ΚΥΠΡΟΣ

Ξέσπασμα συγγενών ασθενών που έχασαν το μάτι τους μετά το πόρισμα – «Δεν θα το καλύψουν, θα φέρουμε εμπειρογνώμονες»

Ξέσπασμα συγγενών ασθενών που έχασαν το μάτι τους μετά το πόρισμα  – «Δεν θα το καλύψουν, θα φέρουμε εμπειρογνώμονες»

Παραδόθηκε το πόρισμα από το Υπουργείο Εργασίας, στους δικηγόρους που εκπροσωπούν τους οκτώ ασθενείς που υποβλήθηκαν σε επέμβαση για καταρράκτη τον περασμένο Οκτώβριο, σε ιδιωτική κλινική στη Λευκωσία και προσβλήθηκαν από πολυανθεκτικό στέλεχος, λόγω επιπλοκών.

Ο πατήρ Ραφαήλ μίλησε στο ThemaOnline και όπως ο ίδιος αναφέρει στο πόρισμα αναγράφεται ότι στην κλινική είχαν τηρηθεί όλα τα μέτρα και οι απολυμάνσεις υγιεινής με πλήρη αναφορά στις ημερομηνίες που πραγματοποιήθηκαν.

Φανερά ενοχλημένος με το αποτέλεσμα του εν λόγω πορίσματος, ο πάτερ Ραφαήλ τόνισε ότι το θέμα δεν θα μείνει εδώ και δεν πρόκειται να καλυφθεί. Μάλιστα, ο ίδιος είναι διατεθειμένος να καλέσει εμπειρογνώμονες από το εξωτερικό για να διενεργήσουν τις δικές τους έρευνες και μελέτες επί του θέματος.

Ο πάτερ καλεί μέσα από την ιστοσελίδα μας ΟΑΥ και ΟΚΥΠΥ να λογοδοτήσουν για την καθυστέρηση των ερευνών (3 ½ μήνες), αναφέροντας μας πως όσο καθυστερούσαν τόσο άφηναν να φεύγουν πράγματα. Εκτός αυτών καλεί και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να πάρει θέση για τα όσα συνέβησαν σε οκτώ συμπολίτες μας μετά από μία επέμβαση ρουτίνας.

«Ζητούμε να δικαιωθούν αυτοί οι άνθρωποι που χάθηκε το μάτι τους, τρέχουμε σε ψυχολόγους, παλεύουμε με τη θλίψη και τον Γολγοθά τους. Να μην νομίζει ο Υπουργός Υγείας και ο Υπουργός Εργασίας ότι θα καλυφθεί το θέμα, δεν θα καλυφθεί. Αντιδρώ έτσι γιατί το κράτος δεν τους στήριξε. Είμαι και κληρικός εκτός από συγγενής, είναι οκτώ συνάνθρωποι μας και απαιτούμε δικαίωση, δεν ζητούμε υλικά αγαθά, να δικαιωθούν και να μην το πάθουν άλλοι» σημείωσε.

Μάλιστα ο πάτερ ανάφερε: «εάν ήταν συγγενής κάποιου από τους αξιωματούχους θα έκαναν πολύ πιο γρήγορα τις διαδικασίες. Συγχωρούμε ως άνθρωποι, προνοούμε για τους συνάνθρωπους μας».

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Αντίποινα στο Ιράν αποφάσισε το Ισραήλ, κλειστά χαρτιά για το χρόνο επίθεσης

Αντίποινα στο Ιράν αποφάσισε το Ισραήλ, κλειστά χαρτιά για το χρόνο επίθεσης

Καζάνει που «βράζει» είναι η Μέση Ανατολή, μετά την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ σε αντίποινα για το φονικό χτύπημα του δεύτερου στο ιρανικό προξενείο στη Συρία. Ο ισραηλινός πρωθυπουργός, Μπενιαμίν Νετανιάχου, έχει δεσμευτεί να απαντήσει στην Τεχεράνη και σταθμίζει τις επιλογές του για το τι θα κάνει. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top