ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πρόδρομος Προδρόμου στο ThemaOnline: 12.000 μονά θρανία, 15.000 τεστ - ‘Δεν προβλέπεται να δώσουμε δωρεάν μάσκες‘

Πρόδρομος Προδρόμου στο ThemaOnline: 12.000 μονά θρανία, 15.000 τεστ - ‘Δεν προβλέπεται να δώσουμε δωρεάν μάσκες‘

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον υπουργό Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίος κύριο Πρόδρομο Προδρόμου είχε το ThemaOnline με σκοπό να παρουσιάσει τις θέσης του υπουργείου αλλά και του ίδιου του υπουργού για θέματα που άπτονται στο επικείμενο άνοιγμα των σχολείων.

Ο υπουργός έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο ζήτημα της ειδικής εκπαίδευσης και στα παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες ή και αναπηρίες λέγοντας πως εισακούστηκαν και λήφθηκαν υπόψη όλες οι παράμετροι για την όσο δυνατό καλύτερη και απρόσκοπτη διαδικασία μάθησης αλλά και ενσωμάτωση.
 
Του Ανδρέα Κόκκινου
 
Ανέφερε ως παράδειγμα παιδάκια με βαρηκοΐα ή άλλα ζητήματα ακοής και λύσεις στα ζητήματα που προκύπτουν όπως παραδείγματος χάριν τη χρήση διάφανης πλαστικής μάσκας από δασκάλους/καθηγητές για ευκολία στην χειλανάγνωση. Πρόσθεσε πως έχουν τεθεί όλα τα ζητήματα ενώπιον του Υπουργείου Υγείας ενώ τόνισε πως ήδη έχουν γίνει αρκετές συναντήσεις προς διευθέτηση της ειδικής μάθησης.
 
Για το ζήτημα που έχει προκύψει με τις αποστάσεις και τα θρανία ο κύριος Προδρόμου δήλωσε πως εκεί που στο προηγούμενο πρωτόκολλο είχε καθοριστεί 1 μέτρο απόσταση ανά θρανίο τώρα έγινε 1 μέτρο ανά μαθητή. Για σκοπούς τήρησης του πρωτοκόλλου θα χρησιμοποιούνται 2 διπλά θρανία ανά 3 παιδιά, όμως επειδή με αυτό τον τρόπο σε τάξεις των 25 παιδιών θα υπάρξει συμφόρηση λόγω επίπλων θα αγοραστούν 10.000 με 12.000 μονά θρανία. Αυτό θα γίνει σταδιακά -και έχει ήδη ανατεθεί στις δύο μεγάλες σχολικές εφορείες (Λευκωσίας και Λεμεσού)- ενώ κατέστησε σαφές πως κάτι τέτοιο γίνεται αποκλειστικά για αποσυμφόρηση και όχι αντικατάσταση των θρανίων.
 
Για σκοπούς επίβλεψης και παρακολούθησης της επιδημιολογικής εικόνας στα σχολεία έχει ληφθεί η απόφαση για τυχαίο δειγματοληπτικό έλεγχο με τον αριθμό που θα πραγματοποιηθεί να ανέρχεται περίπου στα 15.000 τεστ. Έχει καθοριστεί εξάλλου το πρωτόκολλο που καθορίζει το σχέδιο δράσης σε περίπτωση που εντοπιστεί επιβεβαιωμένο κρούσμα σε σχολική μονάδα και αυτό προνοεί την άμεση εκκένωση του σχολείου και την άμεση απολύμανση όλων των χωρών με αποκλειστικό στόχο και σκοπό να επαναλειτουργήσει άμεσα από την επόμενη κιόλας μέρα.
 
Όσον αφορά το μέγα ζήτημα των ημερών που έχει προκύψει και αφορά τις μάσκες, ρωτήσαμε τον κύριο Προδρόμου αν από τη στιγμή που η μάσκα είναι υποχρεωτική από μαθητές 12 χρονών και πάνω αυτή θα χορηγείται δωρεάν. Ο υπουργός απάντησε πως κάτι τέτοιο δεν προνοείται όμως πρόσθεσε πως έχει ήδη υπάρξει ζεστό ενδιαφέρον από δωρητή για την αγορά και δωρεάν χορήγηση μασκών σε μαθητές.
 
*Ολόκληρη η συνέντευξη του υπουργού Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας κύριου Πρόδρομου Προδρόμου θα δημοσιευθεί αύριο Τετάρτη στο ThemaOnline (26 Αυγούστου)

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Εκτός Πινδάρου η Νιόβη Παρισσινού - Τέλος ο ΔΗΣΥ για την πρώην Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπο

Σε διαθεσιμότητα ο Διευθυντής της Υπ.Μεταλλειών - Ζήτησε ανάκληση όλων των αδειών η Παναγιώτου

Βρέθηκαν για ώρες στο σημείο της απόπειρας φόνου οι ανακριτές – Η κατάσταση της υγείας του θύματος

Στον Αρχηγό Αστυνομίας με οδηγίες ΓΕ για ποινική διερεύνηση το πόρισμα για χειραγώγηση αγώνων ποδοσφαίρου

Πέντε νέες κάμερες θα τεθούν σε λειτουργία στη Λεμεσό - Πότε θα αρχίσουν να γράφουν

Υπόθεση Μονής Αββακούμ: Σιωπή από Ιερά Σύνοδο - Τι γίνεται με τα χρονικά περιθώρια της έρευνας



Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι σήμερα, από τις 8:30 π.μ. μέχρι και τις 12:30 μ.μ., υποβλήθηκαν στους Εφόρους Εκλογής οι υποψηφιότητες για τα αξιώματα των Προέδρων των Συμβουλίων των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Η όλη διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top