ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ

ΛΕΜΕΣΟΣ: Κραυγή απόγνωσης από 50χρονο άνεργο – «Δεν έχω ούτε ευρώ στη τσέπη – Ψάχνω για δουλειά ως επαγγελματίας οδηγός»

ΛΕΜΕΣΟΣ: Κραυγή απόγνωσης από 50χρονο άνεργο – «Δεν έχω ούτε ευρώ στη τσέπη – Ψάχνω για δουλειά ως επαγγελματίας οδηγός»

Σε πολύ δύσκολη οικονομική και όχι μόνο κατάσταση έχει περιέλθει συνάνθρωπός μας από τη Λεμεσό.

Ο 50χρονος επικοινώνησε το πρωί της Πέμπτης 4/2 με το ThemaOnline για να εκφράσει τα παράπονά του, αφού όπως μας ανέφερε ενώ είχε υποβάλει αίτηση για το ειδικό σχέδιο για ανέργους τον Οκτώβριο και τον Νοέμβριο όμως δεν έγινε καμία πίστωση στον τραπεζικό του λογαριασμό.

Η ιστοσελίδα μας επικοινώνησε με αρμόδιο λειτουργό του Υπουργείου Εργασίας ο οποίος όπως μας ενημέρωσε πως ο 50χρονος άντρας δεν είναι δικαιούχος του σχεδίου καθώς είχε δουλέψει μόλις 5 μήνες το προηγούμενο έτος.

Σε αναφορά μας πως ο συνάνθρωπός μας βρίσκεται σε τραγική κατάσταση καθώς όπως δήλωσε στο ThemaOnline δεν έχει ούτε ευρώ στη τσέπη και συμπλήρωσε: «Να πάω να κλέψω ή να ζητιανέψω για να ζήσω;» ο λειτουργός του Υπουργείου άμεσα διευθέτησε ραντεβού για τον 50χρονο στο Γραφείο Ευημερίας στα Πολεμίδια, όπου ο άνεργος άντρας μετέβη (παίρνοντας δανεικά όπως μας είπε για να βάλει βενζίνη καθώς διαμένει σε χωριό της επαρχίας Λεμεσού) και έλαβε ένα έκτακτο βοήθημα ενώ του έγιναν συστάσεις -από το ιδιαιτέρως εξυπηρετικό προσωπικό όπως σημείωσε -ώστε να υποβάλει αίτηση για Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα.

Ο 50χρονος, ωστόσο δεν επιθυμεί να λαμβάνει επιδόματα και το μόνο που ζητά είναι μια δουλειά ώστε να ζει αξιοπρεπώς. Μέσω της ιστοσελίδας μας κάνει έκκληση για εργασία ως επαγγελματίας οδηγός, με τον άνεργο συνάνθρωπό μας να κατέχει άδεια για βαρέα οχήματα-  φορτηγά.

«Είμαι ικανός και εργασία και θέλω να δουλέψω. Θεωρώ αδικία που λόγω πανδημίας έμεινα άνεργος τον περασμένο Μάιο και δεν υπάρχει σχέδιο το οποίο μπορεί να με καλύψει» τα λόγια του 50χρονου ο οποίος με αξιοπρέπεια και ψηλά το κεφάλι βλέπει τα καθημερινά προβλήματα στα μάτια.

Αν έχετε δουλειά να προσφέρετε στον 50χρονο επικοινωνήστε στο 96323013

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι σήμερα, από τις 8:30 π.μ. μέχρι και τις 12:30 μ.μ., υποβλήθηκαν στους Εφόρους Εκλογής οι υποψηφιότητες για τα αξιώματα των Προέδρων των Συμβουλίων των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Η όλη διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top