ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Πως έφυγε ο Κριστιάνο από τη Ρεάλ και πως φεύγει ο Μέσι από την Μπαρτσελόνα… (ΒΙΝΤΕΟ)

Πως έφυγε ο Κριστιάνο από τη Ρεάλ και πως φεύγει ο Μέσι από την Μπαρτσελόνα… (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο Λιονέλ Μέσι δεν άντεξε τις απογοητεύσεις, τους χειρισμούς του Μπαρτομέου, τη νέα τάξη πραγμάτων και «έσκασε», ζητώντας να φύγει από την Μπαρτσελόνα. Το σκηνικό, διαφέρει σε τεράστιο βαθμό από τον τρόπο που ο Κριστιάνο Ρονάλντο αποχώρησε από τη Ρεάλ Μαδρίτης…

Η είδηση πως ο Λιονέλ Μέσι έχει ζητήσει επίσημα, με έγγραφο που αναγνωρίζεται και από δικαστήριο, να φύγει φέτος από την Μπαρτσελόνα και μάλιστα να το κάνει ως ελεύθερος επικαλούμενος όρο που υπάρχει στο συμβόλαιό του και του επιτρέπει ν’ αποχωρήσει σε κάθε φινάλε αγωνιστικής περιόδου, συντάραξε τον αθλητικό κόσμο. Αναμφίβολα πρόκειται για μια από τις πιο σημαντικές ειδήσεις στο χώρο του ποδοσφαίρου τα τελευταία χρόνια και έρχεται η μέρα που θα ξυπνήσουμε όλοι ένα πρωί και θ’ αντιληφθούμε ότι δεν υπάρχει πλέον Λιονέλ Μέσι στην Μπαρτσελόνα.

Αυτή η εικόνα που είχαν θεωρήσει δεδομένη, αυτή η σχέση που και στο μυαλό του Αργεντινού δεν θα τελείωνε ποτέ, φαίνεται ότι έχει φτάσει στο τέλος της και το έκανε με πολύ άσχημο τρόπο. Και δεν είναι μονάχα η φετινή σεζόν, αλλά απανωτές κακές καταστάσεις και «σφαλιάρες» που έχει δεχθεί ο Μέσι, ώστε να φτάσει στο σημείο να πει «τέλος» και να ζητήσει να κλείσει το παραμύθι που ζούσε από μικρός στους «μπλαουγκράνα».

Αποκλεισμοί και αδυναμία διαχείρισης ο Μέσι…
Το 2018 ήταν ο Κώστας Μανωλάς και η Ρόμα. «Οι Ρωμαίοι που αναγεννήθηκαν από τις στάχτες τους και ο Έλληνας Θεός που σκόραρε» όπως αναφερόταν στην επική περιγραφή του Peter Drury για το έπος που είχαν γράφει οι «τζιαλορόσι» στα προημιτελικά του Champions League. Τη σεζόν 2018-2019 κι ενώ ο Μέσι είχε κάνει τα πάντα για να έχει η Μπαρτσελόνα το 3-0 επί της Λίβερπουλ από το «Καμπ Νόου» στα ημιτελικά, ο Αργεντινός… εξαφανίζεται στο «Άνφιλντ». Παρών… απών στο γήπεδο της Λίβερπουλ που κάνει τα δικά του και ποτέ κανείς δεν πρόκειται να καταλάβει ή να εξηγήσει.

Οι «κόκκινοι» έφτασαν στο 4-0 για να πανηγυρίσουν αργότερα στη Μαδρίτη την επιστροφή τους στην κορυφή της Ευρώπης. Ο Μέσι συνεχώς επαναλάμβανε προς τους οπαδούς της Μπαρτσελόνα ότι δεν θα έπρεπε να μειώσει κάποιος τις εγχώριες επιτυχίες και πως όλοι θα συνέχιζαν για να διορθώσουν τα πράγματα, όμως αυτό ήταν πραγματικά αδύνατο να γίνει αν δεν τον βοηθούσε κάποιος. Και ο Μέσι αισθάνθηκε πολύ μόνος… Φέτος, ήρθε η τεράστια ντροπή με το τελικό 8-2 από την υπερηχητική Μπάγερν Μονάχου στα προημιτελικά του ιδιαίτερου και πρωτότυπου Final-8 που διεξήχθη στην Λισαβόνα. Εξ αρχής άπαντες τέθηκαν προ των ευθυνών τους, ο Πικέ ανέφερε πως αν έπρεπε να φύγει θα το έκανε δίχως αντίρρηση αρκεί να κατάφερνε η Μπαρτσελόνα να σταθεί στα πόδια της και κάπως έτσι άνοιξε ο … Ασκός του Αιόλου.

Τέλος ο Σουάρες, προς πώληση ο Γκριεζμάν, στον πάγκο ο Μπουσκέτς, παραχωρούνται οι Βιδάλ και Ράκιτιτς, το θέμα με τη διοίκηση και τις εκλογές έχει αγριέψει και η μεταβατική εποχή στους «μπλαουγκράνα» έκανε τον Λιονέλ Μέσι να μην το αντέξει άλλο.

