ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Με την ανοχή και την προστασία των Ην. Εθνών η εισβολή στην νεκρά ζώνη για κοπή δέντρων - ΄Πρόσεχαν τους Τούρκους...'

Με την ανοχή και την προστασία των Ην. Εθνών η εισβολή στην νεκρά ζώνη για κοπή δέντρων -  ΄Πρόσεχαν τους Τούρκους...'

Με την πλήρη ανοχή, αν όχι στήριξη των Ηνωμένων Εθνών, συνεχίστηκε η παρανομία Τούρκων και Τ/κ οι οποίοι προέβησαν στην κοπή ενός μεγάλου αριθμού ευκαλύπτων στην νεκρά ζώνη, στην περιοχή μεταξύ του κατεχόμενου χωριού Αυλώνας, Δένειας και Ακακίου. 

Ρεπορτάζ: Γιώργος Τάττης

Ερωτηματικά επίσης εγείρει η στάση των Ηνωμένων Εθνών.

Αυτό υποστήριξε ο κοινοτάρχης της κατεχόμενης κοινότητας της Αυλώνας, κ. Μενέλαος Σάββα, μιλώντας στο ThemaOnline.

Το ιστορικό της νέας έκνομης ενέργειας

Όπως μας πληροφόρησε, το περιβαλλοντικό έγκλημα και η παράνομη ενέργεια εκ μέρους της κατοχικής δύναμης, ξεκίνησε την Παρασκευή (06/11) και στο σημείο βρέθηκαν 40 με 50 Τούρκοι.

Οι Τούρκοι προχώρησαν στην κοπή μεγάλου αριθμού ευκαλύπτων στην κοίτη του ποταμιού, κατ’ εντολή του κατοχικού στρατού. Μάλιστα, πολλά από τα δένδρα είναι και αιωνόβια. Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται ο κοινοτάρχης, η κοπή έγινε γιατί τα εν λόγω δένδρα εμπόδιζαν την ορατότητα στις ελεύθερες περιοχές, αφού προηγήθηκε η τοποθέτηση καμερών σε υπερυψωμένη σκοπιά πλησίον του σημείου.

Το έγκλημα συνεχίστηκε και σήμερα
Μετά και τις αντιδράσεις, πιθανώς, σταμάτησε την Παρασκευή η κοπή των δένδρων και πολλά από τα κομμένα ξύλα παρέμειναν στο σημείο. Έτσι, σήμερα Δευτέρα (09/11) στις 9 το πρωί έκαναν την εμφάνισή τους ξανά, με τρακτέρ και άλλα μηχανήματα, για να ολοκληρώσουν το έργο τους.

Ο ΟΗΕ επιτηρούσε και προστάτευε τις εργασίες της κατοχικής δύναμης

Ο κοινοτάρχης της Αυλώνας υπήρξε αρκετά έντονος και καταφέρθηκε ενάντια στα Ηνωμένα Έθνη και τον πολιτικό τους προϊστάμενο στην περιοχή.

«Το πιο θλιβερό απ’ όλα είναι το ότι τα ΗΕ έκοψαν τους δρόμους, δημιουργώντας οδοφράγματα με τα αυτοκίνητά τους για να μας εμποδίσουν να πάμε στο σημείο».

Μετά από παρέμβαση και παράκληση του ιδίου, αφέθηκαν οι κτηνοτρόφοι και οι γεωργοί να εισέλθουν στην περιοχή, καθώς εκκρεμούσαν οι γεωργικές και κτηνοτροφικές τους εργασίες.

Συνεχίζοντας, ο κ. Σάββα είπε ότι ο ίδιος κατάφερε και πήγε στο σημείο, όπου είδε μετά λύπης του τα Ηνωμένα Έθνη να «προσέχουν τους Τούρκους για να μαζέψουν τα ξύλα».

Θα ζητηθεί ο λόγος από τον ΟΗΕ; 

Σημειώνουμε πως το περιστατικό δεν είναι το μόνο, καθώς προηγήθηκαν πάρα πολλές παρόμοιες ενέργειες, τόσο στην συγκεκριμένη περιοχή, όσο και σε άλλα σημεία της γραμμής αντιπαράταξης.

Μέχρι αυτή τη στιγμή, η Κυπριακή Δημοκρατία παραμένει απαθής, καταγγέλλοντας μόνο τα περιστατικά, αλλά η ανοχή οδήγησε στην αποθράσυνση τόσο των Τούρκων, όσο και των Ηνωμένων Εθνών.

Ευλόγως δημιουργούνται ερωτήματα, σε σχέση με τον ρόλο και τους όρους εντολής που έχει ο ΟΗΕ στα σημεία της νεκρής ζώνης.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Πάσχα 2024: Πότε κλείνουν τα σχολεία - Τι ισχύει για τα κοινοτικά νηπιαγωγεία

Επεκτείνεται το Pame express: Αυτοί οι χώροι εξετάζονται σε Λεμεσό και Λάρνακα - Τι γίνεται με τις στάσεις στα ορεινά

Εντοπίστηκε πτώμα σε βραχώδη περιοχή - Βρισκόταν σε κατάσταση αποσύνθεσης

Αυξημένες συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού

Εβελίνα Σκίτσκο: Είναι ερωτευμένη και μόλις μας έδειξε τον σύντροφο της



Κυπριακό: Προσπάθεια άρσης του αδιεξόδου - Σε Βερολίνο-Παρίσι και Βρυξέλλες η Ολγκίν

Κυπριακό: Προσπάθεια άρσης του αδιεξόδου - Σε Βερολίνο-Παρίσι και Βρυξέλλες η Ολγκίν

Στα βαθιά εισέρχεται το Κυπριακό, ενώ καθοριστικό θα είναι το επόμενο διάστημα μέχρι το τέλος Μαΐου. Η Μαρία Ανχέλα Ολγκίν ετοιμάζει βαλίτσες για μια σειρά από επισκέψεις σε χώρες της Ευρώπης, ξεκινώντας από το Βερολίνο ενώ στη συνέχεια θα μεταβεί σε Παρίσι και Βρυξέλλες, με στόχο να διερευνήσει το ενδεχόμενο εάν η Ευρωπαϊκή Ένωση μπορεί να συνεισφέρει στην προσπάθεια που καταβάλλουν τα ΗΕ, για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων στο κυπριακό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top