ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΚΥΠΡΟΣ - ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΑ: Σταματούν οι πτήσεις στο παράνομο αεροδρόμιο της Τύμπου – Περιορισμός και στα πλοία

ΚΥΠΡΟΣ - ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΑ: Σταματούν οι πτήσεις στο παράνομο αεροδρόμιο της Τύμπου – Περιορισμός και στα πλοία

Για 4 ημέρες, από το βράδυ της Τετάρτης 09/09, και μέχρι και τις 13 Σεπτεμβρίου, κλείνει για πτήσεις το παράνομο αεροδρόμιο της Τύμπου με ΝΟΤΑΜ που εξέδωσε – όπως αναφέρει η Κίπρις ποστασί – το «υπουργείο συγκοινωνιών και μεταφορών», με την Χαμπέρ Κίπρις να διευκρινίζει ότι η ΝΟΤΑΜ αφορά μόνο τις αφίξεις, αναχωρήσεις μπορούν να γίνουν.

Η τ/κ ιστοσελίδα Κίπρις ποστασί επικαλείται πληροφόρηση από τον «διευθυντή» της «πολιτικής αεροπορίας», Μουσταφά Σοφί ότι η ΝΟΤΑΜ θα ισχύει από τα μεσάνυχτα απόψε μέχρι τις 13 Σεπτεμβρίου. Σύμφωνα με το δημοσίευμα ο λόγος που λήφθηκε αυτό το δραστικό – όπως το χαρακτηρίζει – μέτρο, είναι η πληρότητα στους χώρους καραντίνας.

Ο κ. Σόφι στην ιστοσελίδα Χαμπέρ Κίπρις διευκρίνισε ότι η απαγόρευση θα αφορά μόνο τις αφίξεις ενώ πτήσεις για να παραλάβουν μόνο επιβάτες, θα μπορούν να πραγματοποιούνται.
 
Στο μεταξύ, τ/κ ιστοσελίδες κάνουν λόγο για ρεζίλι στο παράνομο αεροδρόμιο της Τύμπου, αφού λόγω της επιβολής υποχρεωτικής καραντίνας 7 ημερών σε όλους τους ταξιδιώτες, εκατοντάδες άτομα που έφτασαν από τα μεσάνυχτα αεροπορικώς, παρέμειναν στο χώρο του «αεροδρομίου» - εντός ή εκτός – καθώς δεν υπήρχε χώρος για να τοποθετηθούν σε καραντίνα.
 
Τα ξενοδοχεία – καραντίνα είναι πλήρεις και δεν υπάρχουν έτοιμα άλλα, αναφέρεται στα δημοσιεύματα που κάνουν λόγο σε έντονες αντιδράσεις των αφιχθέντων καθώς δεν υπάρχει αρμόδιος να τους πει τί θα γίνει.
 
Η Κίπρις ποστασί γράφει επίσης ότι, σύμφωνα με πληροφορίες της, στα πλοία από την Τουρκία για τα κατεχόμενα δεν θα επιβιβάζονται πολίτες αλλά μόνο στρατιωτικό προσωπικό που πρέπει να έρθει στα κατεχόμενα. Να σημειωθεί ότι επισήμως κάτι τέτοιο δεν έχει ανακοινωθεί.
 
Η Χαμπέρ Κίπρις γράφει ότι η «αστυνομία» συνέλαβε χθες το βράδυ μια γυναίκα, 34 ετών που προσπάθησε να περάσει στα κατεχόμενα από το οδόφραγμα του Αγίου Δομετίου με ψεύτικο PCR. Υπάλληλος στον τ.κ σημείο ελέγχου διαπίστωσε, όπως αναφέρεται, ότι τα έγγραφα ήταν πλαστά και η γυναίκα συνελήφθη. Δημοσιοποιήθηκαν μόνο τα αρχικά της E.S και όχι η εθνικότητα.
 
Δημοσιεύματα σε τ/κ ιστοσελίδες αναφέρουν επίσης ότι μετά το «υπουργείο δημοσιονομικών» όπου εντοπίστηκε χθες θετικό κρούσμα, σήμερα εντοπίστηκε ακόμη ένα ενώ θετικός στον κορωνοϊό εντοπίστηκε υπάλληλος της «αρχής ηλεκτρισμού». Σύμφωνα με τον πρόεδρο της συντεχνίας των «δημοσίων» υπαλλήλων, ΚΤΑΜS, το «τμήμα λογιστηρίου» έκλεισε και οι υπάλληλοι έχουν απομονωθεί στα σπίτια τους, μετά τον εντοπισμό κρούσματος.
 
Στην δε «αρχή ηλεκτρισμού» έκλεισε το ταμείο σήμερα και δεν επιτρεπόταν η είσοδος σε κανέναν, ενώ το υπαλληλικό προσωπικό του τμήματος υποβλήθηκε σε PCR.
 
Υπό τις εξελίξεις ο πρόεδρος της τ/κ ομοσπονδίας ποδοσφαίρου, Χασάν Σέρτογλου ανέφερε ότι για το επόμενο διάστημα μπορεί να σταματήσει το πρωτάθλημα.

Από ΚΥΠΕ
 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παράνομα φωτοβολταϊκά: Προς διερεύνηση δύο περιπτώσεις - Πώς επηρεάζουν το δίκτυο της ΑΗΚ

Ξεκάθαρος ο Κεραυνός: «Ανέκδοτο ότι έχουν αντικατασταθεί οι συντάξεις με φιλοδώρημα»

Αυξήσεις στις τιμές καυσίμων: Πόσο έχουν ανέβει - «Οι γεωπολιτικές εξελίξεις επηρεάζουν»

Παραιτήθηκε ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Αστυνομίας Κύπρου - Ποιος αναλαμβάνει στη θέση του

Τραγωδία στις ΗΠΑ: Μωρό ενός έτους έπεσε από παράθυρο ξενοδοχείου και σκοτώθηκε



Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Συγκεκριμένες ενέργειες για το μεταναστευτικό ζητά από την Κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή 'Ενωση η Ολομέλεια της Βουλής που συζήτησε την Πέμπτη το θέμα και ενέκρινε ψήφισμα με 16 ψήφους υπέρ και 10 εναντίον. Το ψήφισμα κατατέθηκε από τον ΔΗΣΥ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top