ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΚΑΖΑΜΙΑΣ 2021 (Γ΄ ΜΕΡΟΣ): Το «κόλπο-γκρόσο» για την προεδρία της ΚΟΠ, η επιστροφή-«βόμβα» Μιχαηλίδη σε μεγάλη ομάδα, ο διάδοχος του Μπεργκ και άλλα πολλά!

ΚΑΖΑΜΙΑΣ 2021 (Γ΄ ΜΕΡΟΣ): Το «κόλπο-γκρόσο» για την προεδρία της ΚΟΠ, η επιστροφή-«βόμβα» Μιχαηλίδη σε μεγάλη ομάδα, ο διάδοχος του Μπεργκ και άλλα πολλά!

Την Τρίτη 29 και την Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου, δημοσιεύσαμε – αντίστοιχα – το Α΄ και το Β΄ μέρος του Καζαμία 2021 και μάθατε πρώτοι απ΄ όλους τις… έγκυρες προβλέψεις/προφητείες μας για το πρώτο εξάμηνο του 2021!

ΚΑΖΑΜΙΑΣ 2021 (Α΄ ΜΕΡΟΣ): «Τρένο» Σωφρόνης και ΑΠΟΕΛ, τα ΠΑΡΑΤΡΑΓΟΥΔΑ κορωνοϊού-VAR, το ΞΕΣΠΑΣΜΑ Τιμούρ και το #UncleStavrosOut

ΚΑΖΑΜΙΑΣ 2021 (Β΄ ΜΕΡΟΣ – ΒΙΝΤΕΟ): Το σκάνδαλο με τα ΣΤΗΜΕΝΑ που έβαλε ΛΟΥΚΕΤΟ στο πρωτάθλημα και… οι σκηνές απείρου κάλλους που ακολούθησαν!

Και φυσικά, συνεχίζουμε σήμερα παραμονή Πρωτοχρονιάς (31/12) με το Γ΄ μέρος…

Κοιτάξαμε λοιπόν ξανά πολύ προσεκτικά τη μαγική μας σφαίρα και καταγράψαμε – εν συντομία – τα πιο… “καυτά” αθλητικά γεγονότα που είδαμε σ΄ αυτήν να διαδραματίζονται στον χώρο του πολύπαθου Κυπριακού ποδοσφαίρου το τρίτο τρίμηνο του νέου έτους.

ΞΕΚΑΘΑΡΙΖΟΥΜΕ (με κεφαλαία γράμματα), ΟΤΙ Ο ΚΑΖΑΜΙΑΣ ΓΡΑΦΤΗΚΕ ΜΕ ΧΙΟΥΜΟΡ (κρύο ή όχι, αυτό δυστυχώς ή ευτυχώς διαθέτουμε) χαλαρά και στο πνεύμα των γιορτών και ΔΕΝ έχει καμία διάθεση ή πρόθεση να ειρωνευτεί, να προσβάλει ή να προκαλέσει…

Καλή ανάγνωση!

