ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

Η Τράπεζα Κύπρου στο πλευρό του Ερυθρού Σταυρού – Κλάδος Λευκωσίας 100 καλλιτέχνες ζωγραφίζουν τη Ζωή

 Η Τράπεζα Κύπρου στο πλευρό του Ερυθρού Σταυρού – Κλάδος Λευκωσίας 100 καλλιτέχνες ζωγραφίζουν τη Ζωή

Η Τράπεζα Κύπρου βρίσκεται δίπλα στον Ερυθρό Σταυρό όπως και στον πολιτισμό, στο πλαίσιο της διοργάνωσης μιας ξεχωριστής έκθεσης τέχνης και δημοπρασίας. Με τη συμμετοχή 100 καλλιτεχνών και κάτω από τον τίτλο «Life», καλλιτέχνες από Κύπρο και Ελλάδα παρουσιάζουν τις δημιουργίες τους στη Λεβέντειο Πινακοθήκη, με στόχο την ενίσχυση του προγράμματος Κοινωνικής Πρόνοιας του Κλάδου Λευκωσίας.

Επίκεντρο έμπνευσης και δημιουργίας στα συγκεκριμένα έργα είναι το αυγό, μια εύστοχη επιλογή εκ μέρους των διοργανωτών, αφού το σχήμα του συμβολίζει το ξεκίνημα και την εξέλιξη της ζωής. Τη ζωή, άλλωστε, προστατεύει και το έργο του Ερυθρού Σταυρού, του μεγαλύτερου διεθνούς ανθρωπιστικού κινήματος, ακολουθώντας πάντα τις ιδρυτικές του αρχές. Αρχές οι οποίες τυγχάνουν σεβασμού και εκτίμησης εκατομμυρίων εθελοντών του κινήματος, και πάνω στις οποίες βασίζονται τα πολλαπλά ανθρωπιστικά προγράμματα και δράσεις του.

Την έκθεση φιλοξενεί η Λεβέντειος Πινακοθήκη, στην Αίθουσα Προσωρινών Εκθέσεων και είναι ανοιχτή στο κοινό έως την 1η Νοεμβρίου. Οι επισκέπτες έχουν τη δυνατότητα να υποβάλλουν προσφορά για την αγορά του έργου της επιλογής τους, ώστε να το αποκτήσουν.

Προσφορά μπορεί να κάνει το κοινό και διαδικτυακά, μέχρι τις 18 Οκτωβρίου 2020, αφού όλα τα έργα είναι διαθέσιμα στην ιστοσελίδα της έκθεσης Τέχνης και Δημοπρασίας “Life”, στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.redcrosslife.com.cy.

Κατά τη διάρκεια των επισκέψεων του κοινού, τηρούνται όλα τα μέτρα προστασίας για περιορισμό της εξάπλωσης της πανδημίας του COVID-19 όπως ανακοινώθηκαν από το αρμόδιο Υπουργείο, ενώ ο μέγιστος αριθμός ατόμων στον χώρο της έκθεσης είναι τα 50 άτομα. Επίσης, η χρήση μάσκας κατά την επίσκεψη στον εκθεσιακό χώρο είναι υποχρεωτική.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Χειροπέδες σε 31χρονο για έκρηξη σε υποστατικό στον Πρωταρά

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Εκλογές 2024: Τα μηνύματα του εκλογικού σώματος και η χαλαρή ψήφος

Χάρης Βαρθακούρης: «Απέρριπτα όλους τους στίχους που έφερνε ο πατέρας μου»



LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

Νέος συναγερμός σήμανε σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, μετά τις αναφορές αμερικανικών ΜΜΕ για επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν με πυραύλους. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top