ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

Λεβέντης για κλείσιμο των μπαρ στις 1:00π.μ : ‘Αντιγράφουμε την Ελλάδα που απέτυχε παταγωδώς‘ - ‘Θα κάνουν πάρτυ πίσω από κλειστές πόρτες ανεξέλεγκτα’

Λεβέντης για κλείσιμο των μπαρ στις 1:00π.μ : ‘Αντιγράφουμε την Ελλάδα που απέτυχε παταγωδώς‘ - ‘Θα κάνουν πάρτυ πίσω από κλειστές πόρτες ανεξέλεγκτα’

Έντονη ήταν η αντίδραση του ΠΑΣΙΚΑ σχετικά με τις πληροφορίες που απορρέουν για τα νέα μέτρα που πρόκειται να παρθούν αφού το ενδεχόμενο κλείσιμο των χώρων διασκέδασης μέχρι τις 1:00 π.μ ενδέχεται να δημιουργήσει ακόμη περισσότερα προβλήματα στην ήδη πληγείσα -ελέω πανδημίας- βιομηχανία.

Του Ανδρέας Κόκκινος

Σε επικοινωνία που είχαμε με τον Πρόεδρο του ΠΑΣΙΚΑ (Παγκύπριος Σύνδεσμος Ιδιοκτητών Κέντρων Αναψυχής) κύριο Φάνο Λεβέντη, μας παρέθεσε τη δική του οπτική γωνία όντας μάλιστα έντονα απογοητευμένος.
 
Όπως μας ειπώθηκε -και παρά το γεγονός πως δεν υπάρχει οτιδήποτε επίσημο τουλάχιστον μέχρι την ερχόμενη Παρασκευή- ο ΠΑΣΙΚΑ διαφωνεί κάθετα με αυτό το μέτρο ενώ έχει ήδη αποστείλει και επιστολή στον υπουργό Υγείας, Κωνσταντίνο Ιωάννου. Ο Φάνος Λεβέντης τόνισε πως ‘επιχειρείται μια αντιγραφή του μοντέλου που εφαρμόστηκε στην Ελλάδα και ήδη απέτυχε παταγωδώς‘ ενώ λίγο αργότερα πρόσθεσε με νόημα πως ‘όταν αντιγράφεις, υπάρχει ο κίνδυνος να αντιγράφεις από τον κακό μαθητή’.
 
 
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΙΚΑ εξέφρασε την έντονη δυσαρέσκεια του για το γεγονός ότι ο σύνδεσμος ενημερώθηκε γι’αυτήν την πρόθεση μέσω των Μ.Μ.Ε ενώ πρόσθεσε πως αυτή είναι η πρώτη φορά που ‘ο υπουργός (σ.σ Υγείας) προτρέχει και η πρόθεση για λήψη μέτρων προέρχεται από το Υπουργείο και όχι τους επιδημιολόγους όπως συνέβαινε μέχρι τώρα’. Στη συνέχεια τόνισε πως μια τέτοια πρόταση για να έχει υπόσταση πρέπει να συνοδεύεται από ένα ‘κρυστάλλινο’ αιτιολογικό ενώ θεωρεί πως ένα τέτοιο μέτρο δεν εξυπηρετεί πουθενά και δεν προκύπτει από κάποια μελέτη.
 
Ο Φάνος Λεβέντης συνέχισε λέγοντας πως μια τέτοια απόφαση ενδεχομένως να βάλει ‘λουκέτο’ σε πάρα πολλές επιχειρήσεις ενώ ανέφερε πως η σημερινή κατάσταση είναι απότοκο των λαθών και της λάθος διαχείρισης στις πύλες εισόδου της χώρας. Έθεσε στη συνέχεια το ερώτημα ‘έχετε μέχρι τώρα ακούσει για κρούσματα και εστίες μετάδοσης από χώρους διασκέδασης; Όχι, αλλά έχετε ακούσει για κρούσματα από Hens Party, Pool Party και ιδιωτικά πάρτυ σε επαύλεις. Εάν εφαρμοστεί κάτι τέτοιο αυτά τα πάρτυ θα πυκνώσουν και δε θα υπάρχει κανένας έλεγχος‘.
 
‘Σαν βιομηχανία είμαστε καζάνι που βράζει’ δήλωσε καταληκτικά.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ένταξη του Κοσόβου στο Συμβούλιο της Ευρώπης: Ανοίγει ο ασκός του Αιόλου - Ο ρόλος της Ντόρας Μπακογιάννη

Ένταξη του Κοσόβου στο Συμβούλιο της Ευρώπης: Ανοίγει ο ασκός του Αιόλου - Ο ρόλος της Ντόρας Μπακογιάννη

Με εισήγηση της Ντόρας Μπακογιάννη ως επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία από την ολομέλεια της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης, για το θέμα της ένταξης του Κοσόβου στο Συμβούλιο της Ευρώπης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top