ΙΟΥΛΙΟΣ 2021

Πλησιάζει η εκλογική γενική συνέλευση της ΚΟΠ, αλλά και οι εκλογές στον Σ.Δ.Κ. (Σύνδεσμος Διαιτητών Κύπρου), με τη συμμαχία των τριών (Ομόνοια, Απόλλων, Ανόρθωση) να ψάχνουν και άλλους συμμάχους με σκοπό να προτείνουν ένα πρόσωπο κοινής αποδοχής, το οποίο θα έχει όλα τα εχέγγυα για να κερδίσει τις εκλογές της ΚΟΠ και μαζί με τους συνεργάτες του, να εξυγιάνουν το Κυπριακό ποδόσφαιρο σε όλους τους τομείς. Οι επαφές με όλα τα σωματεία είναι συνεχείς και τελικά αρκετά από αυτά συμπορεύονται μαζί τους, με επικεφαλής τον Ανδρέα Μιχαηλίδη, ο οποίος παραιτείται από τον ΚΟΑ, για να κάνει ένα από τα όνειρα του πραγματικότητα. Μάλιστα, επιλέγει και τον συνδυασμό που θα κατεβάσει στις εκλογές και όλοι μαζί σηκώνουν μανίκια, με σκοπό να πείσουν και άλλα σωματεία να τους ψηφίσουν. Την ίδια ώρα, ο Γιώργος Κούμας μαζί με τα υπόλοιπα μέλη του παραιτηθέντος Δ.Σ. της ΚΟΠ, τα οποία έχουν υποβάλει εκ νέου υποψηφιότητα, εκφράζουν μία… μυστηριώδη σιγουριά για επανεκλογή τους, παρότι οι πιθανότητες πλέον είναι εναντίον τους, αφού ο συνδυασμός του Ανδρέα Μιχαηλίδη έχει “ρεύμα” (δηλαδή πολλούς υποστηρικτές) και είναι το μεγάλο φαβορί για τη νίκη. Τελικά, τρεις μέρες πριν τις εκλογές, κι ενώ όλα έδειχναν πως είχαν κριθεί, ο Γιώργος Κούμας κάνει το κόλπο-γκρόσο, αφού υπόσχεται ότι θα εξασφαλίσει παχυλές χορηγίες για όλα τα σωματεία ως μέτρο οικονομικής ενίσχυσης/στήριξης, αλλά και επιπλέον κονδύλι από τα τηλεοπτικά συμβόλαια τους, μετά από σχετικό deal που θα κάνει με όλες τις τηλεοπτικές πλατφόρμες. Το ένα σωματείο μετά το άλλο πείθονται χωρίς ενδοιασμούς και αποσύρουν την στήριξη τους στον Ανδρέα Μιχαηλίδη και συντάσσονται στο πλευρό του συνδυασμού του Γιώργου Κούμα, ενώ το ίδιο πράττει και η συμμαχία των τριών, οι οποίοι με κοινή ανακοίνωση τους κάνουν λόγο για “στιγμιαίο λάθος” και δίνουν το σύνθημα για ενότητα και ομοψυχία, γράφοντας στο υστερόγραφο τους: “Αν είπαμε και καμιά κουβέντα παραπάνω, νερό κι αλάτι”. Εμβρόντητος από τις… αναπάντεχες εξελίξεις ο Ανδρέας Μιχαηλίδης, αποσύρει την υποψηφιότητα του και πιο πεισμωμένος από ποτέ, αποφασίζει να επιστρέψει στην προπονητική για να κατακτήσει το πρωτάθλημα, το οποίο έχει απωθημένο από το χαμένο πέναλτι του Ράουφμαν. Για την ιστορία, ο Γιώργος Κούμας και ο συνδυασμός του (που είναι τα ίδια πρόσωπα με πριν) επανεκλέγονται χωρίς ανθυποψήφιο και εκφράζει την ικανοποίηση του για το αποτέλεσμα, τονίζοντας ότι: “Σήμερα ξημερώνει μία μεγάλη μέρα για το Κυπριακό ποδόσφαιρο, το οποίο μπαίνει σε μία νέα εποχή μπλα μπλα μπλα”. Και όλοι μαζί, το… “νέο” Δ.Σ. της Ομοσπονδίας και οι πρόεδροι όλων των ομάδων, κάνουν το σήμα της νίκης και τραγουδούν ρυθμικά: “Σε όλους μας ανήκει, αυτή η μεγάλη νίκη”.

ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ 2021

Μετά την ΚΟΠ, σειρά παίρνουν οι εκλογές του Σ.Δ.Κ., όπου ο Μάριος Παναγή που αποφάσισε να επανέλθει στο προσκήνιο μετά από χρόνια διεκδικώντας την προεδρία, καταποντίζεται παρά τις φιλότιμες προσπάθειες που κατέβαλε για να τους πείσει για το όραμα του και εκλέγεται στον προεδρικό θώκο ένα νέο πρόσωπο, άφθαρτο, ικανό και πάνω απ΄ όλα κοινής αποδοχής, ο Γιώργος Πάπουτσος. Στα μεταγραφικά, η πιο ηχηρή κίνηση ήταν η απόκτηση του Φώτη Παπουλή από τον Απόλλωνα, ο οποίος δηλώνει “φυγάς” από μικρός, ενώ η Ομόνοια τίναξε την μπάνκα στον αέρα για την ενίσχυση της επιθετικής γραμμής της, φέρνοντας στην Κύπρο τον Τζιμπρίλ Σισέ, ο οποίος είχε μείνει κατενθουσιασμένος από την περσινή σύντομη εμπειρία του στον Ερμή και έθεσε ως σκοπό της ζωής του, να παίξει ποδόσφαιρο στην Κύπρο πριν αποφασίσει να αποσυρθεί οριστικά από την ενεργό δράση. Επίσης, αίσθηση προκάλεσε η απόκτηση από την ΑΕΚ του “αιώνιου” έφηβου, Πίτερ Οφορίκουε, ο οποίος σε ηλικία 40 ετών, αποφασίζει να επιστρέψει στην ενεργό δράση για να κάνει τα αντίπαλα δίχτυα να αναστενάξουν, ενώ η κίνηση που “τάραξε τα νερά” στο Κυπριακό ποδόσφαιρο, ήταν η πρόσληψη του Ανδρέα Μιχαηλίδη στην τεχνική ηγεσία του ΑΠΟΕΛ, με τον Κύπριο κόουτς να τονίζει πως πήγε στη σωστή ομάδα για να πάρει πρωτάθλημα. Οι οπαδοί των “γαλαζοκιτρίνων”, γνωστοί για την υπομονή τους και τη διαχρονική στήριξη τους στις εκάστοτε διοικήσεις, ειδικά όταν ο ΑΠΟΕΛ περνάει κρίση (αγωνιστική, οικονομική, διοικητική κλπ), στηρίζουν με χίλια τη συγκεκριμένη απόφαση και υποδέχονται στον Αρχάγγελο τον κ. Μιχαηλίδη με… γαλάζιο χαλί και ανθοδέσμες, ενώ το σύνθημα “Εμπρός Αντρέα για μια θρυλάρα νέα”, δονεί την ατμόσφαιρα. Στην ΑΕΛ τα πράγματα φέτος είναι… ανιαρά, αφού δεν υπάρχει μίρλα και φαγωμάρα, μιας και ο κόσμος στηρίζει παίκτες, προπονητή και διοίκηση, σοβαρά οικονομικά προβλήματα δεν υπάρχουν, οι μεταγραφές έχουν ολοκληρωθεί, ενώ ο Ανδρέας Σοφοκλέους δεν εξέφρασε πρόθεση παραίτησης, με αποτέλεσμα να αναζητούνται τρόποι για να διατηρηθεί η ΑΕΛίστικη αδρεναλίνη στα ύψη. Στην Ανόρθωση, ο Τιμούρ Κετσπάγια πήρε “σκούπα”, διώχνοντας όλους τους ξένους και κοινοτικούς παίκτες του περσινού ρόστερ, πλην των Γεωργιανών, αντικαθιστώντας τους με συμπατριώτες του και η ομάδα της Αμμοχώστου δείχνει να είναι 1-2 επίπεδα πιο πάνω σε σχέση με πέρσι, ενώ πλέον το “Αντώνης Καράς” θυμίζει κάτι από το στρατόπεδο των ΛΟΚ στο Σταυροβούνι. Στο Τσάμπιονς Λιγκ, ο ΑΠΟΕΛ του Ανδρέα Μιχαηλίδη πάει “τρένο” και προκρίνεται πανηγυρικά στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, αποκλείοντας στα πλέι-οφ τον Ολυμπιακό Πειραιώς, με τα ελλαδικά ΜΜΕ να “βομβαρδίζουν” τον έντυπο και ηλεκτρικό τύπο με αμέτρητα ρεπορτάζ για τη νέα κόντρα που ξέσπασε ανάμεσα στον Ευάγγελο Μαρινάκη και τον Μάκη Πετρίδη. Η ΑΕΚ του Σωφρόνη Αυγουστή έφτασε μέχρι τα πλέι-οφ, αλλά αποκλείστηκε από τη Λεχ Πόζναν με δύο ήττες, ενώ η ΑΕΛ αποκλείστηκε από τον Β΄ προκριματικό, αφού κληρώθηκε – όπως αναμενόταν – με την πιο δύσκολη ομάδα απ΄ όλες όσες υπήρχαν στη συγκεκριμένη φάση.

ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2021

Στο πρωτάθλημα, ο ΑΠΟΕΛ παρά το ροτέισιον του Ανδρέα Μιχαηλίδη, συνεχίζει να οδηγεί την κούρσα μετά από πέντε αγωνιστικές και ακολουθεί η Ανόρθωση σε απόσταση αναπνοής, με την ομάδα της Αμμοχώστου να παίζει φαντεζί ποδόσφαιρο και να έχει βάλει σε δεύτερη μοίρα το ανασταλτικό κομμάτι, ενώ σταθερή αξία παραμένει η ΑΕΛ του Κέρκεζ, έχοντας μεγάλο πρωταγωνιστή και ηγέτη τον Γκεβόργκ Γκαζαριάν που έχει πετύχει οκτώ γκολ, χωρίς να χάσει δευτερόλεπτο. Η ΑΕΚ είναι ή του ύψους ή του βάθους, με αποτέλεσμα να “τρίζει η καρέκλα” του Σωφρόνη και να ακούγεται έντονα το όνομα του Ιμανόλ Ιδιάκεθ για τον πάγκο, ενώ ο Κάρλο Αντσελότι αποχώρησε από τον Απόλλωνα, με τον Νίκο Κίρζη να περιμένει στη… γωνία για να “αρπάξει” τον Σωφρόνη Αυγουστή μόλις απολυθεί από την ΑΕΚ, πριν προλάβει άλλος. Η Ομόνοια παραπαίει, ο Μπεργκ απολύεται και τον διαδέχεται ένας συμπατριώτης του, ο Κόρε Ινγκεμπρίγκτσεν, ο οποίος δηλώνει πως τώρα ήρθε στη σωστή ομάδα που είναι και η μεγαλύτερη της Κύπρου, πικκάροντας τον ΑΠΟΕΛ, αφού δεν έχει χωνέψει ακόμα την απόλυση του από τους ‘γαλαζοκίτρινους”. Η Πάφος παραμένει κομπάρσος… πολυτελείας, παρά τα εκατομμύρια του ξόδεψαν οι Ρώσοι επενδυτές με τη γενναία οικονομική συνδρομή και του ιδιοκτήτη της Λίβερπουλ που αποφάσισε να “εισχωρήσει” στο Κυπριακό ποδόσφαιρο για να… τον μάθει ο κόσμος, αφού στην Πρέμιερ Λιγκ ασχολούνται άκουσον-άκουσον, μόνο με τους παίκτες και τους προπονητές και σχεδόν καθόλου με τους παράγοντες και ο κόσμος για να μάθει τα ονόματα τους, αναγκάζεται να κάνει google search. Αν η καλή μέρα φαίνεται από το πρωί, τότε τα πρώτα φαβορί για… υποβιβασμό θα είναι η ΕΝΠ και ο Εθνικός, με τον πρόεδρο των “βυσσινί”, Γιώργο Τσόκκο, να διερωτάται μέσω Facebook: «Μα που τους βρήκαμε τούτους ούλλους (μπιιπ), θα έπρεπε να με πληρώνουν για να παίζουν» και τον Κίκη Φιλίππου να παίρνει σβάρνα τα ραδιοφωνικά και τηλεοπτικά κανάλια και να τονίζει εμφατικά, πως ο Εθνικός δεν πρόκειται να υποβιβαστεί, ενώ ο Χριστόφορος Τορναρίτης παρότι φέτος ξόδεψε εκατομμύρια για να δει τον Ολυμπιακό πρωταθλητή, τον βλέπει να βολοδέρνει στις τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας και… αναγκάστηκε να “σφίξει τα ζωνάρια” ακόμη και στην προσωπική του ζωή (δες το πιο κάτω βίντεο), ενώ σταδιακά θα αρχίσει και τις αποδεσμεύσεις για να μειώσει τη χασούρα.

To be continued…

Αύριο Πρωτοχρονιά (Παρασκευή 1η Ιανουαρίου του 2021), θα δημοσιεύσουμε το Δ΄ και τελευταίο μέρος του «Καζαμία 2021»!

The post ΚΑΖΑΜΙΑΣ 2021 (Γ΄ ΜΕΡΟΣ): Το «κόλπο-γκρόσο» για την προεδρία της ΚΟΠ, η επιστροφή-«βόμβα» Μιχαηλίδη σε μεγάλη ομάδα, ο διάδοχος του Μπεργκ και άλλα πολλά! appeared first on Thema Sports.

Διαβάστε Περισσότερα στο: Themasports.com

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Μεγάλη η πυρκαγιά στην Πάφο, δυσκολεύουν την κατάσβεση οι ισχυροί άνεμοι - Δείτε βίντεο

Μεγάλη η πυρκαγιά στην Πάφο, δυσκολεύουν την κατάσβεση οι ισχυροί άνεμοι - Δείτε βίντεο

Φωτιά ξέσπασε γύρω στις 20.00 την Τετάρτη στην περιοχή του «Aphrodite Hills», παρά την Πέτρα του Ρωμιού.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top