Στ’ αποδυτήρια του «Άνφιλντ» αισθάνθηκε χειρότερα από ποτέ, μόλις έναν χρόνο μετά το πάθημα στη Ρώμη. Στ’ αποδυτήρια του «Ντα Λουζ» στην ανάπαυλα του προημιτελικού με την Μπάγερν, δεν είχε κουράγιο να ξαναβγεί στον αγωνιστικό χώρο. Και πάνω απ’ όλα, δεν είχε κουράγιο να ηγηθεί. Να πει κάτι. Να βρει την εσωτερική δύναμη για να σηκώσει πρώτα τον εαυτό του και μετά τους γύρω του. Και κάπως έτσι οδηγείται στο φινάλε στη σχέση… ζωής με την Μπαρτσελόνα. Με τον Μπαρτομέου ενδεχομένως να λύνει το θέμα μαζί του δικαστικά, λόγω συμβολαίου, όρων, δέσμευσης κλπ., τα οποία ξέρουν μόνο όσοι έχουν διαβάσει εκτενώς το μεταξύ τους συμφωνητικό. Ένα φινάλε που δεν του άξιζε καθόλου στον σύλλογο που λάτρεψε και κουβάλησε στις πλάτες του όσο ελάχιστοι…

Ο Κριστιάνο ως Πρωταθλητής Ευρώπης, απόλυτος πρωταγωνιστής κι ας είχε κόντρα…

Όταν ο Κριστιάνο Ρονάλντο αποφάσισε το 2018 να βιώσει νέες ποδοσφαιρικές εμπειρίες επί ιταλικού εδάφους, έχοντας… τερματίσει το ποδόσφαιρο σε Αγγλία και Ισπανία με τις Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Ρεάλ Μαδρίτης, ήταν… βασιλιάς.

Τo CR7 ήταν και είναι ένα brand name που συνεχώς εκτοξεύεται σε χρηματιστηριακή αξία και φαίνεται πως ήξερε ακριβώς πότε να ρίξει τους τίτλους τέλους. Αποχωρώντας από τους «μερένγκες» για να φορέσει τη φανέλα της Γιουβέντους, ήταν κομμάτι της τρελής επιτυχίας της Ρεάλ με την τριπλή διαδοχική κατάκτηση του Champions League στις πιο λαμπερές προπονητικές ημέρες του Ζινεντίν Ζιντάν. Όσο ο Γάλλος κόουτς σάρωνε τίτλους στην πρώτη του προπονητική δουλειά σε σύλλογο υψηλοτάτου επιπέδου, ο Κριστιάνο «μάγευε» μαζί του και ήταν ο απόλυτος καθοδηγητής των συμπαικτών του εντός αγωνιστικού χώρου.

Ένα σύνολο που μέχρι και το 2018 ήταν ακαταμάχητο, μέχρι το καράβι να.. βγει τελείως από τα ασφαλή νερά, έκανε τον CR7 να κερδίζει λάμψη και αναγνώριση της συμβολής του σε όσα πετύχαινε ο σύλλογος της Μαδρίτης. Η αλήθεια είναι ότι αποχωρώντας δεν είχε καθόλου καλή σχέση με τον Φλορεντίνο Πέρεθ. Tον κατηγόρησε πως τον έβλεπε μονάχα ως… αριθμούς σε μια επιχείρηση και σαν ένα προϊόν κερδοφόρου οργανισμού δίχως να τον αντιμετωπίζει πιο ανθρώπινα ή πιο ζεστά, όπως ιδανικά θα ήθελε ο παίκτης. Εν έτει 2020 αυτή η σχέση έχει αποκατασταθεί και ο Κριστιάνο είναι ευπρόσδεκτος και στις σουίτες του «Σαντιάγο Μπερναμπέου», όπου έχει βρεθεί για να παρακολουθήσει clasico με την Μπαρτσελόνα.

Σίγουρα η δική του αποχώρηση από τη Ρεάλ, ήταν πιο λαμπερή και πιο… κουπάτη από αυτή που ετοιμάζεται στο θέμα του «διαζυγίου» του Μέσι με το κλαμπ της Καταλονίας…

Πηγή: gazzetta.gr

The post Πως έφυγε ο Κριστιάνο από τη Ρεάλ και πως φεύγει ο Μέσι από την Μπαρτσελόνα… (ΒΙΝΤΕΟ) appeared first on Thema Sports.

Διαβάστε Περισσότερα στο: Themasports.com

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Στη Μέση Ανατολή και στις σχέσεις Ισραήλ και Ιράν είναι στραμμένα τα βλέμματα της διεθνούς κοινότητας για ακόμη μία φορά μετά το χτύπημα στο έδαφος της Τεχεράνης που αποδίδεται στο Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top