ΔΙΕΘΝΗ

Αμερικανικές εκλογές 2020: Γιατί χαμογελούν οι Δημοκρατικοί –Κίνηση ομολογίας ήττας των Ρεπουμπλικανών; 

Αμερικανικές εκλογές 2020: Γιατί χαμογελούν οι Δημοκρατικοί –Κίνηση ομολογίας ήττας των Ρεπουμπλικανών; 

Κοντράστ συναισθημάτων μεταξύ των «στρατοπέδων» Μπάιντεν και Τραμπ διαφαίνεται τις τελευταίες ώρες. Ο δημοκρατικός υποψήφιος, σε μια δραματική ανατροπή, κατάφερε να προσπεράσει τον πρόεδρο Τραμπ σε στρατηγικής σημασίας πολιτείες που θα μπορούσαν να τον στείλουν στον Λευκό Οίκο.

Οι συνεργάτες και οι σύμμαχοι της εκστρατείας του Μπάιντεν εμφανίζονταν πιο αισιόδοξοι τόσο δημόσια όσο και σε ιδιωτικές συνομιλίες, λέγοντας ότι πίστευαν ότι είχαν κερδίσει το Ουισκόνσιν, μια πολιτεία στην οποία ο Τραμπ προηγούνταν. Και έλεγαν ότι αισθάνονται βέβαιοι για τη διατήρηση ενός «ανυπέρβλητου προβαδίσματος» στο Μίσιγκαν, μια άλλη πολιτεία «κλειδί» όπου ο Μπάιντεν υπολείπονταν επί ώρες πριν προσπεράσει τον πρόεδρο των ΗΠΑ.

Η διευθύντρια της προεκλογικής εκστρατείας του Μπάιντεν, Τζεν Ο’ Μάλεϊ Ντίλον, δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι ο Μπάιντεν ήταν «σε καλό δρόμο» για να κερδίσει τις εκλογές μέσα στις επόμενες ώρες.  «Θα είναι ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών» διαβεβαίωσε η Ντίλον. 

Δήλωσε δε, ότι η Τζόρτζια και η Βόρεια Καρολίνα μπορούν να κερδηθούν. Στην παρούσα φάση και στις δυο πολιτείες ο Τραμπ διατηρεί το προβάδισμα. 

Κίνηση ομολογία ήττας; 

Στο αντίπαλο «στρατόπεδο» το επιτελείο του προέδρου συγκεντρώνει απεγνωσμένα πόρους για την επόμενη μέρα των εκλογών, δηλαδή για νομικές μάχες ενάντια στα εκλογικά αποτελέσματα, κάτι για το οποίο ο ίδιος ο Τραμπ είχε προϊδεάσει προεκλογικά λέγοντας ότι οι δικηγόροι της καμπάνιας του «θα μπουν και θα πολεμήσουν». 

Το «στρατόπεδο Τραμπ» έστειλε έξι μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σε υποστηρικτές της ζητώντας χρήματα για να καλύψουν το κόστος των προσφυγών αναφέρει το CNN. Σε καθένα από τα μέιλ αναφέρεται ο ισχυρισμός ότι οι Δημοκρατικοί προσπαθούν να «κλέψουν» τις εκλογές.

Το επιτελείο του προέδρου Τραμπ ενημέρωσε τους συμμάχους του ότι σχεδιάζει εκτεταμένες προσφυγές σε πολιτείες όπου οι διαφορές στα ποσοστά είναι στην παρούσα φάση μικρές συμπεριλαμβανομένων των Ουισκόνσιν, Μίσιγκαν και Πενσυλβάνια.

Υψηλόβαθμος αξιωματούχος του Τραμπ φέρεται δε να παραδέχθηκε ότι «είμαστε ξεκάθαρα στη γωνία». Παρόλα αυτά, τόσο δημόσια όσο και ιδιωτικά σχολιάζουν ότι παρόλα αυτά δεν έχει τελειώσει τίποτα, καθώς πιστεύουν ότι μπορούν να «γυρίσουν» την κατάσταση σε Νεβάδα και Αριζόνα. 

 

Πηγή: Από ΣΚΑΙ

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου στη Λευκωσία: Διασωληνωμένος ο 34χρονος - Συνεχίζονται οι έρευνες για εντοπισμό των δραστών

Μονή Αββακούμ: Ζητούν παύση της ανακριτικής διαδικασίας οι δικηγόροι των μοναχών

Σε εξέλιξη πυρκαγιά στην Παρεκκλησιά – Στη «μάχη» και αεροπλάνο του Τμήματος Δασών - Δείτε βίντεο

Υπουργείο Υγείας: Αυτές είναι οι συστάσεις προς το κοινό για προστασία από τη σκόνη

Αφορά χαμηλοσυνταξιούχους: Έρχεται αυξημένο το φετινό πασχαλινό επίδομα - Δείτε το ποσό



Ανησυχία Κυβέρνησης για την εγκληματικότητα: «Αύξηση των περιπολιών, αλλά και των ενεργειών της ίδιας της Αστυνομίας»

Ανησυχία Κυβέρνησης για την εγκληματικότητα: «Αύξηση των περιπολιών, αλλά και των ενεργειών της ίδιας της Αστυνομίας»

Η Κυβέρνηση έχει λάβει μέτρα για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας τα οποία αξιολογούνται διαρκώς ως προς την αποτελεσματικότητα τους είπε σήμερα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top