ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

ΚΥΠΡΟΣ: Ιδού τα μέτρα που αναμένεται να ανακοινωθούν – Σκληρό το Lockdown μέχρι το τέλος του μήνα

ΚΥΠΡΟΣ: Ιδού τα μέτρα που αναμένεται να ανακοινωθούν – Σκληρό το Lockdown μέχρι το τέλος του μήνα

Lockdown περιμένουμε και αυτό αναμένεται να ανακοινωθεί την Παρασκευή 8/1 στην Κύπρο στα πρότυπα όπως όλα δείχνουν του Απριλίου του 2020. Τα περισσότερα από τα μέτρα έχουν «κλειδώσει» και παραμένουν μικρές «πινελιές» ώστε να οριστικοποιηθούν όλα τα δεδομένα.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ιστοσελίδας μας ανοιχτά παραμένουν, αεροδρόμια, λιμάνια ενώ θα συνεχίσει και ο κατασκευαστικός τομέας. Δεδομένο ότι παραμένουν ανοιχτές υπεραγορές, φούρνοι, φρουταρίες, περίπτερα κτλ.  ενώ «λουκέτο» αναμένεται να μπει στο λιανικό εμπόριο.

Επιχειρήσεις εστίασης συνεχίζουν να παραμένουν κλειστές και θα λειτουργούν μέσω της υπηρεσίας delivery την ίδια ώρα που κομμωτήρια και ινστιτούτα αισθητικής θα «κατεβάσουν ρολά» τουλάχιστον μέχρι το τέλος του μήνα.

Τηλεκπαίδευση προκρίνεται για τα σχολεία μέχρι το τέλος του Ιανουαρίου ενώ πλάνο για εξ΄αποστάσως εργασία θα συνεχιστεί για τον δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο τομέα.

«Μαχαίρι» στις διακινήσεις

Ξεκάθαρος στόχος των μέτρων είναι να περιοριστούν στα απόλυτα αναγκαία οι διακινήσεις των πολιτών, ενώ δεν γίνεται συζήτηση ούτε για συναθροίσεις σε σπίτια, άρα το διάταγμα που απαγορεύει τις επισκέψεις σε οικίες επεκτείνεται.

Έχει «κλειδώσει» επιπρόσθετα και η επιστροφή του 8998, η αποστολή δηλαδή μηνύματος για κατ’ εξαίρεση μετακίνηση ωστόσο φαίνεται πως υπάρχουν διαφορετικές απόψεις γύρω από τη λειτουργία του και τη χρήση ή κατάχρηση που θα τύχει από τους πολίτες.

Αρχικά, γίνονταν σκέψεις για 3 μηνύματα την ημέρα, με αρμόδιους να εκφράζουν τις επιφυλάξεις τους. Στο τραπέζι έπεσε ακόμα και το 1 μήνυμα, (όπως δηλαδή τον Μάρτιο) με τις τελευταίες πληροφορίες να κάνουν λόγο για δύο μηνύματα μετακίνησης, ωστόσο δεν αποκλείεται αυτό να ανατραπεί την υστάτη.

Σκέψη έγινε και για απαγόρευση της κυκλοφορίας από τις 20:00 αντί στις 21:00 (στα πρότυπα του μίνι-lockdown) σε Λεμεσό και Πάφο, μέτρο ωστόσο που βρίσκεται υπό επεξεργασία, αφού αυτή η μία ώρα δεν φαίνεται να ανατρέπει και πολλά στους σχεδιασμούς.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι σήμερα, από τις 8:30 π.μ. μέχρι και τις 12:30 μ.μ., υποβλήθηκαν στους Εφόρους Εκλογής οι υποψηφιότητες για τα αξιώματα των Προέδρων των Συμβουλίων των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Η όλη διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top