ΕΛΛΑΔΑ

ΕΛΛΑΔΑ - ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Σε χαμηλότερα επίπεδα τα κρούσματα – 55 νέοι θάνατοι και τα σενάρια για παράταση lockdown

ΕΛΛΑΔΑ - ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ:  Σε χαμηλότερα επίπεδα τα κρούσματα  – 55 νέοι θάνατοι και τα σενάρια για παράταση lockdown

Τα 873 φτάνουν τα κρούσματα κορωνοϊού σήμερα Πέμπτη 24/12, ενώ οι νέοι θάνατοι φτάνουν τους 55. Όπως ανακοινώθηκε από τον ΕΟΔΥ, οι διασωληνωμένοι είναι 476.

Τα σενάρια για παράταση του lockdown
Ο βαθμός συμμόρφωσης στα μέτρα κατά του κορωνοϊού που θα επιδείξουν οι πολίτες τις ημέρες των εορτών θα αποτελέσει και το βαρόμετρο για την ενδεχόμενη παράταση του lockdown.

Η κυβέρνηση έχει καταστήσει σαφές στους πολίτες, ότι η κατάσταση είναι κρίσιμη και δεν επιδέχεται επιπόλαιας στάσης από μέρους τους, γιατί αυτό θα σημάνει αυτόματα αναζωπύρωση των κρουσμάτων, επιδείνωση του επιδημιολογικού φορτίου της χώρας και σίγουρη παράταση της ιδιότυπης καραντίνας μέχρι το τέλος του Ιανουαρίου. Κυβερνητικές πηγές εκτιμούν ότι το λιανεμπόριο θα συνεχίσει να λειτουργεί με click away και τον Ιανουάριο, ενώ θα παραμείνουν με SMS και οι μετακινήσεις μας.


Ποια όμως είναι τα σενάρια που επεξεργάζονται ήδη στο Μέγαρο Μαξίμου σε συνεργασία με τους ειδικούς;

1. Παράταση του lockdown μέχρι τις 31 Ιανουαρίου και επανεκτίμηση της κατάστασης στις 20 Ιανουαρίου για να ληφθούν νέες αποφάσεις.

2. Συνέχιση των περιοριστικών μέτρων τον πρώτο μήνα του 2021 και σταδιακή άρση των μέτρων στις αρχές Φεβρουαρίου, δεδομένου ότι θα βρίσκεται σε εξέλιξη και ο εμβολιασμός και ήδη μεγάλο μέρος των ηλικιωμένων θα έχει εμβολιαστεί.

3. Σταδιακή άρση των περιορισμών στα μέσα Ιανουαρίου και επιβολή τοπικών lockdown, όπου καταγράφεται αυξημένο επιδημιολογικό φορτίο.

Και τα τρία αυτά ενδεχόμενα βρίσκονται αυτή τη στιγμή στο τραπέζι, ωστόσο κυβερνητικά στελέχη και λοιμωξιολόγοι παρακολουθούν στενά την εξέλιξη της επιδημίας, μελετούν τα ποιοτικά χαρακτηριστικά, ενώ με τα δωρεάν rapid test επιχειρούν να χαρτογραφήσουν καλύτερα την πορεία του ιού και να δρουν «πυροσβεστικά», όταν δημιουργούνται νέες εστίες διασποράς.

«Γρίφος» το άνοιγμα των σχολείων
Μπορεί μόλις χθες το ψηφιακό σχολείο να διέκοψε τα μαθήματα για τις διακοπές των Χριστουγέννων, ωστόσο ουδείς γνωρίζει εάν οι μαθητές επιστρέψουν στις 7 Ιανουαρίου στα τηλεμαθήματα ή στη δια ζώσης διδασκαλία και στο φυσικό τους περιβάλλον που δεν είναι άλλο από το σχολείο. Σύμφωνα με πληροφορίες η επιτροπή των εμπειρογνωμόνων έχει κάνει δύο εισηγήσεις στην κυβέρνηση: α) να ανοίξουν στις 8 Ιανουαρίου μόνο τα δημοτικά σχολεία και β) να ανοίξουν όλα τα σχολεία μαζί δέκα ημέρες μετά, δηλαδή τη Δευτέρα 18 Ιανουαρίου. Όλα θα επανεξεταστούν με βάση τα επιδημιολογικά δεδομένα που θα προκύψουν μετά τις γιορτές, ενώ κύριος άξονας της κυβέρνησης είναι η σταδιακή επιστροφή στην κανονικότητα, όπου αυτό είναι εφικτό και επιδημιολογικά επιτρεπτό, με πρώτη προτεραιότητα την επιστροφή των μαθητών στα θρανία.

Πηγή: newsbeast.gr

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Είχε απελαθεί από την Κύπρο και την βρήκαν να εργάζεται σε ξενοδοχείο - Παρουσίασε πλαστό έγγραφο

Οικονομικές επιπτώσεις στην Κύπρο από την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ: Οικονομολόγος αναλύει στο «Τ» τα σενάρια

Καύσιμα: Εντός δεκαημέρου νέα αύξηση - Πώς θα επηρεάσει τις τιμές η κρίση στη Μέση Ανατολή - Φόβοι για €2 η βενζίνη

«T» ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Δηλώνουν για κατοικίες τις… αποθήκες και εγκαταλελειμμένα σπίτια- Τραγελαφικά τα όσα συμβαίνουν με τις μετακινήσεις ψηφοφόρων

Έγινε κι αυτό στην Κύπρο! Υποψήφιος εμφανίζεται με κλειστά μάτια στην προεκλογική του καμπάνια – Δείτε βίντεο



LIVE - Νετανιάχου: «Θα χτυπήσουμε έξυπνα το Ιράν...θα ενημερώσουμε τις ΗΠΑ»   

LIVE - Νετανιάχου: «Θα χτυπήσουμε έξυπνα το Ιράν...θα ενημερώσουμε τις ΗΠΑ»  

Ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου ανέφερε πως το Ισραήλ θα επιτεθεί εκ νέου στο Ιράν μετά την απάντηση του δεύτερου στο φονικό χτύπημα στο ιρανικό προξενείο στη Συρία. Η είδηση μεταφέρθηκε από το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο Kan και αναφέρει πως θα έχουν ειδοποιηθεί οι σύμμαχοι του Ισραήλ, για να λάβουν αντίμετρα από πιθανή απάντηση του Ιράν. Οι ΗΠΑ απέκλεισαν το ενδεχόμενο να συμμετάσχουν σε οποιαδήποτε ισραηλινή αντεπίθεση κατά του Ιράν, ενώ το πολεμικό υπουργικό συμβούλιο του Ισραήλ δεν έλαβε απόφαση σχετικά με το τι μέτρα θα λάβει ως απάντηση στην επίθεση της Τεχεράνης. Το ThemaOnline σας μεταφέρει όλες τις εξελίξεις

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top