ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΚΥΠΡΟΣ: Θα χτίσουν 335 διαμερίσματα με ενοίκιο 40% κάτω από τις τρέχουσες τιμές – Όλες οι πληροφορίες

ΚΥΠΡΟΣ: Θα χτίσουν 335 διαμερίσματα με ενοίκιο 40% κάτω από τις τρέχουσες τιμές – Όλες οι πληροφορίες

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται ο σχεδιασμός του Κυπριακού Οργανισμού Αναπτύξεως Γης (ΚΟΑΓ) για τη δημιουργία νέων οικιστικών μονάδων παγκύπρια, με την Α’ φάση να περιλαμβάνει την ανέγερση 335 οικιστικών μονάδων.

Του Στέλιου Στυλιανού

Σε δηλώσεις του στο ThemaOnline ο Πρόεδρος του Οργανισμού Μάριος Πελεκάνος, ανέφερε ότι η πρώτη αυτή φάση περιλαμβάνει την ανέγερση 35 διαμερισμάτων στη Λάρνακα (πλησίον του Mall που βρίσκεται υπό κατασκευή), 150 στη Λευκωσία σε περιοχές που περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων την Λακατάμια και τον Άγιο Δομέτιο, ενώ άλλα 150 διαμερίσματα θα παραδοθούν στη φάση αυτή στις περιοχές Αγ. Ιωάννη και Αγ. Νικολάου στη Λεμεσό.

Όπως σημείωσε ο κ. Πελεκάνος, τα διαμερίσματα αυτά, δεν θα έχουν σε τίποτα να ζηλέψουν με τις μονάδες που παράγει ο ιδιωτικός τομέας αφού θα είναι πολύ υψηλής ενεργειακής απόδοσης, προηγμένα αρχιτεκτονικά και υψηλών προδιαγραφών.

Αναφορικά με τις τιμές στις οποίες θα ενοικιαστούν τα διαμερίσματα, τα οποία όπως πληροφορούμαστε θα είναι 1, 2, 3 και 4 υπνοδωματίων, ο Μάριος Πελεκάνος δήλωσε πως πρόθεση, είναι αυτά να διατεθούν με τιμές τουλάχιστον 40% πιο κάτω από τις τρέχουσες τιμές, ενώ πρόθεση είναι ένα μέρος των διαμερισμάτων να διατεθεί προς πώληση ώστε να δημιουργηθεί 'μείγμα' πληθυσμού.

Με απλά λόγια αν ένα διαμέρισμα τριών υπνοδωματίων στη Λεμεσό αυτή την περίοδο ενοικιάζεται προς 800 ευρώ, η τιμή που ο ΚΟΑΓ θα δώσει αναμένεται να είναι γύρω στα 480 ευρώ.

Κληθείς να απαντήσει σε ποια φάση βρίσκονται τα υπό μελέτη έργα, ο Πρόεδρος του ΚΟΑΓ ανέφερε ότι αυτή την περίοδο γίνεται ο σχεδιασμός καθώς και η εξεύρεση κεφαλαίων, ενώ το κτίσιμο αναμένεται να ξεκινήσει από τα τέλη του 2021 και η παράδοση από το 2023.

Όπως πληροφορούμαστε συνεχίζει να 'τρεχει' και το πρόγραμμα ανέγερσης κατοικιών που σύμφωνα με το πλάνο του ΚΟΑΓ θα διατεθούν προς πώληση και πάλι με βάση κοινωνικό-οικονομικά κριτήρια.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Πρόκληση πυρκαγιών: Πως να προστατεύσουμε τα δάση μας – Οι επιπτώσεις, οι δυσκολίες και ο σεβασμός που πρέπει να δείχνουμε

Σύλληψη 18χρονου στη Λεμεσό: Αυτά βρήκε στην κατοχή του ΥΚΑΝ – Δείτε φωτογραφίες

Πυρκαγιά στην Πάφο: Εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης εναντίον προσώπου – Φαίνεται να έριχνε πυροτεχνήματα

Συνέρχεται το Εθνικό συμβούλιο την Παρασκευή - Έπιασαν τόπο οι πιέσεις της αντιπολίτευσης

Kim Kardashian: Η παράξενη απαίτηση από τους βοηθούς της, για να πιει καφέ το πρωί

Πέντε νέες κάμερες θα τεθούν σε λειτουργία στη Λεμεσό - Πότε θα αρχίσουν να γράφουν



LIVE: Σε εξέλιξη η υποβολή υποψηφιοτήτων για  Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

LIVE: Σε εξέλιξη η υποβολή υποψηφιοτήτων για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

Πραγματοποιείται σήμερα Πέμπτη 25 Απριλίου, η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις εκλογές ανάδειξης Προέδρων Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τη διαδικασία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top