ΑΘΛΗΤΙΚΑ

«Χείμαρρος» ο Φερέιρα: «Φαβορί η Μπενφίκα αλλά… – Αυτά μου ζήτησε ο Σαββίδης»

«Χείμαρρος» ο Φερέιρα: «Φαβορί η Μπενφίκα αλλά… – Αυτά μου ζήτησε ο Σαββίδης»

«Χείμαρρος» ο Αμπέλ Φερέιρα στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου πριν τη Μπενφίκα. Τι ανέφερε για τη «μάχη» της Τούμπας, τα… ρίσκα που παίρνει στο παιχνίδι του και τα όσα του ζήτησε ο Ιβάν Σαββίδης!

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε:

«Θα ήθελα να πω σε όλους καλημέρα και ιδιαίτερα στους συμπατριώτες μου τους Πορτογάλους που είναι εδώ σήμερα. Αύριο θα είναι μια πάρα πολύ καλή ευκαιρία για να κερδίσουμε την Μπενφίκα. Έχω κερδίσει την Μπενφίκα και ως παίκτης και ως προπονητής, αλλά αυτό που θέλω να ξεκαθαρίσω είναι ότι αύριο αγωνίζεται ο ΠΑΟΚ απέναντι στην Μπενφίκα, όχι ο Αμπέλ απέναντι στην Μπενφίκα ή τον Ζόρζε Ζέσους».

Για την εικόνα που έχουν από την Μπενφίκα: «Κανένας προπονητής δεν μπορεί να έχει μυστικά από τους υπόλοιπους. Ουσιαστικά μου άρεσε πάρα πολύ το γεγονός ότι ο Κρέσπο κατάφερε να περιγράψει τον αντίπαλό μας. Το σημαντικότερο κομμάτι θα είναι να επιβάλλουμε το δικό μας παιχνίδι. Σίγουρα για εμάς είναι ένα παιχνίδι που το περιμένουμε πώς και πώς και θέλουμε να δείξουμε ότι μπορούμε να κάνουμε το παιχνίδι μας απέναντι σε οποιονδήποτε αντίπαλο».

Για τη μεταγραφική ενίσχυση της Μπενφίκα και τον Ζόρζε Ζεσούς: «Όλα αυτά είναι αληθινά, ωστόσο, είναι κομμάτια που δεν μπορώ να ελέγξω. Έχει καλό προπονητή, έχει καλούς παίκτες, αλλά θα παίξει απέναντι σε μια ομάδα με τακτική πειθαρχία που θα δουλέψει πολύ σκληρά και θα βγάλει την ποιότητά της στον αγωνιστικό χώρο. Εγώ σαν προπονητής θέλω να βγάλει η ομάδα μου το καλύτερο αγωνιστικό της πρόσωπο, αυτή είναι η φιλοσοφία μου σαν προπονητής».

Για το αν η Μπενφίκα είναι το φαβορί και για το αν είναι διαθέσιμος ο Α. Ζίβκοβιτς: «Η Μπενφίκα είναι το φαβορί, αλλά ο ΠΑΟΚ είναι έτοιμος να κάνει το επόμενο μεγάλο βήμα και θα κάνει ότι είναι δυνατό για να κάνει τον στόχο του πραγματικότητα. Ο Ζίβκοβιτς είναι ένας ποδοσφαιριστής που τον ξέρω καλά και θεωρώ ότι έχει πολύ μεγάλη ποιότητα. Η Μπενφίκα αποφάσισε να χωρίσει τους δρόμους της με τον ποδοσφαιριστή, για εμάς ήταν μια καλή ευκαιρία να τον αποκτήσουμε, όπως και έγινε και πιστεύω ότι θα μας βοηθήσει πολύ στο μέλλον».

Για το ότι η Μπενφίκα είναι το φαβορί και για τον αν οι Έλληνες δημοσιογράφοι ή οι Πορτογάλοι εκτιμούν περισσότερο την δουλειά του: «Εμείς δεν σκεφτόμαστε έτσι ακριβώς. Η πίεση είναι η ίδια με αυτή που είχαμε στο ματς με την Μπεσίκτας, προσωπικά για εμένα έχει αυξηθεί η πίεση γιατί θέλουμε το όνειρο να γίνει πραγματικότητα. Όποιος είναι στον ΠΑΟΚ, πρέπει να παίζει πάντα για τη νίκη. Έχω καλή σχέση με όλους και γνωρίζω πολύ καλά ότι όλοι σας είστε σημαντικό κομμάτι και πρέπει να κριτικάρετε τον προπονητή όταν βλέπετε ότι η ομάδα του δεν πάει καλά και να λέτε καλά λόγια όταν γίνεται το αντίθετο. Το ποδόσφαιρο είναι μαγεία γιατί όλοι έχουμε μια άποψη γύρω από αυτό. Λίγοι έχουν το δίπλωμα, αλλά όλοι έχουν άποψη».

