ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΘΑΝΑΤΟΣ 62χρονου: Τα «έχωσε» στους ιατροδικαστές η Χριστίνα Γιαννάκη – «Το Υπ. Υγείας δεν εκβιάζεται» - Ποινική δίωξη εναντίον τους

ΘΑΝΑΤΟΣ 62χρονου: Τα «έχωσε» στους ιατροδικαστές η Χριστίνα Γιαννάκη – «Το Υπ. Υγείας δεν εκβιάζεται» - Ποινική δίωξη εναντίον τους

Καταπέλτης ήταν η Διευθύντρια του Υπ. Υγείας Χριστίνα Γιαννάκη η οποία συμμετείχε την Πέμπτη 4/2 στην επιτροπή Υγείας της Βουλής όπου ενεγράφη το θέμα της άρνησης ιατροδικαστών να τελέσουν νεκροτομή στη σορό 62χρονου  ο οποίος παραμένει άταφος εδώ και δύο βδομάδες καθώς βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό.

Σε δηλώσεις της μετά το πέρας της συνεδρίας της επιτροπής η κυρία Γιαννάκη ανέφερε πως μόλις περιήλθε στην αντίληψή της ο θάνατος του 62χρονου και το αίτημα της οικογένειας μέσω του δικηγόρου της για διενέργεια νεκροτομής απέστειλε επιστολή στον Διευθυντή της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας με σαφείς οδηγίες για διενέργεια νεκροτομής.

Πρόσθεσε πως, ο Διευθυντής ενημέρωσε ότι δεν προτίθενται να προχωρήσουν στη νεκροτομή αφού επικαλέστηκαν λόγους ακαταλληλότητας του νεκροτομείου πράγμα το οποίο όπως διαφανεί -τόνισε η κυρία Γιαννάκη - δεν ευσταθεί κάτι που επιβεβαιώνουν τόσο λοιμωξιολόγοι όσο και γραπτή θέση του Γεν. Εισαγγελέα Σάββα Αγγελίδη.

Συμπλήρωσε πως σύμφωνα με οδηγίες του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας αφού τηρηθούν συγκεκριμένα πρωτόκολλα το νεκροτομείο πληροί τις προϋποθέσεις για διενέργεια νεκροτομών ύποπτων και επιβεβαιωμένων περιστατικών κορωνοϊού.

Μετά την άρνηση της ιατριδικαστικής Υπηρεσίας και την παρακοή διατάγματος Δικαστηρίου έδωσε οδηγίες σε ιδιώτη ιατροδικαστή (Πανίκο Σταυριανό) να διενεργήσει τη νεκροτομή σήμερα Πέμπτη για τον άτυχο 62χρονο.

Κατέληξε η Διευθύντρια του Υπ. Υγείας πως: «Θα ήθελα να καταστήσω σαφές σε όλους ότι το Υπουργείο Υγείας δεν εκβιάζεται από τους ιατροδικαστές για θέματα που έχουν να κάνουν με την εξυπηρέτηση ή το καλώς νοούμενο συμφέρον του πολίτη. Το κράτος έχει υποχρέωση να υπηρετεί τους πολίτες και όχι να τους ταλαιπωρεί»

Όπως πληροφορούμαστε έχουν ήδη ξεκινήσει οι διαδικασίες σε συνεννόηση με την Νομική Υπηρεσία για ποινικές διώξεις.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Εκτός Πινδάρου η Νιόβη Παρισσινού - Τέλος ο ΔΗΣΥ για την πρώην Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπο

Σε διαθεσιμότητα ο Διευθυντής της Υπ.Μεταλλειών - Ζήτησε ανάκληση όλων των αδειών η Παναγιώτου

Βρέθηκαν για ώρες στο σημείο της απόπειρας φόνου οι ανακριτές – Η κατάσταση της υγείας του θύματος

Στον Αρχηγό Αστυνομίας με οδηγίες ΓΕ για ποινική διερεύνηση το πόρισμα για χειραγώγηση αγώνων ποδοσφαίρου

Πέντε νέες κάμερες θα τεθούν σε λειτουργία στη Λεμεσό - Πότε θα αρχίσουν να γράφουν

Υπόθεση Μονής Αββακούμ: Σιωπή από Ιερά Σύνοδο - Τι γίνεται με τα χρονικά περιθώρια της έρευνας



LIVE: Σε εξέλιξη η υποβολή υποψηφιοτήτων για  Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

LIVE: Σε εξέλιξη η υποβολή υποψηφιοτήτων για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

Πραγματοποιείται σήμερα Πέμπτη 25 Απριλίου, η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις εκλογές ανάδειξης Προέδρων Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τη διαδικασία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top