ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ

Δραματική έκκληση 50χρονης Κύπριας που μένει στον δρόμο - ‘Δεν ζητώ ελεημοσύνη, παρά μόνο...’

Δραματική έκκληση 50χρονης Κύπριας που μένει στον δρόμο - ‘Δεν ζητώ ελεημοσύνη, παρά μόνο...’

Η κυρία Μ., 50 χρονών, δέχτηκε έξωση από το διαμέρισμα που διαμένει και υποχρεούται να το εγκαταλείψει -μένοντας επί της ουσίας στους πέντε δρόμους, αφού αδυνατεί να βρει στέγη αλλού- αφού δε μπορεί να πληρώσει ούτε το ενοίκιο όντας λήπτρια ΕΕΕ.

Του Ανδρέα Κόκκινου
 
Μια ιστορία που προκαλεί πόνο ψυχής, θλίψη και σου δένει κόμπο το στομάχι. Μια ιστορία που μοιάζει τόσο ‘μακρινή’ για την Κύπρο του 2020 όμως δυστυχώς είναι πέρα για πέρα αληθινή. Η κυρία Μ λοιπόν παρέλαβε επιστολή από Δικαστικό Επιδότη σύμφωνα με την οποία υποχρεούται να εγκαταλείψει -μέχρι την 7η Σεπτεμβρίου- το διαμέρισμα στο οποίο διαμένει με τον γιο της.
 
Η λήπτρια ΕΕΕ αδυνατεί να ανταπεξέλθει οικονομικά, όχι μόνο στο ενοίκιο αλλά και σε απλές καθημερινές υποχρεώσεις όπως η πληρωμή λογαριασμών (νερού, ρεύματος) ενώ μας ενημέρωσε ότι εδώ και 3 μήνες της έχουν κόψει το νερό αφού αφαίρεσαν το ρολόι. Μάλιστα όπως η ίδια παραδέχτηκε παίρνει νερό από το λάστιχο της πολυκατοικίας.
 
Προσπαθεί εν αγωνίως να βρει κάποιο άλλο διαμέρισμα για να μείνει πριν τη λήξη της προθεσμίας όμως αφενός τα τσιμπημένα ενοίκια και αφετέρου το γεγονός πως είναι λήπτρια ΕΕΕ καταστούν αδύνατη την εξεύρεση εργασίας.
 
Πέραν της τραγικής οικονομικής της κατάστασης αντιμετωπίζει και πολύ σοβαρά προβλήματα υγείας (στένωση δίσκων, κύστες στα νεφρά) που δυσχεραίνουν ακόμη περισσότερο την τραγική αυτή κατάσταση. Όπως η ίδια μας ανέφερε το Γραφείο Ευημερίας ετοίμασε έκθεση και με παρέμβαση της υπουργού Ζέτας Αιμιλιανίδου θα δοθεί ειδική βοήθεια (2 ενοίκια μπροστά) σε περίπτωση που βρεθεί νέα στέγη. Κάτι τέτοιο όμως φαίνεται πολύ δύσκολο με τα δεδομένα αφού οι προσπάθειες της δεν έχουν καρποφορήσει και τα περιθώρια στενεύουν επικίνδυνα.
 
'Δεν ζητώ ελεημοσύνη, παρά μόνο κατανόηση, ούτως ώστε να βρω ένα διαμέρισμα. Μόλις οι υποψήφιοι σπιτονοικοκύρηδες ακούσουν ότι είμαι λήπτρια δημοσίου βοηθήματος, με απορρίπτουν' δηλώνει με πόνο ψυχής. 
 
Η κυρία Μ έχει μεγαλώσει μόνη της ένα γιο 25 ετών μέσω τεράστιων δυσκολιών και έχοντας κάνει μεγάλες θυσίες. Δε ζητά όπως μας τόνισε την ελεημοσύνη κανενός, μόνο βοήθεια τουλάχιστον στην εξεύρεση κατοικίας αφού στις 7 Σεπτεμβρίου θα μείνει στους πέντε δρόμους. Επαναλαμβάνω πως η ιστορία που περιγράφουμε διαδραματίζεται στην Κύπρο του 2020.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Κεντρικές Φυλακές: «Τσάκωσαν» το κρατούμενο που είχε αποδράσει – Πού εντοπίστηκε  

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Βόμβα σε club στον Πρωταρά: Στο κελί για 8 ημέρες ο 31χρονος – Οι κατηγορίες που τον βαραίνουν

Κατερίνα Στικούδη: «Κεκλεισμένων των θυρών» η βάφτιση του δεύτερου γιου της



LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

Νέος συναγερμός σήμανε σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, μετά τις αναφορές αμερικανικών ΜΜΕ για επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν με πυραύλους. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top