ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΚΥΠΡΟΣ: Δεν έφθασαν οι δωρεάν μάσκες στα σχολεία – Τι απαντά το Υπουργείο Παιδείας

ΚΥΠΡΟΣ: Δεν έφθασαν οι δωρεάν μάσκες στα σχολεία – Τι απαντά το Υπουργείο Παιδείας

Μηνύματα αποστέλλουν οι σχολικές μονάδες σε γονείς, στους οποίους αναφέρουν πως το Υπουργείο Παιδείας δεν έχει προμηθεύσει ακόμα τις δωρεάν μάσκες για τους μαθητές και τους ενημερώνουν να μεριμνήσουν ώστε τα παιδιά τους να πηγαίνουν στις τάξεις με την δική τους προσωπική μάσκα.

Του Κωνσταντίνου Νεοφύτου

Το ThemaOnline επικοινώνησε με αρμόδιο πρόσωπο του Υπουργείου Παιδείας και πληροφορήθηκε πως αναμένουν μάσκες από δυο μεγάλες ιδιωτικές εταιρίες που προσφέρθηκαν να τις διαμοιράσουν δωρεάν.

Την ίδια ώρα ανέφερε χαρακτηριστικά πως οι μαθητές πρέπει να χρησιμοποιούν την μάσκα μιας χρήσης μέχρι να καταφθάσουν οι δωρεάν μάσκες από τις δύο εταιρίες.

Να σημειωθεί ότι το Υπουργείο είχε ανακοινώσει την Παρασκευή (18/09) πως τη Δευτέρα (21/09) επρόκειτο να διανεμηθούν δυο επαναχρησιμοποιούμενες ρούχινες μάσκες σε όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες των γυμνασίων.

Σε ανακοίνωσή του, το Υπουργείο Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας (ΥΠΠΑΝ) ανέφερε ότι έχει γίνει δεκτή πρόταση προσφοράς δωρεάν προστατευτικής μάσκας προσώπου από τον οργανισμό ΟΠΑΠ σε όλους του μαθητές και μαθήτριες της Μέσης Γενικής και της Μέσης Τεχνικής Εκπαίδευσης.

Σημείωνε ότι από την Δευτέρα θα άρχιζε η διανομή δυο επαναχρησιμοποιούμενων ρούχινων μασκών σε όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες των γυμνασίων, ενώ στη συνέχεια, προς το τέλος της ερχόμενης εβδομάδας, οι μάσκες θα διανεμηθούν και στους μαθητές και τις μαθήτριες των λυκείων και των τεχνικών σχολών, καθώς και στους εκπαιδευτικούς.

Το ΥΠΠΑΝ ευχαριστούσε στην ανακοίνωσή του τον ΟΠΑΠ για την πρωτοβουλία να προσφέρει προστατευτικές μάσκες στους μαθητές και τις μαθήτριες των σχολείων, συμβάλλοντας έτσι στη συλλογική προσπάθεια υγειονομικής προστασίας.

Με την ευκαιρία, το Υπουργείο υπογραμμίζει ότι με τις επαναχρησιμοποιούμενες ρούχινες μάσκες αποφεύγουμε την καθημερινή απόρριψη μάσκας μιας χρήσης και δεν επιβαρύνουμε το περιβάλλον, υλοποιώντας τον στόχο «προστατεύω την υγεία μου, προστατεύω και το περιβάλλον».

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Στη Μέση Ανατολή και στις σχέσεις Ισραήλ και Ιράν είναι στραμμένα τα βλέμματα της διεθνούς κοινότητας για ακόμη μία φορά μετά το χτύπημα στο έδαφος της Τεχεράνης που αποδίδεται στο Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top