ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΛΕΥΚΩΣΙΑ: Πολίτης που βρισκόταν στην εκδήλωση διαμαρτυρίας ξεσπά στο ThemaOnline- «Η Αστυνομία να ασχοληθεί με το Συλλούρη και τα σκάνδαλα» - «Μας έχουν οδηγήσει στην καταστροφή»

ΛΕΥΚΩΣΙΑ: Πολίτης που βρισκόταν στην εκδήλωση διαμαρτυρίας ξεσπά στο ThemaOnline- «Η Αστυνομία να ασχοληθεί με το Συλλούρη και τα σκάνδαλα» - «Μας έχουν οδηγήσει στην καταστροφή»

Εκδήλωση διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκε το απόγευμα του Σαββάτου 24/10 στη Λευκωσία, όπου γύρω στα 400 άτομα κρατώντας πανό και φωνάζοντας συνθήματα θέλησαν να διαμαρτυρηθούν για τα νέα μέτρα κατά του κορωνοϊού και τα σκάνδαλα που ταλανίζουν την Κύπρο.

Η παρουσία της Αστυνομίας όπως αναφέραμε σε προηγούμενο δημοσίευμα μας ήταν διακριτική ενώ δεν έγινε κάποια καταγγελία ώστε να μην προκληθούν επεισόδια. Ωστόσο όπως πληροφορούμαστε, μέλη της Δύναμης, έχουν συγκεντρώσει φωτογραφίες και βίντεο από την εκδήλωση, στα οποία διαπιστώνεται πως μεγάλη μερίδα των παρευρισκομένων δεν τηρούσαν τα μέτρα που έχουν ανακοινωθεί με σχετικά διατάγματα και θα ακολουθηθεί η γνωστή διαδικασία.

Δηλαδή, εκεί και όπου εντοπιστούν και ταυτοποιηθούν πρόσωπα που βρίσκονταν στον χώρο και είτε δεν έφεραν μάσκα, είτε δεν τηρούσαν τις αποστάσεις θα κληθούν να παραλάβουν εξώδικό πρόστιμο ύψους 300 ευρώ.

Για το πιο πάνω θέμα, πολίτης που βρισκόταν στην εκδήλωση έξω από το Προεδρικό Μέγαρο ξεσπά μέσα από το ThemaOnline κατακεραυνώνοντας Αστυνομία και κυβερνώντες.

Συγκεκριμένα ο κύριος Γ. του οποίου δεν δημοσιεύουμε το πλήρες όνομα ανέφερε: «Σε ποιον θα στείλει εξώδικα η Αστυνομία; Στον κόσμο ο οποίος αυτή τη στιγμή έχει καταρρεύσει οικονομικά; Θα στερήσουν από το τραπέζι της οικογένεια του 300 ευρώ για ποιο λόγο;» και συνέχισε:

«Η Αστυνομία ασχοληθεί να με το Συλλούρη και τα σκάνδαλα. Μας έχουν οδηγήσει στην καταστροφή, ο κόσμος έχει απηυδησει και κάποιοι ‘κύριοι’ σφυρίζουν – προκλητικά- αδιάφορα». Ας σταματήσουμε επιτέλους σε αυτή τη χώρα να βλέπουμε το δέντρο και όχι το δάσος. Δεν ζητούμε απλά δικαιοσύνη, ζητούμε τις παραιτήσεις τους»

Σε σχετική ερώτησή μας για ποιο λόγο δεν τηρούσαν τα μέτρα (πολλοί από αυτούς) ενώ δεν έφεραν ούτε την μάσκα, όπως προνοούν τα διατάγματα ο κύριος Γ. απάντησε:

«Εσείς πραγματικά θεωρείτε ότι η μάσκα προστατεύει από τον κορωνοϊό; Υπάρχει κάποια επιστημονική μελέτη που να αποδεικνύει κάτι τέτοιο; Χάσαμε την εμπιστοσύνη μας στους ειδικούς, αφού φάσκουν και αντιφάσκουν. Είναι δικαίωμα μου σαν πολίτης να πράξω όσα η συνείδησή μου θεωρεί σωστά και αυτό έχω την πεποίθηση πως είναι ένα μέτρο, ώστε να γεμίσουν τα κρατικά ταμεία»

*η κύρια φωτογραφία είναι αρχείου

 

Σ.Στ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Μέχρι πότε θα μας «πνίγει» η σκόνη - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού

Χειροπέδες σε 31χρονο για έκρηξη σε υποστατικό στον Πρωταρά

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Εκλογές 2024: Τα μηνύματα του εκλογικού σώματος και η χαλαρή ψήφος



LIVE: Παγκόσμια ανησυχία - Ξεκίνησε η επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν - Έκρηξη από πύραυλο κοντά σε μεγάλη αεροπορική βάση

LIVE: Παγκόσμια ανησυχία - Ξεκίνησε η επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν - Έκρηξη από πύραυλο κοντά σε μεγάλη αεροπορική βάση

Ισραηλινός πύραυλος έπληξε το Ιράν, δήλωσαν δύο Αμερικανοί αξιωματούχοι στο CBS News. Τα ιρανικά κρατικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι οι πτήσεις έχουν ανασταλεί πάνω από πολλές πόλεις, σύμφωνα με το Associated Press. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top