Για το ότι γνωρίζει την πορτογαλική πραγματικότητα και πώς θα τον επηρεάσει και για την απουσία του κόσμου: «Πάρα πολλές φορές στην καριέρα μου έχω προσπαθήσει να πάρω το θετικό αποτέλεσμα με βάση τις γνώσεις μου, έτσι θα γίνει και αύριο. Όπως είχα πει στην Πορτογαλία υπάρχουν τρεις διαφορετικοί δρόμοι για να φτάσεις στη νίκη. Είναι στο χέρι μας για να επιλέξουμε τον σωστό δρόμο αύριο και να πάρουμε τη νίκη. Μια γεμάτη Τούμπα θα αύξανε περισσότερο τις πιθανότητές μας και το πάθος των ποδοσφαιριστών μας. Η δύναμη του κόσμου ενισχύει αυτόν τον σύλλογο, αλλά από εκεί και πέρα οι συνθήκες είναι ίδιες για όλους. Ο άνθρωπος έχει μια τάση να προσαρμόζεται στα δεδομένα, αλλά αυτό δεν αλλάζει την ταυτότητα και το DNA της ομάδας και αυτό είναι να παίζουμε για τη νίκη».

Για το πώς προσεγγίζει τη θέση του δεξιού μπακ-χαφ: «Χωρίς να απαντήσω κατευθείαν στην ερώτηση. Ένα σχόλιο που μπορώ να κάνω είναι ότι όταν έκανα αλλαγές σε παίκτες που δεν έπαιζαν στην φυσική τους θέση, οι Πορτογάλοι δημοσιογράφοι το έπαιρναν πιο νορμάλ, κάτι που δεν συμβαίνει εδώ. Όταν παίρνω μια απόφαση έχει δοκιμαστεί στην προπόνηση. Από την στιγμή που κάθε παιχνίδι έχει την δική του ιστορία και τις δικές του δυνατότητες αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να επιλέξουμε το κατάλληλος πλάνο και τους κατάλληλους παίκτες για αυτό το πλάνο. Ο στόχος για εμάς παραμένει ο ίδιος. Όταν παίζαμε με την Μπεσίκτας άλλη ήταν η προσέγγιση, όταν παίξαμε με την Λάρισα που ξέραμε ότι θα έχουμε την κατοχή είχαμε άλλη προσέγγιση και απέναντι στην Μπενφίκα που είναι ποιοτική ομάδα θα έχουμε άλλη προσέγγιση, αλλά θα παίξουμε μόνο για τη νίκη».

Για τον Άντριαν Περέιρα: «Είμαστε απόλυτα συγκεντρωμένοι στον αυριανό αγώνα, το μόνο που έχω να πω είναι κάτι που μου είχε ζητηθεί από τον κύριο Σαββίδη. Θα διατρέξουμε ρίσκα, μου αρέσουν τα ρίσκα. Η ζωή είναι γεμάτα ρίσκα και προκλήσεις και αυτό θα κάνω.

Για το μοντέλο που ακολουθεί η Μπενφίκα: «Η Μπενφίκα έχει ένα αρκετά επιθετικό μοντέλο παιχνιδιού και αυτό προσπαθούμε να κάνουμε σαν ΠΑΟΚ. Όσον αφορά το αν υπάρχει μια συγκεκριμένη πλευρά που προτιμάει η Μπενφίκα να επιτίθεται, εγώ δεν μπορώ να φανταστώ τον Ζόρζε Ζεσούς, να λέει ότι πρέπει να επιτεθούμε μόνο από την δεξιά πλευρά και να αφήσουμε μετά τον Πίζι και τον Ράφα απομονωμένους για να πάρουν την μπάλα και να κάνουν μια επιθετική ενέργεια. Θεωρώ λοιπόν ότι γενικότερα είναι ομάδες που στο επιθετικό τους κομμάτι έχουν πολλές ομοιότητες, αν και στο αμυντικό τους κομμάτι, αμύνονται με τρόπο διαφορετικό».

Πηγή: sdna.gr

The post «Χείμαρρος» ο Φερέιρα: «Φαβορί η Μπενφίκα αλλά… – Αυτά μου ζήτησε ο Σαββίδης» appeared first on Thema Sports.

Διαβάστε Περισσότερα στο: Themasports.com

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Κεντρικές Φυλακές: «Τσάκωσαν» το κρατούμενο που είχε αποδράσει – Πού εντοπίστηκε  

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Βόμβα σε club στον Πρωταρά: Στο κελί για 8 ημέρες ο 31χρονος – Οι κατηγορίες που τον βαραίνουν

Κατερίνα Στικούδη: «Κεκλεισμένων των θυρών» η βάφτιση του δεύτερου γιου της



LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

Νέος συναγερμός σήμανε σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, μετά τις αναφορές αμερικανικών ΜΜΕ για επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν με πυραύλους. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top