ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Ερευνούν και για άλλο ενδεχόμενο για τις επεμβάσεις καταρράκτη – Τι προκύπτει μετά το θάνατο ασθενή

Ερευνούν και για άλλο ενδεχόμενο για τις επεμβάσεις καταρράκτη – Τι προκύπτει μετά το θάνατο ασθενή

Ποικίλα τα ερωτήματα που προκύπτουν από την υπόθεση για τους ασθενείς που υποβλήθηκαν σε εγχείρηση καταρράκτη και παρουσίασαν σοβαρές επιπλοκές, πριν από περίπου δύο μήνες.

Της Γεωργίας Παππούτα

Οι Αρχές διερευνούν όλα τα ενδεχόμενα της υπόθεσης, παρά το γεγονός ότι οι καταγγελίες αναφέρονται σε ιατρική αμέλεια, υπάρχουν άλλες πτυχές στην υπόθεση που δίνουν διαφορετική οπτική στο πολύ σοβαρό ζήτημα.

Ιατρική αμέλεια ή αμέλεια από προσωπικό;

Συγκεκριμένα, πληροφορίες μας αναφέρουν ότι από έρευνες που έχουν διενεργήσει τα μέλη της Αστυνομίας στην κλινική, αλλά και στο νοσοκομείο προκύπτουν θέματα μη επαρκούς απολύμανσης και κατά πόσο οι απολυμάνσεις έγιναν με την ορθή διαδικασία.

Για τις απολυμάνσεις και τα άτομα που φέρουν την ευθύνη συνεχίζονται οι έρευνες, αφού εκ πρώτης όψεως δεν είναι διαδικασία που διενεργείται από ιατρούς, αλλά από ειδικό προσωπικό.

Καταθέσεις – τεκμήρια και πόρισμα Υπουργείου Εργασίας

Όπως έχουμε ενημερωθεί το Τμήμα Ανιχνεύσεως Εγκλημάτων, έχει παραλάβει όλα τα τεκμήρια και φακέλους από την κλινική και το νοσοκομείο για τους οκτώ ασθενείς. Ωστόσο, για να μπορεί να προχωρήσει η έρευνα αναμένεται και το πόρισμα από το Υπουργείο Εργασίας, το οποίο συνεχίζει την έρευνα.

Να σημειωθεί ότι οι καταθέσεις από το προσωπικό τους ασθενείς και τους συγγενείς, έχουν ξεκινήσει και συνεχίζονται από τους ανακριτές.

Θάνατος ενός από τους οκτώ ασθενείς

Η δυσάρεστη εξέλιξη με τον θάνατο ενός εκ των οκτώ ασθενών το βράδυ της Κυριακής 29 Νοεμβρίου, φέρνει ερωτήματα κατά πόσο οι έρευνες θα πάρουν άλλη οδό. Βαρύτητα στην έρευνα θα έχουν τα αποτελέσματα από την ιατροδικαστική εξέταση, που θα διαφανούν τα ακριβή αίτια θανάτου του ασθενή.

Ωστόσο, οι έρευνες θα συνεχιστούν κανονικά για τις καταγγελίες για ιατρική αμέλεια.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Συγκεκριμένες ενέργειες για το μεταναστευτικό ζητά από την Κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή 'Ενωση η Ολομέλεια της Βουλής που συζήτησε την Πέμπτη το θέμα και ενέκρινε ψήφισμα με 16 ψήφους υπέρ και 10 εναντίον. Το ψήφισμα κατατέθηκε από τον ΔΗΣΥ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top