ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

ΔΡ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ: ‘Αν δε συμπεριφερθούμε σωστά θα κάνουμε Χριστούγεννα μόνο με τις οικογένειες μας‘ - ‘Εργαζόμαστε εθελοντικά και αμισθί’

ΔΡ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ: ‘Αν δε συμπεριφερθούμε σωστά θα κάνουμε Χριστούγεννα μόνο με τις οικογένειες μας‘ - ‘Εργαζόμαστε εθελοντικά και αμισθί’

ToThemaOnline επικοινώνησε με τον καθηγητή Μοριακής Ιολογίας και μέλος της Επιστημονικής Ομάδας Δρα Πέτρο Καραγιάννη ακτινογραφώντας τα νέα μέτρα που ανακοίνωσε το Υπουργείο Υγείας καθώς και την πορεία του ιού στην Κύπρο.

Του Ανδρέα Κόκκινου

Ρωτήσαμε για την παύση των αθλητικών δραστηριοτήτων που αφορά άτομα κάτω των 18 ετών καθώς και το σκεπτικό με το οποίο εφαρμόστηκε αυτό το μέτρο μας ανέφερε πως λήφθηκε υπόψη το γεγονός πως στις αθλητικές δραστηριότητες αναμειγνύονται παιδιά διαφόρων ηλικιών και προελεύσεως κάτι που καθιστά πολύ δύσκολη την ιχνηλάτηση σε περίπτωση επιβεβαιωμένου περιστατικού.

Σε ερώτηση -πολλών αναγνωστών- για το αν τα μέλη της επιστημονικής ομάδας εργάζονται επί αντιμισθίας -αφού αφιερώνουν εδώ και μήνες αρκετό προσωπικό χρόνο στη μάχη για την καταπολέμηση της πανδημίας- ο Δρ Καραγιάννης μας απάντησε κατηγορηματικά ‘Δεν λαμβάνουμε, ούτε θέλαμε να λαμβάνουμε οποιαδήποτε αντιμισθία. Όλα τα μέλη της επιστημονικής ομάδας εργάζονται εθελοντικά’.

Τόνισε πως ήδη διαφαίνεται μια καθοδική πορεία και ίσως τα αποτελέσματα των προηγούμενων μέτρων να έκαναν δειλά-δειλά την εμφάνιση τους όμως η ανεξέλεγκτη διασπορά δεν άφηνε περιθώρια περαιτέρω υπομονής και παρατήρησης γι’αυτό και λήφθηκαν έκτακτα νέα μέτρα. ‘Θα διαφανεί καλύτερα τις επόμενες ημέρες όμως περιμένω μία καθοδική τάση στα επιβεβαιωμένα κρούσματα’ δήλωσε.

Για την επερχόμενη περίοδο των Χριστουγεννιάτικων εορτών ο Δρ Καραγιάννης αρκέστηκε να αναφέρει πως είναι πολύ νωρίς για προβλέψεις καθώς η κατάσταση της πανδημίας είναι ιδιαίτερα ευμετάβλητη όμως με σωστή τήρηση των μέτρων και διαταγμάτων ίσως κάνουμε Χριστούγεννα κάτω από καλύτερες συνθήκες -όχι όμως όπως τα είχαμε συνηθίσει μέχρι σήμερα- ενώ σε περίπτωση που ‘δε συμπεριφερθούμε σωστά θα κάνουμε γιορτές μόνο με τις οικογένειές μας‘.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Πάσχα 2024: Πότε κλείνουν τα σχολεία - Τι ισχύει για τα κοινοτικά νηπιαγωγεία

Επεκτείνεται το Pame express: Αυτοί οι χώροι εξετάζονται σε Λεμεσό και Λάρνακα - Τι γίνεται με τις στάσεις στα ορεινά

Εντοπίστηκε πτώμα σε βραχώδη περιοχή - Βρισκόταν σε κατάσταση αποσύνθεσης

Αυξημένες συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού

Εβελίνα Σκίτσκο: Είναι ερωτευμένη και μόλις μας έδειξε τον σύντροφο της



Κυπριακό: Προσπάθεια άρσης του αδιεξόδου - Σε Βερολίνο-Παρίσι και Βρυξέλλες η Ολγκίν

Κυπριακό: Προσπάθεια άρσης του αδιεξόδου - Σε Βερολίνο-Παρίσι και Βρυξέλλες η Ολγκίν

Στα βαθιά εισέρχεται το Κυπριακό, ενώ καθοριστικό θα είναι το επόμενο διάστημα μέχρι το τέλος Μαΐου. Η Μαρία Ανχέλα Ολγκίν ετοιμάζει βαλίτσες για μια σειρά από επισκέψεις σε χώρες της Ευρώπης, ξεκινώντας από το Βερολίνο ενώ στη συνέχεια θα μεταβεί σε Παρίσι και Βρυξέλλες, με στόχο να διερευνήσει το ενδεχόμενο εάν η Ευρωπαϊκή Ένωση μπορεί να συνεισφέρει στην προσπάθεια που καταβάλλουν τα ΗΕ, για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων στο κυπριακό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top