ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

ΚΥΠΡΟΣ – ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Πληροφορίες για τα 8 νέα κρούσματα που εντοπίστηκαν- Κύπριος ποδοσφαιριστής θετικός στον ιό

ΚΥΠΡΟΣ – ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Πληροφορίες για τα 8 νέα κρούσματα που εντοπίστηκαν- Κύπριος ποδοσφαιριστής θετικός στον ιό

Οκτώ κρούσματα του ιού SARS-CoV-2 εντοπίστηκαν από σύνολο 4.315 εργαστηριακών διαγνώσεων, σύμφωνα με τα δεδομένα από τη Μονάδα Επιδημιολογικής Επιτήρησης του Υπουργείου Υγείας, τα οποία ανακοίνωσε την Τρίτη το Υπουργείο Υγείας

 
Συγκεκριμένα, ένα άτομο εντοπίστηκε από ιχνηλάτηση μέσω ιδιωτικής πρωτοβουλίας, το οποίο είναι από το οικογενειακό περιβάλλον προηγούμενου κρούσματος και έκανε το τεστ ιδιωτικά και δεν έχει συμπτώματα
 
Δύο άτομα εντοπίστηκαν μετά που παραπέμφθηκαν από τους Προσωπικούς τους Ιατρούς στα Ιατρεία Δημόσιας Υγείας λόγω συμπτωμάτων και δεν σχετίζονται μεταξύ τους.
 
Ένα άτομο εντοπίστηκε από τυχαίο δειγματοληπτικό έλεγχο. Είναι από την Λεμεσό και έκανε το τεστ στην Λεμεσό. Δεν έχει συμπτώματα. Επίσης, είναι και επαφή κρούσματος που ανακοινώθηκε αφού έκανε το τεστ μέσω του δειγματοληπτικού.
 
Ένα άτομο εντοπίστηκε από πτήση και πρόκειται για άτομο κυπριακής καταγωγής που επέστρεψε τη Δευτέρα 17/8από το Βέλγιο και δεν έχει συμπτώματα.
 
Τρία άτομα εντοπίστηκαν από ιδιωτική πρωτοβουλία, εκ των οποίων τα 2 με ταξιδιωτικό ιστορικό. Το πρώτο άτομο είναι κυπριακής καταγωγής που ζει στο Μαρόκο, ήρθε στην Κύπρο στις 10 Αυγούστου και έκανε το τεστ στο αεροδρόμιο και ήταν αρνητικό, ξαναέκανε το τεστ ιδιωτικά στις 17 Αυγούστου για να βεβαιωθεί και το αποτέλεσμα ήταν θετικό. Δεν έχει συμπτώματα. Το δεύτερο άτομο ήρθε από τον Λονδίνο στις 8 Αυγούστου με αρνητικό τεστ, ξαναέκανε το τεστ ιδιωτικά γιατί θα επέστρεφε στο Λονδίνο. Δεν έχει συμπτώματα. Το τρίτο άτομο είναι Κύπριος ποδοσφαιριστής του Εθνικού Άχνας και εντοπίστηκε μέσω του τακτικού ελέγχου για κορωνοϊό που κάνει η ομάδα του σε όλους τους ποδοσφαιριστές.

Ο ασθενής που νοσηλευόταν στην Μονάδας Αυξημένης Φροντίδας στο νοσοκομείο αναφοράς μεταφέρθηκε τη Δευτέρα 18/8 στη ΜΕΘ Λευκωσίας και διασωληνώθηκε σήμερα. Στην Αμμόχωστο παραμένει σε θάλαμο ένας ασθενής.
 
Με βάση τα μέχρι τώρα δεδομένα, ο συνολικός αριθμός των θετικών κρουσμάτων ανέρχεται στα 1.359.
 
Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας σχετικά με νέα περιστατικά της νόσου COVID-19, τα θετικά στον ιό άτομα προέκυψαν ως ακολούθως: Από 139 δείγματα που λήφθηκαν μέσω της διαδικασίας της ιχνηλάτησης των επαφών ήδη επιβεβαιωμένων κρουσμάτων, εντοπίστηκε 1 κρούσμα, από 2.199 δείγματα που λήφθηκαν στο πλαίσιο ελέγχου επιβατών και επαναπατρισθέντων εντοπίστηκε 1 κρούσμα, από 770 δείγματα που λήφθηκαν στο πλαίσιο του τυχαίου δειγματοληπτικού ελέγχου 10.000 ατόμων εντοπίστηκε 1 κρούσμα, από 855 δείγματα που λήφθηκαν μέσω ιδιωτικής πρωτοβουλίας εντοπίστηκαν 3 κρούσματα, εκ των οποίων τα 2 έχουν πρόσφατο ταξιδιωτικό ιστορικό, από 169 δείγματα που λήφθηκαν στο πλαίσιο του προγράμματος παραπομπών από Προσωπικούς Ιατρούς και ελέγχου ειδικών ομάδων μέσω των Ιατρείων Δημόσιας Υγείας εντοπίστηκαν 2 κρούσματα.
 
Επιπλέον, διεκπεραιώθηκαν οι ακόλουθες εργαστηριακές διαγνώσεις, χωρίς τον εντοπισμό κρούσματος: Από δείγματα που λήφθηκαν στα οδοφράγματα, ολοκληρώθηκαν 101 εργαστηριακές εξετάσεις, και από δείγματα που λήφθηκαν από τα Μικροβιολογικά Εργαστήρια των Γενικών Νοσοκομείων, διεκπεραιώθηκαν 82 εργαστηριακές εξετάσεις.
 
Επιπρόσθετα, στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου νοσηλεύεται σε θάλαμο ένας ασθενής COVID-19. Επιπλέον, στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας νοσηλεύεται διασωληνωμένος ασθενής που μεταφέρθηκε χθες από το νοσοκομείο αναφοράς.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απόπειρα φόνου: Ανέμεναν εγκληματική ενέργεια οι Αρχές - Φαίνεται ότι είχαν τρίτο συνεργό οι δράστες

Απόπειρα φόνου: Ανέμεναν εγκληματική ενέργεια οι Αρχές - Φαίνεται ότι είχαν τρίτο συνεργό οι δράστες

Συνεχίζονται οι εντατικές έρευνες των Αρχών, για την απόπειρα φόνου που διαπράχθηκε το μεσημέρι της Τρίτης 23 Απριλίου, στη Λευκωσία, την ίδια ώρα που το θύμα της απόπειρας, ο 34χρονος, συνεχίζει να νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top