της οικογένειας

«Θα σε σκοτώσω» - Μαθητής στη Γαλλία γρονθοκόπησε, χαστούκισε και απείλησε καθηγητή επειδή του έκανε παρατήρηση



Απόπειρα φόνου: Ανέμεναν εγκληματική ενέργεια οι Αρχές - Φαίνεται ότι είχαν τρίτο συνεργό οι δράστες

Απόπειρα φόνου: Ανέμεναν εγκληματική ενέργεια οι Αρχές - Φαίνεται ότι είχαν τρίτο συνεργό οι δράστες

Συνεχίζονται οι εντατικές έρευνες των Αρχών, για την απόπειρα φόνου που διαπράχθηκε το μεσημέρι της Τρίτης 23 Απριλίου, στη Λευκωσία, την ίδια ώρα που το θύμα της απόπειρας, ο 34χρονος, συνεχίζει να νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top