Πρόστιμο 6,5 χιλ. ευρώ επέβαλε το ΕΔΠ σε ιδιοκτήτη υποστατικού για παράβαση του διατάγματος του Περί Λοιμοκάθαρσης Νόμου."/>
Google Play Store Apple Store
World News Media Themasports Socialista lifenewscy ARJ Radio

ΠΑΦΟΣ: Μπαράκι καταγγέλθηκε έξι φορές χωρίς να συμμορφωθεί - 'Τσουχτερό πρόστιμο 6.500 ευρώ και αναστολή λειτουργίας μέχρι την πληρωμή'΄

10.08.2020
14:08
Αστυνομικό Ρεπορτάζ

Πρόστιμο 6,5 χιλ. ευρώ επέβαλε το ΕΔΠ σε ιδιοκτήτη υποστατικού για παράβαση του διατάγματος του Περί Λοιμοκάθαρσης Νόμου.

Συγκεκριμένα, ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Πάφου προσήχθη σήμερα ιδιοκτήτης υποστατικού η λειτουργία του οποίου έχει ανασταλεί από τις 5 Αυγούστου του 2020 στο κέντρο της Πάφου για παράβαση του περί Λοιμοκάθαρσης Νόμου στην Πάφο. Η υπόθεση εκδικάστηκε σήμερα ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Πάφου, και το Δικαστήριο επέβαλε στον ιδιοκτήτη του υποστατικού χρηματικό πρόστιμο 6.500 ευρώ. Διέταξε επίσης όπως το υποστατικό επαναλειτουργήσει κανονικά μετά την καταβολή του προστίμου.΄
 
Σύμφωνα με τα λεχθέντα στο Δικαστήριο, το προσωρινό διάταγμα αναστολής λειτουργίας υποστατικού, είχε εκδώσει το Επαρχιακό Δικαστήριο Πάφου στις 5 Αυγούστου, μετά από σχετικό αίτημα που υπέβαλε η Αστυνομία, αφού κατά τη διάρκεια των καθημερινών ελέγχων για την εφαρμογή και τήρηση των μέτρων προστασίας κατά της εξάπλωσης του κορωνοϊού, διαπιστώθηκαν επανειλημμένα παραβάσεις του περί Λοιμοκάθαρσης Νόμου και των σχετικών Υπουργικών διαταγμάτων.
 
Πρόκειται για μπαράκι στην Πάφο, όπου κατά τους ελέγχους που διεξάγει η Αστυνομία, σε έξι διαφορετικές ημερομηνίες, διαπιστώθηκαν παραβάσεις της σχετικής νομοθεσίας.
 
Κατά τη διάρκεια ελέγχου από μέλη της Αστυνομίας, διαπιστώθηκε ότι στο χώρο του υποστατικού βρισκόταν αριθμός θαμώνων που ξεπερνούσε τον επιτρεπόμενο αριθμό, με αποτέλεσμα να παρουσιάζεται συνωστισμός και να μην τηρούνται οι απαραίτητες αποστάσεις μεταξύ των θαμώνων.
 
Αριθμός θαμώνων πέραν του επιτρεπόμενου εντοπίστηκαν στο μπαράκι και σε ελέγχους που έγιναν στις 21 και 28 Ιουνίου, ενώ στις 4, 5 και στις 24 Ιουλίου, επίσης διαπιστώθηκαν παραβάσεις των διαταγμάτων.
Συγκεκριμένα, στις 4 και 5 Ιουλίου, διαπιστώθηκε ότι υπάλληλοι και η διεύθυνση του υποστατικού δεν τηρούσαν τα απαραίτητα μέτρα προστασίας.
 
Επίσης στις 4 Ιουλίου, καθώς και στις 24 Ιουλίου, το υποστατικό εξυπηρετούσε πελάτες στο μπαρ, ενώ ταυτόχρονα δεν τηρούνταν οι απαραίτητες αποστάσεις από τους θαμώνες.
Εναντίον της Διεύθυνσης του υποστατικού, καταχωρήθηκε στο Επαρχιακό Δικαστήριο Πάφου, για εκδίκαση, υπόθεση παράβασης της Νομοθεσίας για την λοιμοκάθαρση. Παράλληλα η Αστυνομία υπέβαλε αίτημα έκδοσης διατάγματος προσωρινής αναστολής λειτουργίας του υποστατικού, μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης, κάτι που έγινε αποδεκτό από το Δικαστήριο.
 
Σήμερα το Δικαστήριο που εκδίκασε την υπόθεση επέβαλε στον ιδιοκτήτη του υποστατικού το χρηματικό πρόστιμο των 6.500 χιλιάδων ευρώ.
 
ΑΠΟ ΚΥΠΕ