ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στην Κύπρο σήμερα ο Άιντα - Βλέπει Αναστασιάδη και Ακιντζί – Εξελίξεις στο Κυπριακό τις επόμενες μέρες

Στην Κύπρο σήμερα ο Άιντα - Βλέπει Αναστασιάδη και Ακιντζί  – Εξελίξεις στο Κυπριακό τις επόμενες μέρες

Στην Κύπρο, φθάνει σήμερα ο ειδικός σύμβουλος του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών Έσπεν Μπαρθ Έιντε.

Ο κ. Έιντε θα έχει στις 5.30 σήμερα το απόγευμα συνάντηση  με τον Τ/κ ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί και αύριο στις 11 το πρωί θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη.

Σύμφωνα με γραπτή δήλωση της εκπροσώπου Τύπου της ΟΥΝΦΙΚΥΠ, η επίσκεψη του κ. Έιντε στην Κύπρο θα διαρκέσει από τις 4 ως τις 12 Μαϊού, κατά τη διάρκεια της οποίας θα έχει διμερείς συναντήσεις με τους δύο ηγέτες και άλλους εμπλεκόμενους, με στόχο να οριστικοποιηθούν οι διευθετήσεις για την επανέναρξη περιεκτικών συνομιλιών.

Τη Δευτέρα 11 Μαΐου θα πραγματοποιηθεί δείπνο του Προέδρου Αναστασιάδη με τον Τ/κ ηγέτη, το οποίο θα παραθέσει ο Ειδικός Σύμβουλος του ΓΓ των ΗΕ. `Ολες οι πληροφορίες συγκλίνουν στο ότι μετά το δείπνο θα ανακοινωθεί η ακριβής ημερομηνία έναρξης των συνομιλιών.

Σε γραπτή δήλωση της εκπροσώπου Τύπου της ΟΥΝΦΙΚΥΠ, αναφέρεται ότι το δείπνο θα γίνει στο Λήδρα Πάλας και ότι εντάσσεται στο πλαίσιο της επίσκεψης του κ. `Ειντε στην Κύπρο.

Νωρίτερα

Εξελίξεις στο μεγάλο Εθνικό ζήτημα αναμένεται να υπάρξουν τις επόμενες μέρες. 

Σήμερα επιστρέφει στην Κύπρο ο ειδικός σύμβουλος του γενικού γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών Έσπεν Μπαρθ Άιντα, ο οποίος αρχικά θα έχει χωριστές συναντήσεις με τους δύο ηγέτες Νίκο Αναστασιάδη και Μουσταφά Ακιντζί και ακολούθως θα πραγματοποιηθεί κοινή, κοινωνικού χαρακτήρα συνάντηση.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης, σε δηλώσεις στο ΡΙΚ, ανέφερε ότι στη διάρκεια της συνάντησης των τριών, αναμένεται να ανακοινωθεί η επανέναρξη των συνομιλιών.

Είπε επίσης ότι ο πρόεδρος Αναστασιάδης αναμένει συγκεκριμένη ενημέρωση από τον Μουσταφά Ακιντζί για το περιεχόμενο της πρότασής του, για την περίκλειστη πόλη της Αμμοχώστου.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε ότι δεν μπορεί να προδικάσει αν θα υπάρξει απάντηση από τουρκοκυπριακής πλευράς στα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης που εξήγγειλε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Απέρριψε παράλληλα για ακόμα μια φορά τη διασύνδεση της λύσης του Κυπριακού με την εκμετάλλευση του φυσικού αερίου, όπως επιχειρεί η τουρκική κυβέρνηση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ξεκινούν οι διεργασίες για το Κυπριακό- Στις 11 του Μάη το δείπνο ηγετών

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

Νέος συναγερμός σήμανε σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, μετά τις αναφορές αμερικανικών ΜΜΕ για επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν με πυραύλους. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top