ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

Αύριο η μεγάλη μέρα με νέες χαλαρώσεις – Σχολεία, καταστήματα και αθλητισμός βάζουν μπρος τις μηχανές

Αύριο η μεγάλη μέρα με νέες χαλαρώσεις – Σχολεία, καταστήματα και αθλητισμός βάζουν μπρος τις μηχανές

Βαρυσήμαντη η αυριανή ημέρα με τις περαιτέρω χαλαρώσεις που αποφάσισε το Υπουργείο Υγείας, αφού την κατάσταση της επιδημιολογικής εικόνας το επιτρέπει στο παρόν στάδιο.

Αναφερόμενος στις νέες χαλαρώσεις ο Υπουργός Υγείας σε χθεσινές του δηλώσεις είπε: «Αυτό το βήμα θέλουμε να είναι όσο γίνεται πιο προσεκτικό και ελεγχόμενο. Η επιδημιολογική εικόνα είναι σαφώς βελτιωμένη αλλά ο κίνδυνος παραμένει υπαρκτός. Όπως έχουμε σημειώσει πολλές φορές, το μεταλλαγμένο στέλεχος του ιού και το αυξημένο ιικό φορτίο είναι δεδομένα τα οποία δεν μας επιτρέπουν να εφησυχάσουμε. Αυτή είναι και η απάντησή μας στις εκκλήσεις για ευρύτερο άνοιγμα επιχειρήσεων και που σχετίζονται με την κοινωνική δραστηριότητα»

Σημειώνουμε ότι από Δευτέρα 8 Φεβρουραρίου επαναλειτουργούν τα Δημόσια και Ιδιωτικά Δημοτικά σχολεία, και οι ΄Γ τάξεις σε Λύκεια σχολεία. Οι μαθητές Γυμνασίων και οι Ά και ΄Β τάξεις των Λυκείων σχολείων συνεχίζουν κανονικά την τηλεκπαίδευση. 

Μεγάλο άνοιγμα θα είναι και αυτό του λιανικού εμπορίου με πολυκαταστήματα και malls να έχουν προχωρήσει σε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες για την ομαλή λειτουργία τους.

Επίσης επιτρέπεται η ατομική προπόνηση όλων των αθλημάτων σε ανοικτές υπαίθριες αθλητικές εγκαταστάσεις, πάρκα, γραμμικά πάρκα και παραλίες, με μέγιστο αριθμό 5 αθλούμενων, ανεξαρτήτου ηλικίας, περιλαμβανομένου του προπονητή/γυμναστή (4 αθλούμενοι+1 προπονητής/γυμναστής). Νοείται ότι δεν επιτρέπεται η σωματική επαφή μεταξύ των αθλούμενων και η προπόνηση γίνεται μόνο για σκοπούς εκγύμνασης/φυσικής κατάστασης.

Σε όλες τις υπαίθριες αθλητικές εγκαταστάσεις επιτρέπεται η προπόνηση με μέγιστο αριθμό 5 ατόμων περιλαμβανομένου του προπονητή, εξαιρουμένων των γηπέδων ποδοσφαίρου όπου επιτρέπεται η προπόνηση μέχρι 3 ξεχωριστών ομάδων με μέγιστο αριθμό 5 ατόμων ανά ομάδα. Τονίζεται ότι τα μέλη της κάθε ομάδας πρέπει να είναι σταθερά.

 

Σημαντική είναι και η απόφαση στο να επιτρέπεται η παρουσία πιστών στις εκκλησίες με όριο μέχρι 50 άτομα αναλόγως των τετραγωνικών μέτρων και η επαναλειτουργία μουσείων και άλλων αρχαιολογικών χώρων.

Τις πόρτες τους από αύριο ανοίγουν και τα πρακτορεία στοιχημάτων, με τη δυνατότητα συμπλήρωσης δελτίων.

Υπενθυμίζουμε ότι παραμένει η απαγόρευση μετακινήσεων από τις 21:00 μέχρι και τις 05:00, ενώ για οποιαδήποτε μετακίνηση πρέπει πρώτα να αποστέλλεται το σχετικό μήνυμα στο 8998.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου στη Λακατάμια: Αυτή είναι η μοτοσικλέτα στην οποία επέβαινε ο στόχος - Δείτε φωτογραφίες

Επεκτείνεται το Pame express: Αυτοί οι χώροι εξετάζονται σε Λεμεσό και Λάρνακα - Τι γίνεται με τις στάσεις στα ορεινά

Πτώμα στη Σωτήρα: Ολοκληρώθηκε η νεκροτομή επί της σορού

Ανείπωτη θλίψη για την 8χρονη Καισσαριανή: Πότε θα γίνει η κηδεία - Η παράκληση της οικογένειας

«Θα σε σκοτώσω» - Μαθητής στη Γαλλία γρονθοκόπησε, χαστούκισε και απείλησε καθηγητή επειδή του έκανε παρατήρηση



Απόπειρα φόνου στη Λευκωσία: Η κατάσταση της υγείας του 34χρονου

Απόπειρα φόνου στη Λευκωσία: Η κατάσταση της υγείας του 34χρονου

Υπόθεση απόπειρας φόνου με θύμα 34χρονο, διερευνά η Αστυνομία στη Λευκωσία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top