ΔΙΕΘΝΗ

Mέσι και Ρονάλντο, τα πρώτα «κανόνια» στην Ευρώπη (vids)

Mέσι και Ρονάλντο, τα πρώτα «κανόνια» στην Ευρώπη (vids)

Οι δύο σούπερ σταρ του ποδοσφαίρου μονομαχούν για τον τίτλο του πρώτου σκόρερ στην Ευρώπη, καθώς όπως όλα δείχνουν το «Χρυσό Παπούτσι» φέτος θα καταλήξει στην Ισπανία... Στη Μαδρίτη ή στη Βαρκελώνη;

Mια ακόμα σεζόν οι δυο τους παίζουν χωρίς αντίπαλο. Φέτος, όχι μόνο στην Primera Division, αλλά και σε ευρωπαϊκό επίπεδο, καθώς η ανάδειξη του πρώτου σκόρερ της «Γηραιάς Ηπείρου», λίγο πριν από την ολοκλήρωση των πρωταθλημάτων, είναι κούρσα για τους δυο τους. Μετά την διεξαγωγή της 33ης αγωνιστικής στην Ισπανία, ο Κριστιάνο Ρονάλντο έχει 39 γκολ και ο Λιονέλ Μέσι 36. Οι δυο αντίπαλοι θέλουν να πάρουν τον τίτλο του πρώτο σκόρερ και στην Ισπανία, αλλά και στην Ευρώπη, όπου ο τελευταίος παίκτης που κατέκτησε το «Χρυσό Παπούτσι» αγωνιζόμενος εκεί ήταν ο Ντιέγο Φορλάν με την φανέλα της Ατλέτικο. 

Καμία απειλή δεν φαίνεται για τους άσους της Ρεάλ Μαδρίτης και της Μπαρτσελόνα από Αγγλία, Ιταλία και Γερμανία. Στην Premier League, την κούρσα οδηγεί ο Σέρχιο Αγουέρο με 21 γκολ και τον ακολουθεί ο παίκτης - αποκάλυψη της φετινής σεζόν, ο νεαρός Χάρι Κέιν της Τότεναμ, με 20. Ο Ντιέγο Κόστα έχει 19 και μπορεί να τους απειλήσει αν ξεπεράσει το πρόβλημα τραυματισμού που αντιμετωπίζει. 

Οι τραυματισμοί φαίνεται πως θα λειτουργήσουν ανασταλτικά και στην περίπτωση της Bundesliga, καθώς το μεγάλο φαβορί, ο Άριεν Ρόμπεν, τραυματίστηκε στο παιχνίδι της Μπάγερν με τη Σαχτάρ στις 11 Μαρτίου και είναι εκτός τις τελευταίες έξι αγωιστικές. Το ίδιο ισχύει και για τον Αλεξάντερ Μέιερ της Άιντραχτ Φρανκφούρτης, ο οποίος στα 32 χρόνια του έκανε την καλύτερη σεζόν της καριέρας του, αλλά ένας τραυματισμός θα τον κρατήσει εκτός μέχρι το φινάλε. Έτσι, πήρε προβάδισμα ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι, ο οποίος έφτασε τα 16 γκολ. 

Στην Ιταλία η μάχη είναι αμφίρροπη, καθώς ο Κάρλος Τέβεζ έχει 18 και ακολουθούν ο Ικάρντι της Ίντερ και ο Λούκα Τόνι της Ελλάς Βερόνα με 17. Ο Γάλλος Ζερεμί μενέζ, εκ των ελάχιστων διασωθέντων από το φετινό «ναυάγιο» της Μίλαν έχει 16 και ο Γκονζάλο Ιγκουαϊν της Νάπολι 15. 

Ο ποδοσφαιριστής, ο οποίος πλησιάζει περισσότερο τον Μέσι και τον Ρονάλντο, αγωνίζεται στο γαλλικό πρωτάθλημα. Πρόκειται για τον επιθετικό της Λυόν, Αλεξάντρε Λακαζέτ, ο οποίος είναι στην κορυφή του πίνακα των σκόρερ με 26 γκολ φέτος, οκτώ περισσότερα από τον Ζίνιακ (Μαρσέιγ) και τον Ιμπραϊμοβιτς (Παρί Σεν Ζερμέν), ο οποίος επικρατούσε τις προηγούμενες σεζόν. 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Στη Μέση Ανατολή και στις σχέσεις Ισραήλ και Ιράν είναι στραμμένα τα βλέμματα της διεθνούς κοινότητας για ακόμη μία φορά μετά το χτύπημα στο έδαφος της Τεχεράνης που αποδίδεται στο Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top