ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

Κυκλοφορία Βιβλίου Δρ. Αρτέμιδος Δ. Σαββίδου – “ΠΟΙΝΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ ΚΑΙ ΠΟΙΝΙΚΗ ΔΙΚΟΝΟΜΙΑ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ

Κυκλοφορία Βιβλίου Δρ. Αρτέμιδος Δ. Σαββίδου – “ΠΟΙΝΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ ΚΑΙ ΠΟΙΝΙΚΗ ΔΙΚΟΝΟΜΙΑ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ

To Πανεπιστήμιο Νεάπολις Πάφου ανακοινώνει την κυκλοφορία, από τις Νομικές Εκδόσεις Hippasus, του βιβλίου της Λέκτορος Ποινικού Δικαίου και Ποινικής Δικονομίας της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου, Αρτέμιδος Δ. Σαββίδου, με τίτλο: “ΠΟΙΝΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ ΚΑΙ ΠΟΙΝΙΚΗ ΔΙΚΟΝΟΜΙΑ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ. Τόμος Ι: Γενικές Αρχές- Τα Εγκλήματα της Κλοπής”.


Πρόκειται για πολυεπίπεδο νομικό πόνημα που μπορεί να αποτελέσει το θεμέλιο μιας «σχολής» ερμηνείας του Κυπριακού Ποινικού Δικαίου. Στο πρώτο επίπεδο η συγγραφέας εστιάζει σε μία σαφή κατανόηση των πηγών και του χαρακτήρα του κυπριακού ποινικού δικαίου. Στο επόμενο προβαίνει σε μια εποπτική θεώρηση των θεμελιωδών αρχών του. Ακολούθως επιχειρεί με απόλυτη επιτυχία την εξαντλητική ερμηνεία των εγκλημάτων της κλοπής. Εδώ ουσιαστικά θεμελιώνει μία νέα μέθοδο ερμηνείας. Με απόλυτο σεβασμό στις αυθεντίες της Νομολογίας, συλλογίζεται πρωτότυπα: δανείζεται τα θέματα, τα ερωτήματα και τα προβλήματα που θέτει το ελληνικό ποινικό δίκαιο στα αντίστοιχα εγκλήματα, που αποτελούν παράδειγμα προσεγγίσεων του ηπειρωτικού δικαίου, και τα επιλύει υπό το συνεκτικό πρίσμα του κυπριακού δικαίου και της Νομολογίας του. Τέλος καταφέρνει με μία επίσης πολύ σύνθετη ματιά να καταγράψει ένα διάγραμμα της δίκης της κλοπής σε όλα τα δικονομικά της στάδια.


Με αυτό το απολύτως επιτυχές εγχείρημα, αξιοποιώντας και την άριστη δικηγορική της εμπειρία αλλά και την διδακτική ενασχόληση επί χρόνια με το γνωστικό αντικείμενο του κυπριακού ποινικού δικαίου, κατορθώνει να συνθέσει ένα εγχειρίδιο ερμηνείας του ειδικού μέρους του συνολικού κυπριακού ποινικού δικαίου, τόσο του ουσιαστικού και του δικονομικού. Η αξία του και η χρησιμότητά του συνεπώς για τον δικαστή, τον δικηγόρο και τον φοιτητή είναι προφανής.
Ιστοσελίδα εκδότη: www.hippasus-publishing.eu

 

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Αντίποινα στο Ιράν αποφάσισε το Ισραήλ, κλειστά χαρτιά για το χρόνο επίθεσης

Αντίποινα στο Ιράν αποφάσισε το Ισραήλ, κλειστά χαρτιά για το χρόνο επίθεσης

Καζάνει που «βράζει» είναι η Μέση Ανατολή, μετά την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ σε αντίποινα για το φονικό χτύπημα του δεύτερου στο ιρανικό προξενείο στη Συρία. Ο ισραηλινός πρωθυπουργός, Μπενιαμίν Νετανιάχου, έχει δεσμευτεί να απαντήσει στην Τεχεράνη και σταθμίζει τις επιλογές του για το τι θα κάνει. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top