ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δρ. Καραγιάννης: Έτσι θα γίνει η χαλάρωση των μέτρων – Πότε και πως θα αλλάξουν τα πράγματα

Δρ. Καραγιάννης: Έτσι θα γίνει η χαλάρωση των μέτρων – Πότε και πως θα αλλάξουν τα πράγματα

Ο Δρ. Πέτρος Καραγιάννης μίλησε στο ThemaOnline και σχολίασε τα μέτρα που ανακοινώθηκαν σήμερα (22/12), για τις μέρες των Χριστουγέννων, ενώ την ίδια ώρα αναφέρθηκε στο πως θα αποφύγουμε νέα έξαρση του ιού στο νησί μετά τις γιορτές αλλά και το πώς και πότε θα γίνουν οι χαλαρώσεις.

Του Κωνσταντίνου Νεοφύτου 

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο Δρ. Καραγιάννης, οι αριθμοί δεν επέτρεψαν περισσότερες χαλαρώσεις, όπως νομίζαμε, ενώ είπε πως την μέρα της παραμονής της πρωτοχρονιάς, η ώρα του κέρφιου έγινε μια ώρα μετά την αλλαγή του χρόνου για να αποφύγουν πολλοί την μετακίνηση σε άλλη επαρχία.

Ανησυχία προκαλεί στα μέλη της επιστημονικής ομάδας μια νέα έξαρση που ενδεχομένως να έρθει μετά τις γιορτές, καθώς θα γίνουν πολλές συναθροίσεις μέσα στις επόμενες μέρες, γεγονός που μπορεί να δυσκολέψει τα πράγματα όταν όλοι επιστρέψουν στις δουλείες τους.

«Τα πάντα θα εξαρτηθούν από τα αποτελέσματα των τελευταίων 10 ημερών. Ό,τι και να συμβαίνει θα υπάρξει έξαρση λόγω των εορτών. Θα χρειαστούμε 15 μέρες για να την ελέγξουμε», είπε χαρακτηριστικά.

Την ίδια ώρα σημείωσε πως αν οι αριθμοί μετά τα Χριστούγεννα ξεφύγουν δεν αποκλείεται να αλλάξει κάτι στην ώρα απαγόρευσης κυκλοφορίας για την παραμονή της πρωτοχρονιάς: «Πάντα είναι στα χαρτιά το ενδεχόμενο να αλλάξει η Πρωτοχρονιά. Τέσσερις μέρες δεν θα έχουμε εικόνα του τι γίνεται, καθώς τα περισσότερα (αν όχι όλα), τα εργαστήρια δεν θα δουλεύουν

Παράλληλα ο Δρ. Πέτρος Καραγιάννης εξήγησε πως θα γίνει η σταδιακή χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων για το επόμενο διάστημα, όταν η κατάσταση το επιτρέψει: «Τους επόμενους 2-3 μήνες, αφού αρχίσουν και οι εμβολιασμοί και καταφέρουμε να ρίξουμε τον αριθμό των κρουσμάτων, όσο περνά ο χρόνος να χαλαρώσουν κάποια πράγματα

Όπως εξήγησε υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να πάμε αντίστροφα με την εισαγωγή των μέτρων, πράγμα που συνεπάγεται με το άνοιγμα των εμπορικών κέντρων και χώρων εστίασης, και αλλαγή στην ώρα απαγόρευσης της κυκλοφορίας.

«Δεν βλέπω να διακόπτεται η απαγόρευση της κυκλοφορίας πριν το Μάρτη. Υπάρχει ένα ενδεχόμενο να γίνει στις 23:00 όταν πάμε σε μια καλύτερη εικόνα. Θεωρώ ότι τα malls χωρίς τους χώρους εστίασης θα είναι εντάξει να λειτουργήσουν γιατί δεν θα υπάρχει τόση κοσμοσυρροή.», δήλωσε. 

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου στη Λευκωσία: Διασωληνωμένος ο 34χρονος - Συνεχίζονται οι έρευνες για εντοπισμό των δραστών

Μονή Αββακούμ: Ζητούν παύση της ανακριτικής διαδικασίας οι δικηγόροι των μοναχών

Σε εξέλιξη πυρκαγιά στην Παρεκκλησιά – Στη «μάχη» και αεροπλάνο του Τμήματος Δασών - Δείτε βίντεο

Υπουργείο Υγείας: Αυτές είναι οι συστάσεις προς το κοινό για προστασία από τη σκόνη

Αφορά χαμηλοσυνταξιούχους: Έρχεται αυξημένο το φετινό πασχαλινό επίδομα - Δείτε το ποσό



Ευρωεκλογές: Ολοκληρώθηκε η διαδικασία υποβολής υποψηφιοτήτων

Ευρωεκλογές: Ολοκληρώθηκε η διαδικασία υποβολής υποψηφιοτήτων

Ολοκληρώθηκε η διαδικασία υποβολής υποψηφιοτήτων για τις Ευρωεκλογές ενόψει των διπλών εκλογών της 9ης Ιουνίου. Η υποβολή πραγματοποιήθηκε σήμερα (24/04) το πρωί στο Συνεδριακό Κέντρο Φιλοξενία. Σημειώνεται ότι αύριο, Πέμπτη, θα πραγματοποιηθεί η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις εκλογές ανάδειξης Προέδρων Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, δημάρχων, αντιδημάρχων, δημοτικών συμβούλων και μελών των Σχολικών Εφορειών και την Δευτέρα 29 Απριλίου, η υποβολή για την ανάδειξη κοινοταρχών και μελών Κοινοτικών Συμβουλίων.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top