ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μεταφέρθηκε στα πορίσματα της Ερευνητικής η κόντρα Κυβέρνησης - ΔΗΚΟ – «Εμμονές το 84% των πολιτών;»

 Μεταφέρθηκε στα πορίσματα της Ερευνητικής η κόντρα Κυβέρνησης - ΔΗΚΟ – «Εμμονές το 84% των πολιτών;»

Νέος κύκλος αντιπαράθεσης με επίκεντρο και πάλι τις πολιτογραφήσεις, μεταξύ Κυβέρνησης και ΔΗΚΟ. Αυτή τη φορά αφορά την δημοσιοποίηση ή όχι, ολόκληρων των πορισμάτων των ερευνητικών επιτροπών ή μόνο… σημείων.

Επιμέλεια: Γιώργος Τάττης

Αυτός ο κύκλος έντασης εστιάζει σε μια ερμηνεία του νόμου για τις Ερευνητικές Επιτροπές, όπως αυτός τροποποιήθηκε από τον ΔΗΣΥ και ψηφίστηκε στην Βουλή το 2011, όπου γίνεται λόγος για αποφυγή δημοσιοποίησης των πορισμάτων όταν προκύπτουν λόγοι εθνικής ασφάλειας.

Χθες είχαμε μπαράζ από χαρτοπόλεμο, όπου υπήρξαν απαντήσεις και ανταπαντήσεις μετά και την δημοσιοποίηση της τετρασέλιδης επιστολής από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη.

Παπαδόπουλος: Έχει εμμονές το 84% των πολιτών; 

Σήμερα ο Νικόλας Παπαδόπουλος, μιλώντας στο Κρατικό Ραδιόφωνο, έριξε κι άλλο λάδι στη φωτιά, λέγοντας πως διάβασε την επιστολή του Προέδρου και είναι φανερό ότι «έχει γραφτεί εν βρασμώ», επισημαίνοντας πως φαίνεται το πείσμα για συσκότιση και οι εμμονές που έχει αυτή η κυβέρνηση που δεν δίνει τους φακέλους.

Απαντώντας στις χθεσινές κατηγορίες εντός της επιστολής περί εμμονών του ΔΗΚΟ, ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ αναρωτήθηκε εάν ο Νίκος Αναστασιάδης εννοεί πως εμμονές έχει και το 84% των συμπολιτών μας που θέλει να δοθούν οι φάκελοι των πολιτογραφήσεων για έλεγχο στον Οδυσσέα Μιχαηλίδη. Επικαλούμενος δηλαδή πρόσφατη έρευνα για λογαριασμό της εφημερίδας "Ο Φιλελεύθερος" σε σχέση με το τι πιστεύει η κοινή γνώμη.

Επίσης, ενέπλεξε και πάλι το πρόσφατο παρελθόν, όπου σύμφωνα με τον κ. Παπαδόπουλο, για τα γεγονότα στο Μαρί ο Νίκος Αναστασιάδης ήταν υπέρ της διαφάνειας και της δημοσιοποίησης ολοκλήρου του πορίσματος, ενώ τώρα όχι.

Κούσιος: Θα δοθούν αφού τελειώσει το ανακριτικό έργο

Με τη σειρά του ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Κυριάκος Κούσιος, συνέχισε στην ίδια γραμμή υπεράσπισης, ακολουθώντας τις νομικές συμβουλές του Γενικού Εισαγγελέα κ. Γιώργου Σαββίδη, ως νομικού συμβούλου της κυβέρνησης. Δηλαδή, υποστήριξε πως «ο νόμος προνοεί τη δυνατότητα του Γενικού Εισαγγελέα όταν διορίζει επιτροπές να περιορίζει το μέρος και την έκταση δημοσιοποίησης που θα επηρεάσει το ανακριτικό έργο».

Κάτι ανάλογο με την προ τεσσάρων ημερών παρέμβαση του Γενικού Εισαγγελέα. Παράλληλα, ο κ. Κούσιος διευκρίνισε ότι μόλις τελειώσει η ανακριτική διαδικασία και χωρίς να επηρεαστούν οι έρευνες και οι μαρτυρίες, τότε θα δοθούν όλα τα σημεία των πορισμάτων στη δημοσιότητα.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Χειροπέδες σε 31χρονο για έκρηξη σε υποστατικό στον Πρωταρά

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Εκλογές 2024: Τα μηνύματα του εκλογικού σώματος και η χαλαρή ψήφος

Χάρης Βαρθακούρης: «Απέρριπτα όλους τους στίχους που έφερνε ο πατέρας μου»



LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

Νέος συναγερμός σήμανε σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, μετά τις αναφορές αμερικανικών ΜΜΕ για επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν με πυραύλους. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top