ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χάρης Γεωργιάδης – Έκκληση για επανεξέταση προνοιών στα ωράρια των καταστημάτων

Χάρης Γεωργιάδης – Έκκληση για επανεξέταση προνοιών στα ωράρια των καταστημάτων

Πρέπει να επιτρέψουμε και όχι να παρεμποδίζουμε τη δημιουργία θέσεων εργασίας, δηλώνει ο Υπουργός Οικονομικών Χάρης Γεωργιάδης, σχολιάζοντας τη συζήτηση γύρω από το θέμα του ωραρίου των καταστημάτων, απευθύνοντας παράλληλα έκκληση για «επανεξέταση κάποιων απαγορευτικών προνοιών που δεν εξυπηρετούν ούτε τους καταναλωτές, ούτε την οικονομία γενικότερα».

Σε δηλώσεις στη Λεμεσό, ο κ. Γεωργιάδης είπε πως δεν είναι ρόλος του κράτους, είτε της Κυβέρνησης, είτε της Βουλής, να αποφασίζει «αν στον ένα δρόμο τα καταστήματα θα λειτουργούν και στο διπλανό θα είναι κλειστά, αν ένα κατάστημα 150 τ.μ. θα λειτουργεί και ένα άλλο με 155 τ.μ. θα μένει κλειστό, αν η παλιά πόλη της Λευκωσίας θα λειτουργεί ενώ η Μακαρίου θα παραμένει υποβαθμισμένη».

Η οικονομία μας, συνέχισε, βρίσκεται σε ένα κρίσιμο στάδιο διόρθωσης και καταγράφονται ήδη θετικές προοπτικές για την επάνοδο σε θετικούς αναπτυξιακούς ρυθμούς και τόνισε πως «πρέπει να απελευθερώσουμε τις παραγωγικές δυνάμεις, πρέπει να επιτρέψουμε και όχι να παρεμποδίζουμε τη δημιουργία θέσεων εργασίας».

Έκανε δε έκκληση «για την επανεξέταση ή τον προβληματισμό ξανά, σε σχέση με κάποιες απαγορευτικές πρόνοιες που δεν εξυπηρετούν ούτε τους καταναλωτές, ούτε την οικονομία γενικότερα».

Ερωτηθείς κατά πόσο θα έπρεπε να ληφθεί υπόψη η θέση πως κάποιοι καταστηματάρχες δεν μπορούν να λειτουργούν τα καταστήματα τους 7 μέρες την εβδομάδα, ο Υπουργός Οικονομικών υπέδειξε πως «δεν είναι υποχρεωτική η λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές, είναι ένα δικαίωμα».

«Δεν υποχρεώνεται κάποιος να ανοίξει την Κυριακή, αλλά είναι μια ευκαιρία, ένα δικαίωμα, μια ευκαιρία για εργοδότηση κόσμου, που σε διαφορετική περίπτωση ενδεχομένως να ήταν χωρίς δουλειά», είπε και έφερε ως παράδειγμα τα ξενοδοχεία, των οποίων η λειτουργία δεν είναι υποχρεωτική τους χειμερινούς μήνες.

Στο θέμα της συζήτησης με την Τρόικα του πλαισίου αφερεγγυότητας και κατά πόσο ο ίδιος έχει οποιεσδήποτε ενδείξεις από τη συζήτηση που γίνεται με τα τεχνικά κλιμάκια, ο κ. Γεωργιάδης είπε πως «και να είχα ένδειξη δεν θα προέβαινα σε δημόσιες δηλώσεις ενόσω βρίσκεται αυτή η διαδικασία αξιολόγησης σε εξέλιξη».

«Συνεπώς το μόνο που θα μπορούσα να επαναλάβω είναι την εκτίμηση πως μπορούμε τώρα να παρουσιάσουμε και να τεκμηριώσουμε τη σημαντική πρόοδο σε όλα τα μέτωπα που σχετίζονται με την εφαρμογή αυτού του προγράμματος μεταρρύθμισης και εξυγίανσης της οικονομίας», κατέληξε στις δηλώσεις του ο Υπουργός Οικονομικών.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου στη Λευκωσία: Διασωληνωμένος ο 34χρονος - Συνεχίζονται οι έρευνες για εντοπισμό των δραστών

Μονή Αββακούμ: Την Παρασκευή η διαδικασία αίτησης των μοναχών για ακύρωση δέσμευσης περιουσιακών στοιχείων

Υπουργείο Υγείας: Αυτές είναι οι συστάσεις προς το κοινό για προστασία από τη σκόνη

Αφορά χαμηλοσυνταξιούχους: Έρχεται αυξημένο το φετινό πασχαλινό επίδομα - Δείτε το ποσό

Στον αέρα η ανάπτυξη λιμανιού-μαρίνας Λάρνακας - «Το έργο θα γίνει» διαμηνύει ο Βαφεάδης



Μεγάλη η πυρκαγιά στην Πάφο, δυσκολεύουν την κατάσβεση οι ισχυροί άνεμοι - Δείτε βίντεο

Μεγάλη η πυρκαγιά στην Πάφο, δυσκολεύουν την κατάσβεση οι ισχυροί άνεμοι - Δείτε βίντεο

Φωτιά ξέσπασε γύρω στις 20.00 την Τετάρτη στην περιοχή του «Aphrodite Hills», παρά την Πέτρα του Ρωμιού.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top